Oględziny i zakup WR400f 2000 rok /Co i jak pomóżcie drodzy
• Strona 1 z 1
Oględziny i zakup WR400f 2000 rok /Co i jak pomóżcie drodzy
Witam ,
jutro jadę obejrzeć Yamahe WR 400f z 2000 roku, na co mam zwrócić szczególna uwagę?. Jest to moje 1 spotkanie z 4T ( do tej pory2T) . Jak powinno zachowywać sie moto po odpaleniu (na zimnym) , po jakim czasie powinno już chodzić bez ssania. Wiem że trzeba sprawdzić co ze skrzynią biegów ponieważ lubi sie w tych modelach psuć. Dzwoniłem do tego Pana i ma nożkę do niego tylko na fotkach jest odkrecona. Ma papiery z serwisu Yamaha na regulacje i czyszczenie gaźnika. Powiedział ze łańcuszek rozrzadu ,korba i tłok jest ok( ma fotki tulei sprzed ostatniego remontu). Proszę mi podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę.Pzdr Dzesiu10
Link do aukcji:
http://moto.allegro.pl/item583222398_ya ... tanie.html
jutro jadę obejrzeć Yamahe WR 400f z 2000 roku, na co mam zwrócić szczególna uwagę?. Jest to moje 1 spotkanie z 4T ( do tej pory2T) . Jak powinno zachowywać sie moto po odpaleniu (na zimnym) , po jakim czasie powinno już chodzić bez ssania. Wiem że trzeba sprawdzić co ze skrzynią biegów ponieważ lubi sie w tych modelach psuć. Dzwoniłem do tego Pana i ma nożkę do niego tylko na fotkach jest odkrecona. Ma papiery z serwisu Yamaha na regulacje i czyszczenie gaźnika. Powiedział ze łańcuszek rozrzadu ,korba i tłok jest ok( ma fotki tulei sprzed ostatniego remontu). Proszę mi podpowiedzieć na co jeszcze zwrócić uwagę.Pzdr Dzesiu10
Link do aukcji:
http://moto.allegro.pl/item583222398_ya ... tanie.html
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
na pewno pytaj o:
-wymienione podzespoły,
-czy ma do nich rachunki??
-ile ma mth od poprzedniej wymiany tłoka, korby itp?
-kiedy ostatnio regulował w nim zawory
-kiedy wymieniał oleje: w silniku, lagach,czy robił cos przy zawieszeniu?
-czy wszystko działa tak jak powinno? czasem sprzedawca mowi co i jak trzeba by było poprawic
(dla nas to + bo można zbic nieco z ceny )
-sprawdzamy stan zebatek, całego układu napędowego
-czy moto proste, nie ma nigdzie luzów
-czy moto równo chodzi, dobrze sie wkręca
-najlepiej abyś odbył małą jazdę próbną min. 30min
wtedy wiedział bys czy z silnikiem wsio rybka
-wymienione podzespoły,
-czy ma do nich rachunki??
-ile ma mth od poprzedniej wymiany tłoka, korby itp?
-kiedy ostatnio regulował w nim zawory
-kiedy wymieniał oleje: w silniku, lagach,czy robił cos przy zawieszeniu?
-czy wszystko działa tak jak powinno? czasem sprzedawca mowi co i jak trzeba by było poprawic
(dla nas to + bo można zbic nieco z ceny )
-sprawdzamy stan zebatek, całego układu napędowego
-czy moto proste, nie ma nigdzie luzów
-czy moto równo chodzi, dobrze sie wkręca
-najlepiej abyś odbył małą jazdę próbną min. 30min
wtedy wiedział bys czy z silnikiem wsio rybka

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
hmm aa zpomniałem dopisac
spytaj się kiedy ostatnio wymieniał, dopompowywał gazu do amora tylniego, tej buteleczki gazowej ;p
i o łożyska w kołach, zawieszeniu
licz się z tym że ma swoje lata i nie wiadomo jak z uszczelniaczami od skrzyni biegów, drążka zmiany biegów i tak dalej. Oto też możesz się spytać
spytaj się kiedy ostatnio wymieniał, dopompowywał gazu do amora tylniego, tej buteleczki gazowej ;p
i o łożyska w kołach, zawieszeniu
licz się z tym że ma swoje lata i nie wiadomo jak z uszczelniaczami od skrzyni biegów, drążka zmiany biegów i tak dalej. Oto też możesz się spytać
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Witam
byłem zobaczyłem pojeździłem i wpłaciłem zaliczke do czasu zrobienia przeglądu. Moto w bdb stanie, wszystkie łoożyska powymieniane , amor takze (gaz) nowe poszycie siedzien, okleina, regulacja zaworów i gaźnika udokumentowana, papiery po przegladzie mówiace o tym ze tłok korba i łancuszek ok. Niedługo moja!! pozdrawiam;p;p;p
byłem zobaczyłem pojeździłem i wpłaciłem zaliczke do czasu zrobienia przeglądu. Moto w bdb stanie, wszystkie łoożyska powymieniane , amor takze (gaz) nowe poszycie siedzien, okleina, regulacja zaworów i gaźnika udokumentowana, papiery po przegladzie mówiace o tym ze tłok korba i łancuszek ok. Niedługo moja!! pozdrawiam;p;p;p
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości