Zobacz wÄ…tek - obalmy mity z allegro,ile co ma kucy???????
NAS Analytics TAG

obalmy mity z allegro,ile co ma kucy???????

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez icid » 27/9/2007, 20:28

Daruj sobie jak go bluzgasz to pisze wywody na całą stronę jak mu tłumaczysz to też pisze wywody na całą strone, wiedza się u niego nie poprawiła, błędy też nie a tłumaczenia nie dotarły. Pozostaje przy nadzieji że kiedyś kupi sobie motor pojeździ naprawde i przestanie nas zamęcząć tymi dziwnymi historiami i teoriami na każdy temat.
icid
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez falconiforme » 27/9/2007, 20:44

Skoro temat się rozwija pragnę poinformować że nie w tym kierunku. W sumie nie miło mi poznać osobowości na forum od strony kłótni ale chyba właśnie wtedy się je poznaje (przekraczając granice). Jak na temat przystało zawiera 80% śmieci, które i ja dorzuciłem.

Co ile ma KM nie wie dokładnie nawet producent.
Potem ilość KM zmienia się zależnie od traktowania.
Na allegro jak GSXR-1000 2003 w danych technicznych ma 164 KM to sprzedający podaje 170 KM od tak byle nie w dół. Najgorsze jak ma wsadzony do moto sportowy filtr powietrza, nieoryginalny tłumik, bo na 90% stary rozwalił. Niczego nie przestrajał i oczywiście moc większa.
Wiem jedno: zawsze mam więcej mocy, jak tylko odmówię kilka zdrowasiek :).
Tak czy inaczej wszyscy podają ilość KM, ale nie więcej jak 1% z nich był na hamowni ale nigdy się nie przyzna ile spod koła wyszło.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Jaczewoj » 27/9/2007, 21:06

Dokładnie tak.
Jaczewoj
Świeżak

Postprzez VCO » 30/9/2007, 08:24

U mnie też w mieście mają litry i róznica w przyspieszeniu uwież że naprawde jest nie wielka w trasie tylko powyżej 200 czuć różnice nie mówie tego bo wyczytałem tylko zobaczyłem i doświadczyłem(plecaczek)
tyle że ten litr więcej pali i sporo lepiej sie zbiera od 200 do 300 to jest chwila momęt w przpadku GSXR chyba 8 sekund do 200. U nas już sporo osób sie przesiada z 1000 na 600 spowrotem bo mówią ze niema sensu a przyspieszenie i tak takie same i nie zaprzeczam.

Co do momentu to racja ale pewnych barjer w przyspieszaniu sie przekroczyć nieda poprzez konstrukcje motocykla który po dodaniu gazu leci do tyłu! W wyścigach drag ddają do motoru wydłużany wachacz i nieraz dodatkowe koło pozatem powiem ci na przykładzie kolegi R6 gaz w dół i niema h*** zeby koło sie nie podniosło, nawet jak sie połozy tak zeby nie stanac na koło i nie szarpie to podczas sukcesywnego przyspieszania jedzie na kole
Sam nią troche jeździłem i śmiem to potwierdzić Co do tych 3 sekund to jest realne jak najbardziej. 100 to nawet nie wiadomo kiedy osiągasz, na tym moto nie czuć prędkosci ledwo zobaczysz a tu 180 na wyświetlaczu Na 1 biegu już osiągnąc można 100km/h

Co do tych "co ma ile koni" to już napisałem od czego to zależy i pare osób też to napisało wiec uważam temat za wyjaśniony
nalepiej to nie robić z siebie znawcy i mówić
"o ten to ma napewno 115km" tylko pojechac na chamownie
Bóg stworzył człowieka po to żeby jeździł motorem :D
VCO
Świeżak

Postprzez Cezarjusz » 30/9/2007, 09:11

Dzieki za dobre porady :) co do spalania tak zgadzam sie i w 3 sekundy do 100km/h r6 czy tam litrem to na luzaku .Tylko siÄ™ nie zgodze co do przyspieszania od 200 do 300 ,mysle ze r6 bedzie lepiej przyspieszac do 300 od litra bo jest lzejsza
<zx12r> / <Suzuki dr 650>

"Moja ulica murem podzielona
Åšwieci neonami prawa strona
Lewa strona cała wygaszona
Zza zasłony obserwuję obie strony "
Cezarjusz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez xatt » 30/9/2007, 10:09

