Kawasaki Ninja 250
ok jedno spostrzeżenie, po przejechaniu trasy kilkunastu kilometrów gdzie moto sie nawet nie rozgrzało słychać jakby śpiewało po wyłączeniu, ludzie w stanach nazwali to mechanical noise czy coś takiego, mi to bardziej brzmi na wycie zbitego psa... no ale nie jestem na muzykologii:D podjadę dzisiaj do serwisu to sprawdzimy czy im moja ninja pośpiewa:D
- Sorbinian
- Świeżak
- salsafreak
- Świeżak
Dużo o Ninja 250R w czerwcowym magazynie Motocykl.
niby dlaczego?
5 tys obr w 250 to raczej ciężkie do zrobienia
niby dlaczego?
- Watto
- Świeżak
5 tys obr w 250 to raczej ciężkie do zrobienia
"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
cytat chyba wszystko wyjaśnia

- murek_
- Świeżak
salsafreak napisał(a):elo ... i jak tam z tym "śpiewaniem" - coś zaradzili w serwisie?
to jest kwestia odpowietrzania baku wystarczy otworzyć korek wlewu i po odgłosie:D Mi to tam rybka czy spiewa czy nie, chłopaki sie śmieją ze wyje za właścicielem:P
- Sorbinian
- Świeżak
A czy da sie zaczepić na tylne siedzenie siatkę bagażową czyli pająka, żeby przewieść kask, bo nie wiem czy byloby za co ją zaczepić haczykami?
-
Marcin1sport - Świeżak
murek_ napisał(a):"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
O kurcze. To powinni te silniki ladowac w cruisery!
Suzuki Intruder 250! po co 1,8 litra skoro 250tka na 6tce spokojnie jezdzi 25... ;] prawie jak automat. Pewnie z 6stki jak sie startuje to jak strzelisz ze sprzegla to laka mieli?
-
Saimek - VIP Ścigacz.pl
Też mi to pachnie gównem. 25 km/h na szóstce to nawet litr sie dusiSaimek napisał(a):murek_ napisał(a):"Faktem jest, że jadąc na szóstym biegu, możemy zejść do prędkości 25km/h. I choć przy tej predkości łańcuch nie szarpie, a po odkręceniu gazu 250 zaczyna przyspieszać..." Świat motocykli 6/2008 s.58
O kurcze. To powinni te silniki ladowac w cruisery!
Suzuki Intruder 250! po co 1,8 litra skoro 250tka na 6tce spokojnie jezdzi 25... ;] prawie jak automat. Pewnie z 6stki jak sie startuje to jak strzelisz ze sprzegla to laka mieli?

-
icid - VIP Ścigacz.pl
ja to śmigam jakieś 70-80 i mieszczę sie w przedziale około 5000-5500 ale motorek to aż woła o więcej a tu nie można:9 muszę sie poruszać prawym pasem i mnie wszystko bierze:( dzisiaj nawet polonez z czarnymi blachami i jakimś dziadkiem za kierownicą:( Nadrabiam za to na wszystkich kotkach które mnie nie dotyczą:D
- Sorbinian
- Świeżak
Sorbinian napisał(a):ja to śmigam jakieś 70-80 i mieszczę sie w przedziale około 5000-5500 ale motorek to aż woła o więcej a tu nie można:9 muszę sie poruszać prawym pasem i mnie wszystko bierze:( dzisiaj nawet polonez z czarnymi blachami i jakimś dziadkiem za kierownicą:( Nadrabiam za to na wszystkich kotkach które mnie nie dotyczą:D
na czym nadrabiasz?
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
- salsafreak
- Świeżak
czy ktos moglby mi powiedziec czy da sie taki motor sprowadzic z usa?tam z tego co widze kosztuje on 7700zl ,wiec roznica jest ogromna,wiem ze dupa z gwarancja,ale ciekawi mnie koszt sprowadzenia takiego motoru i czy w ogole ktos juz sie tym zajmuje?
- supersonic19
- Świeżak
myślę że warto ściągać moto z usa ale nie o takiej wartości bo różnica wyjdzie niewielka. na youtube czytałem pod jakimś filmikiem że duże kolejki są do tego moto ale czy to aktualne... ?
- salsafreak
- Świeżak
zatem zaczne sie wypowiadać:
1. tak to była literówka chodziło mi o korki
2. Opłaca sie sprowadzać motocykle z USA, ale takie nieco droższe, bo tu wyjdzie mała różnica, kolega na forum moje kaw... sobie obliczał i mu wyszła różnica 2-3 tys chyba dokładnie to nie pamiętam, a tzreba pamiętać ze to gwarancja papa no i jeszcze w wersji EU jak już w tym temacie było wspominane t jest gaźnika a na EU jest wtrysk. Może to sie przełożyć na koszty serwisowania w EU. Potwierdzam też fakt że z tym motocyklem jak i na całym świecie są problemy, bo projektanci kawasaki maja widocznie lepsze pensje niż analitycy przez co Kawasaki z EU i z US nie przewidziało tego ze zainteresowanie będzie aż tak duże i nie wyrabiają z produkcja.
3.tak dotarcie jest przewidziane na 1000km
1. tak to była literówka chodziło mi o korki
2. Opłaca sie sprowadzać motocykle z USA, ale takie nieco droższe, bo tu wyjdzie mała różnica, kolega na forum moje kaw... sobie obliczał i mu wyszła różnica 2-3 tys chyba dokładnie to nie pamiętam, a tzreba pamiętać ze to gwarancja papa no i jeszcze w wersji EU jak już w tym temacie było wspominane t jest gaźnika a na EU jest wtrysk. Może to sie przełożyć na koszty serwisowania w EU. Potwierdzam też fakt że z tym motocyklem jak i na całym świecie są problemy, bo projektanci kawasaki maja widocznie lepsze pensje niż analitycy przez co Kawasaki z EU i z US nie przewidziało tego ze zainteresowanie będzie aż tak duże i nie wyrabiają z produkcja.
3.tak dotarcie jest przewidziane na 1000km
- Sorbinian
- Świeżak
a to chyba jednak nie bedzie sie oplacac sprowadzac z usa.a jak myslicie ile na przyklad taki motorek moze byc wart tak w marcu przyszlego roku ,jezeli ktos by chial go sprzedac,a kupil teraz.o ile by byla nizsza cena ?i czy ze wzrostem 189 cm jest sens go kupowac, nie jezdzilem scigaczem nigdy,koncze prawko i powiem szczerze ze ten motor to chyba wymarzona zabawka dla mnie.chcialem tez zapytac czy taki motorek czestro sie bedzie psul,tzn czy ogolnie ninja psuja sie czesto w poronaniu z innymi (honda,yamaha).
- supersonic19
- Świeżak