Opony - dolacz swoja opinie/zapytanie na temat firmy, modelu
Kostu, z tego co czytałem diablo dobrze trzymają na deszczu, jak z wytrzymałością to nie wiem. Obczaj też testy diabloStrada, są bardziej turystyczne.
Rutra, Ty mówisz poważnie? Opony torowe przecież się szybciej zużywają, nie nadają na miasto bo wolno się nagrzewają. Fachowcem nie jestem, ale uważam, ze opony torowe są na tor albo dla ludzi którzy potrzebują maksymalnej przyczepności na drodze. A nie do turystyki lub normalnej jazdy po mieście.
Rutra, Ty mówisz poważnie? Opony torowe przecież się szybciej zużywają, nie nadają na miasto bo wolno się nagrzewają. Fachowcem nie jestem, ale uważam, ze opony torowe są na tor albo dla ludzi którzy potrzebują maksymalnej przyczepności na drodze. A nie do turystyki lub normalnej jazdy po mieście.
Kawa zx6r, 1998
-
Kaniuszy - Świeżak
209 gp racer M- 6000 km na tyle w tl 1000r przeżył, przód ma już z 17000
qualifier 2 który teraz mam założony z tylu jest cienki w porównaniu z 209 gp
qualifier 2 który teraz mam założony z tylu jest cienki w porównaniu z 209 gp
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Ścigacz.pl
nie rozgrzewam ich jak jest powyżej 20 stopni albo są tak dobre albo ja taki dziad. według mnie niezłe są tez na deszczu, w tym roku dużo uślizgów tylu miałem na innych gumach ( na bt 003 pro to normalnie bokiem leciałem z dziewczyna, już widziałem jak leżymy ) a z tego co pamiętam na 209 tego typu akcji raczej nie było lub już ich nie pamiętam, w każdym razie polecam dunlopy d209 gp racer na 211 nie jeździłem jeszcze
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
witam, sprowadzam nowe opony motocyklowe z Niemiec, najlepsze ceny w Polsce 886 398 069
tel 886398069
- oponyturbo.pl
- Świeżak
Jako że to moje pierwsze moto i pierwszy post więc.... Na początek witam wszystkich bardzo serdecznie
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tej Hani
http://www.moto-top.pl/motocykle/honda- ... a,250.html
Czeka już na mnie w garażu... sprzedający założył, (poza nowym napędem DID 525VM2) nowe opony Michelin Pilot Sport 120/70 ZR17 i 160/60 ZR17 nie było mnie przy odbiorze moto i nagadał coś mojemu tacie nt. "dotarcia opon", że nowe bardzo śliskie itd.
Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie ile w tym prawdy, a przede wszystkim ile km trwa takie "docieranie" i za wszelkie rady dla początkującego ridera będę bardzo wdzięczny!
Przy okazji... jakie jest odpowiednie ciśnienie do tego moto i opon (bez plecaczka i tobołków)
Pozdrawiam wszystkich i lewa w górze!!!

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem tej Hani

Czeka już na mnie w garażu... sprzedający założył, (poza nowym napędem DID 525VM2) nowe opony Michelin Pilot Sport 120/70 ZR17 i 160/60 ZR17 nie było mnie przy odbiorze moto i nagadał coś mojemu tacie nt. "dotarcia opon", że nowe bardzo śliskie itd.
Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie ile w tym prawdy, a przede wszystkim ile km trwa takie "docieranie" i za wszelkie rady dla początkującego ridera będę bardzo wdzięczny!
Przy okazji... jakie jest odpowiednie ciśnienie do tego moto i opon (bez plecaczka i tobołków)
Pozdrawiam wszystkich i lewa w górze!!!

dream about VFR 

-
Conquistador - Świeżak
witam, szanowne grono. Sezon za pasem i szykuje się u mnie wydatki. Na pierwszy strzał oponki. I tu pojawił się już dylemat. Mam do wyboru 3 rodzaje. Proszę o poradę jakie mam wybrać. ( suza GSR 600 ) większość miasto i czasami wypad w trasę 300-400 km.
O to wybór o którym piszę:
Pilot Road 3
Dunlop Sportmax Qualifier II
Dunlop Roadsmart
Z góry dzięki za wszelkie komentarze
O to wybór o którym piszę:
Pilot Road 3
Dunlop Sportmax Qualifier II
Dunlop Roadsmart
Z góry dzięki za wszelkie komentarze

- paki
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Witam wszystkich
Panowie juz wczesniej pozwoliłem sobie na takie pytanko ale wole potwierdzić .
Co sądzicie o BRIDGERSTONE ?
Jak się na tym lata .
No i mój pomysł mam przednia skatowaną a tylna jakoś ok planowałbym podmienić tylko przód oczywiście na BRIDGESTONE tylko noikę zachowując parametry polecane przez producenta .
Jak bardzo debilny pomysł ?
pozdro
Panowie juz wczesniej pozwoliłem sobie na takie pytanko ale wole potwierdzić .
Co sądzicie o BRIDGERSTONE ?
Jak się na tym lata .
No i mój pomysł mam przednia skatowaną a tylna jakoś ok planowałbym podmienić tylko przód oczywiście na BRIDGESTONE tylko noikę zachowując parametry polecane przez producenta .
Jak bardzo debilny pomysł ?
pozdro
- czarlee
- Świeżak
Jeśli chodziło Ci o wymianę tylko przedniej opony i zostawienie tylnej to w niczym to nie przeszkadza. Nie musisz mieć dwóch takich samych modeli opony na przodzie i tyle
wiem z własnego doświadczenia 

Nadeszła era MOTOCYKLI!!!
-
Kostu - Świeżak
HE he wiesz KOSTU jak w serwisie zobaczyli (przyrodnika - świeżaka ) usłyszeli że wymiana opon to zapaliły sie banany na facjatach i było od razu że jasne wymieniamy kompletami stabilność kompatybilnośc bezpieczeństwo a ja stoje jak taka parówa i licze siano . To znaczy że nawet DUNLOPA mogę sobie zapakować z parametrami zalecanymi przez producenta i ok.
Jeżeli tak to super .
Jeżeli tak to super .
- czarlee
- Świeżak
A jeśli chodzi o Bridgestony to nie polecam... Mialem takie w poprzednim moto i byly naprawdę kiepskie :/ wczoraj doszedł mi komplet Pirellek i jak się za nimi rozglądałem to można bez problemu kupić coś lepszego od Bridgestonów w podobnej cenie 

Nadeszła era MOTOCYKLI!!!
-
Kostu - Świeżak
ale trzeba porównywać opony o podobnym przeznaczeniu, zużyciu i dacie produkcji a nie nie wiadomo jakie brigestony z np metzelerem Z6
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-