VCO napisał(a):U mnie też w mieście mają litry i róznica w przyspieszeniu uwież że naprawde jest nie wielka w trasie tylko powyżej 200 czuć różnice nie mówie tego bo wyczytałem tylko zobaczyłem i doświadczyłem(plecaczek)
tyle że ten litr więcej pali i sporo lepiej sie zbiera od 200 do 300 to jest chwila momęt w przpadku GSXR chyba 8 sekund do 200. U nas już sporo osób sie przesiada z 1000 na 600 spowrotem bo mówią ze niema sensu a przyspieszenie i tak takie same i nie zaprzeczam.

..........................
Sam nią troche jeździłem i śmiem to potwierdzić Co do tych 3 sekund to jest realne jak najbardziej. 100 to nawet nie wiadomo kiedy osiągasz, na tym moto nie czuć prędkosci ledwo zobaczysz a tu 180 na wyświetlaczu .................................
Co do tych "co ma ile koni" to już napisałem od czego to zależy wiec uważam temat za wyjaśniony
nalepiej to nie robić z siebie znawcy...................

już ktoś to napisał (a nawet kilka osób kilka razy...) VCO czy jak ci tam...tych bzdur co wypisujesz po prostu nie da się czytać, ty na siłę się dowartościowujesz wchodząc na to forum i wypisując brednie, uważasz pewnie, że jak dużo textu napiszesz to okażesz się taki mądry i doświadczony a prawda jest taka że jesteś żałosny smarkacz i często cham, który obrażając innych sam się wymądrza i przez to pokazuje swój prymitywizm.....Do piaskownicy dzieciaku i nie wymądrzaj się w sprawach o których pojęcia zielonego nie masz...
1. Romet ogar 200 (1989r.)
2. Kawasaki gpz 500s (1994r.)
3. Honda cbr600 F4i sport (2001r.)
4. Suzuki GSX-650F - nówka sztuka na dotarciu

...FJR1300 - my dream (może jak się zestarzeję...)

Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać ;)
xatt
Świeżak

Postprzez Leitho » 30/9/2007, 10:39

Cezarjusz dzieki za poprawke humoru z samego rana, buhahaha :D
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gumis » 30/9/2007, 10:55

VCO napisał(a):U mnie też w mieście mają litry i róznica w przyspieszeniu uwież (...)sporo lepiej sie zbiera od 200 do 300 to jest chwila momęt (...)

Co do momentu to racja ale pewnych barjer w przyspieszaniu sie przekroczyć nieda poprzez konstrukcje motocykla który po dodaniu gazu leci do tyłu! W wyścigach drag ddają do motoru wydłużany wachacz i nieraz dodatkowe koło pozatem powiem ci na przykładzie kolegi R6 gaz w dół i niema h***(nawet przeklinac poprawnie nie potrafisz)
"o ten to ma napewno 115km" tylko pojechac na chamownie

naucz sie synku pisac a potem moralizuj innych

VCO napisał(a):litr więcej pali i sporo lepiej sie zbiera od 200 do 300

fuck znow jakas nowosc :? to zzr1400 nie polecial 300 ale lytry daja rade :?: ....qrde ile mnie juz ominelo...wiec jednak koledzy wymiatacza (VCO) grzeja po 300....a wy mowicie, ze tyle jeszcze nikt nie jechal :!: WSTYD :lol: :lol:
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
gumis
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 30/9/2007, 10:56

Spox :) Mi tez sie poprawil hehe
Ten temat zamienia sie w temat komedia

Cezarjusz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez gosia » 30/9/2007, 12:40

VCO napisał(a):nie mówie tego bo wyczytałem tylko zobaczyłem i doświadczyłem(plecaczek)

To mi się szczególnie podobało.
Wow ktoś cię przewiózł na litrze. :lol:
gosia
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 30/9/2007, 14:42

Vco mam problem , nie wiesz moze ile motorynka ma do setki.
Bo mi sie jeszcze nie udało zmierzyc , chyba ma zbyt duze dopie.... i nawet nie wiem kiedy ma ta 100

Cezarjusz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez patrykmulek » 30/9/2007, 14:49

Gosia napisał(a):
VCO napisał(a):nie mówie tego bo wyczytałem tylko zobaczyłem i doświadczyłem(plecaczek)

