Zobacz wątek - Problem Części DR 125
NAS Analytics TAG

Problem Części DR 125

Enduro, Cross
_________

Problem Części DR 125

Postprzez witbike » 30/10/2007, 17:46

No więc witam!

Oczekuje że otrzymam jakiejś fachowej odpowiedzi/podpowiedzi

No więc mam Suzuki dr 125 która ma wytarte krzywki, wał rozrządu, pękniętą tuleje, oraz tłok, czyli w tym stanie jest to szrot :)

Teraz pytanie czy znacie jakieś miejsce gdzie można by było do tego motoru wszystko skompletować, a co ważniejsze dopasować? Bo pewnie byłby konieczny szlif lekki.

Jaka to cena by była?

Nigdzie nie można znaleźć osób które by się tego podjęły.

Pozdrawiam.
witbike
Świeżak

Postprzez wojteks_07 » 30/10/2007, 19:19

kupić: wałek rozrządu, tłok/pierścienie/sworzeń/zabezpieczenia, w zależności czy tuleja wymienna to tuleję lub cylinder.
Jest oczywiście potrzebna weryfikacja stanu wału korbowego, łożysk głównych i korbowodu/łożyska korbowodu.
Zależnie od zakupionego tłoka/tulei-cylindra (wymiarów) szlif może nie być konieczny.

Ale istnieje podstawowe pytanie DLACZEGO wytarły sie krzywki czyżby brak oleju lub awaria pompy oleju???? to może skutkować zakupem nowej/używanej głowicy a jak używanej to najlepiej kompletnej z rozrządem.

Jeszcze komplet uszczelek i robocizna.

Wszystko to w serwisie Suzuki na zamówienie (najdroższa opcja) lub w serwisie motocyklowym który ma pojęcie o silnikach. Ale niezależnie od opcji tanio nie będzie.
wojteks_07
Świeżak

Postprzez witbike » 30/10/2007, 20:43

Oczywiście tanio nie będzie. Mam nadzieję, że wyrobię się w 1500zł (już z klockami hamulcowymi liczę i kilkoma drobniejszymi sprawami)

Dlaczego się wytarły krzywki nie wiem, bo motor kupiłem taki. Kto tanio kupuje ten dwa razy płaci. ;)

Wszystko jest ok, ale właśnie miejsce gdzie rozrząd się ślizga jest chyba trochę wyrobione dlatego bardzo możliwe że szlif będzie potrzebny.
witbike
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości

na górê