Jaki kupić motocykl do offroadu? Co sądzicie o...?
Witam. Szukam 125tki z zakresu sportowy lub enduro. Ze sportowych rozpatrywałem Aprilia rs ale zdecydowałem że lepiej nie bo jak wszyscy mówia jest awaryjna. Drugim wyborem była Honda cbr lecz zniechęcił mnie mały rozmiar opon przez które motor śmiesznie wygląda. Na niskich obrotach bas ma ok ale na wyższych to brzęczy... Z enduro myślalem o KTM 125EXC lub Yamaha DT 125x. KTM drogi jakby nie patrzeć a DT nie jest też za ładna. Oczywiście miejsce na 2osoby wymagane:) Mam około 175-180cm wzrostu i waże okolo 70kg. Mój budżet to coś koło 8000zł. Mam A1 więc z rejestracją niema problemu. I pytanie jeszcze na koniec. Czy jeżeli KTM ma ponad 20KM a do rejestracji 125tki wymagana jest moc maxymalna okolo 14KM(czy cos takiego) to jest jakas specialna procedura na rejke na A1? I ile czymś takim pojade, szybciej niz CBR 15KM z 2007r? Z góry dziękuje za pomoc.
- daniel666
- Świeżak
Da się. Nie odkręcać gazu na ful tylko na 3/4 np. Ale jak pojeździsz trochę i zobaczysz co to prawdziwa zabawa to chyba przebolejesz to spalanie. Ja też byłem przerażony jak mi 80 spaliła 8 litrów ale stwierdziłem że dobra zabawa kosztem spalania i innych kosztów.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Jeśli trafisz na model w dobrym stanie i będziesz o niego dbał to koszta będą małe znając życie mało kto sprzedaje motor na nowym zestawie napędowym więc to koszt ok 200zł ale jak będziesz o niego dbał to polata ci parę ładnych lat a tak to klocki hamulcowe też po jakimś czasie nawet jak kupisz z dobrymi będziesz musiał wymienić ale tak to w DT bardzo silnik nie lubi się psuć przynajmniej tak są opinie użytkowników których znam.
-
KMX nie jeździłem ale jest ono chyba trochę słabsze od DT odblokowanej. Więc o KMX ci nic nie powiem. A chyba zaoszczędzisz jak sprowadzisz dobry model. Pozdro
-
Witam . Zdecydowałem się na zakup Yamahy xt 350 , dlatego piszcie wszystko co wiecie o tym enduro , jakie ma plusy i jakie minusy , ile waży , jaki v-max , jak sobie radzi w terenie , czy się nie przegrzewa , ile ma w siodle , jakie ma amortyzatory (rodzaj , itp), itd .
Z góry dzięki
Z góry dzięki
- arachne91
- Świeżak
honda mtx czy cos innego (do1100zł.)
cześć chciałbym kupić sobie crossa myśle o hondzie mtx ale ceny są ruzne niestety mam tylko 1100zł. wiem ze to troche malo ale jednak szukam. wczesniej miałem simsona s 51 i brakowalo mi w nim mocy prosze o pomoc 

-
Łukasz Listwan - Świeżak
Za tą kasę to kumpel sprzedaje sam silnik do MTX 125, no tyle, że w super stanie. Wątpię, żebyś cokolwiek ciekawego dostał w tej cenie... Nawe Simsony są droższe, jak są dobrze utrzymane.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
a co myslice o tej husce http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M603516 to bylby moj pierwszy cross tylko nie wiem czy husqvarna to dobry pomysl bo podobno sie psuja i nie ma do nich czesci
DT80=>DT70SM=>RS125=>CR125=>SX125&CBR6 00RR '06
- daniel8634
- Świeżak
To nie to że Huski się psują tylko taka już jest natura crossów są one bardzo wysilone i częste remonty są konieczne. Pozdr
-
Witam! Chciałbym kupić na wiosne jakies moto off-road. I zastanawiam sie czy lepiej enduro czy cross, bo mam zamiar jezdzic w plenerze, a na torze to od wielkiego dzwona. Zastanawiam sie nad kosztami utrzymania, wiem ze crossy czy HE sa drogie w utrzymaniu, ale w jakiej kwocie mozna sie zmiescic przez jeden sezon? Mysle o 125 lub 250, i wlasnie teraz nie wiem co wybrac, bo podobno 250 sa bardziej zywotne i mniej pala bo nie trza ich tak krecic. Czy to prawda? Myslalem nad sx 125/250 yz 125/250 exc 125 rm 125 ewentualnie husqvarna wr 125. Mysle o rocznikack kolo 2000 bo mam cos kolo 7500. Do tej pory mialem Yamahe DT 50 i Virago 125
Szukam...
- RYYCU
- Świeżak
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M603125
Co sądzicie o tym suzuki?? Oplaca sie?
Co sądzicie o tym suzuki?? Oplaca sie?
Szukam...
- RYYCU
- Świeżak
Jakby policzyć ceny tych wszystkich tuningowych części to tak. Dużo osób ogólnie się nad nią zastanawia, ale jakoś nikt nie chce brać... no i trochę już stoi na allegro, ale to może przez tą zimę...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
GasGas ec 450
Witam
Czy ktos cos slyszal o sprzecie canondale'a GasGas ec 450?
Wyglada jak rasowa pomarancza KTM.
Czy jest to cos warte?
pzdr
Czy ktos cos slyszal o sprzecie canondale'a GasGas ec 450?
Wyglada jak rasowa pomarancza KTM.
Czy jest to cos warte?
pzdr
------------------------------------------------------
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
Raf>>> On the road - plan 4 the worse hope 4 the best
-
rafalrach - Świeżak