To mi się szczególnie podobało.
Wow ktoś cię przewiózł na litrze. :lol:

Gosia no nie smiej sie z chlopaka.Taki ladny chlopak i jaki madry a ty sie nabijasz. :lol: :lol: VCo popros ja moze doswiadczysz jeszcze raz tego uczucia :lol:
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
patrykmulek
Bywalec

Postprzez falconiforme » 1/10/2007, 07:26

Cezarjusz napisał(a): r6 bedzie lepiej przyspieszac do 300 od litra bo jest lzejsza

Ja myśle że 600-ki mają inne malowania (bardziej aerodynamiczne) dlatego tak jest.
Pytałem się mechanika, powiedział że czarne motocykle mają 5 KM więcej niż te same modele w innym malowaniu. Coś musi w tym być, czarne zawsze mi się podobały.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cichy » 1/10/2007, 08:21

Bo czarny kolor pochłania światło, natomiast jasny je odbija, co zwiększa opór. :lol:
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez qbas118 » 1/10/2007, 08:34

ojjj panowie panowie.. i panie oczywiscie;] nie nasmiewajcie sie z chlopaka, jest mlody.. czyta duzo komiksow.. surfuje po internecie wiec nie mowcie ze wiedzy nie ma... doprowadzi to do tego ze sie zamknie w sobie(najpierw nie bedzie chodzic do szkoly potem bedzie sie moczyc w lozku a na koniec ucieknie z domu..) i co? wszystko bedzie przeze mnie bo zalozylem temat-komedie;] pozdrawiam;]
------->> GPX 600
------>> GSXR 750 SRAD
------->> GSXR 600 K1

"moge przedawkowac zycie co prowadzi do smierci..."
qbas118
Świeżak

Postprzez falconiforme » 1/10/2007, 10:48

cichy napisał(a):Bo czarny kolor pochłania światło, natomiast jasny je odbija, co zwiększa opór. :lol:

AAAA. Teraz już rozumiem czemu Batman maił czarny wozik :D
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Cezarjusz » 1/10/2007, 11:07

Ale Lipa ... ;/ Moja kawa jest niebieska
To nie wiem czy te 100 ogarne w 3 sekundy

Cezarjusz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MadboY » 1/10/2007, 12:03

falconiforme napisał(a):
cichy napisał(a):Bo czarny kolor pochłania światło, natomiast jasny je odbija, co zwiększa opór. :lol:

nie zgodze sie do konca. Wszystko zalezy z ktorej strony swieci. Jesli jedziemy w strone slonca to ok, zgadza sie.. ale gdy jedziemy w kierunku przeciwnym do zachodzacego slonca (poziomo lecace protony) ktorego prominie oswietlaja nam zadupek to wplywa to na plus :lol:
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez falconiforme » 1/10/2007, 13:41

MadboY napisał(a):
falconiforme napisał(a):

nie zgodze sie do konca. Wszystko zalezy z ktorej strony swieci. Jesli jedziemy w strone slonca to ok, zgadza sie.. ale gdy jedziemy w kierunku przeciwnym do zachodzacego slonca (poziomo lecace protony) ktorego prominie oswietlaja nam zadupek to wplywa to na plus :lol:

Kurka pomyliłem się. Batman w nocy polował więc mocy mu nie przybywało, ale np. Vejder kto wie. Dodatkowo w hełmofonie miał dynamiczne doładowanie tyle że nie powietrza tylko mocy. Biedak przez to non stop miał chrypę :D . Ciekawe ile koni miał ten jego kask :?:
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez icid » 1/10/2007, 13:52

VCO napisał(a):U mnie też w mieście mają litry i róznica w przyspieszeniu uwież że naprawde jest nie wielka w trasie tylko powyżej 200 czuć różnice nie mówie tego bo wyczytałem tylko zobaczyłem i doświadczyłem(plecaczek)
Chłopaki nie śmiejcie sie przecież to prawda że litr lepiej zbiera się od 200 d0 300 niż 600. Znam też gości co przesiadają sie z litra na 600 w komiksach jest ich całkiem sporo. :):):):):) Nie oglądaliście reklamy proszku DOSIA jak nie ma różnicy to po co przepłacać :):) Cezariusz opychaj litra i bierz moją 600 przecież nie ma różnicy tylko więcej ci pali :)
icid
VIP Åšcigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê