problem z rejestracja motocykla proszÄ™ o pomoc
• Strona 1 z 1
problem z rejestracja motocykla proszÄ™ o pomoc
Zakupiłem w listopadzie gsxf 91r i okazało sie ze teraz nie mogę go zarejestrować bo nie posiadam dowodu rejestracyjnego tylko brief umowę kupna i sprzedaży oraz poświadczenie o wyrejestrowaniu pojazdu w niemczech i teraz nie wiem co mam zrobić czy kupić ramę z papierami i przełozyc to wszystko czy sprzedac to na części i szukać nowego moto bardzo prosze o rade gdyż juz nie wiem jak ta sprawę mam ugryść pozdrawiam pamar22.
motór jest bogiem prędkość nałogiem życie zabawą suzuki podstawą..
- lenin
- Świeżak
A kto jest wlascicielem na umowie,polak czy niemiec??
Jezeli niemiec to umowa musi byc spisana z osaba, ktora jest ostatnia osaba na dokumencie wyrejestrujacym lub briefie.Jezeli masz umowe z polakiem to musisz ''zrobic tak'' aby umowa byla miedzy taba a ostatnim wlascicielem w niemczech.
Jezeli chcesz sie wiecej dowiedziec to odezwij sie na priv...to ci pomoge
Jezeli niemiec to umowa musi byc spisana z osaba, ktora jest ostatnia osaba na dokumencie wyrejestrujacym lub briefie.Jezeli masz umowe z polakiem to musisz ''zrobic tak'' aby umowa byla miedzy taba a ostatnim wlascicielem w niemczech.
Jezeli chcesz sie wiecej dowiedziec to odezwij sie na priv...to ci pomoge
Motorynka>Skuter>Simson>Suzuki rg80>obecnie GPZ 500s
-
Urbud - Świeżak
W którymś z wcześniejszych tematów załączałem link to artykułu w Gazecie Prawnej.
Jeśli nie masz dowodu to możesz pozyskać dokument, który go skutecznie w naszym urzędzie zastąpi. Chodzi o papier gdzie będą zawarte wszystkie informacje normalnie w dowodzie rejestracyjnym istniejące, oraz zaświadczenie, że pojazd może być ponownie zarejestrowany w innym kraju członkowskim UE. Zdobyć go można w urzędzie macierzystym, czyli w tym przypadku w RFN.
Widziałem, że ktoś na forum już poszedł tą drogą i starał się o taki dokument. Sam jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce.
Jeśli nie masz dowodu to możesz pozyskać dokument, który go skutecznie w naszym urzędzie zastąpi. Chodzi o papier gdzie będą zawarte wszystkie informacje normalnie w dowodzie rejestracyjnym istniejące, oraz zaświadczenie, że pojazd może być ponownie zarejestrowany w innym kraju członkowskim UE. Zdobyć go można w urzędzie macierzystym, czyli w tym przypadku w RFN.
Widziałem, że ktoś na forum już poszedł tą drogą i starał się o taki dokument. Sam jestem ciekaw jak to wygląda w praktyce.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości