Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Wypadek motocyklowy - dlaczego ludzie...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Wypadek motocyklowy - dlaczego ludzie...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 28/10/2014, 21:52

Ja z 2 lata temu zaliczyłem szlifa na swoim motorku , nie była to zadna szlifiera tylko zwykła 50 biegowa , wyjebał mi koles jakies 10-20 metrów przedemną samochodem dostawczym , ja naszczęscie sie połozyłem , jak by nie to to bym uderzył prosto w niego , lezałem na srodku drogi a motor koło mnie , koles sie zatrzymał popatrzyl zaśmiał się i pojechał , nic groznego mi nie było ale kolana wyprostować nie mogłem ... ale za kilka sec zatrzymał sie starszy pan i mnie podniósł a pozniej zajeli sie mną moi koledzy , zaliczyłem szlifa koło warsztatu samochodowego , oni znali tego co mi wymuśił pierszeństwa i po niego dzwonili , pogadałem z nim , i zaraz pojechał , ale na szczęscie sprawiedliwosc go dopadła i miał pozniej za to problemy , nie ma to jak wymuśić i nie pomoc poszkodowanemu , tak juz jest w naszym wspaniałym kraju ...<br><hr>Qualu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/10/2014, 10:53

Zawsze się zatrzymuję, tak mnie nauczyli rodzice.<br><hr>Sysgone
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/10/2014, 16:15

Ludzie są różni.... Bywa i tak : wejście w zakręt w złożeniu, na zakręcie rozsypany jakiś czarny "syf" , uślizg obu kół i film się urywa. Pomogli mi ludzie z samochodu na warszawskich blachach, który dochodziłem : zawrócili, wezwali pogotowie i policję, zajęli się nieprzytomnym ( i rzeczami) do przyjazdu ratowników. Stracili MNÓSTWO czasu, okazali MNÓSTWO dobrej woli. Takie doświadczenie jest dla mnie dodatkowym zobowiązaniem wobec innych w podobnej sytuacji. .<br><hr>rami
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/10/2014, 19:34

Media wyzwalają/budują swoistą "rasistowską" mowę nienawiści dotyczącą motocyklistów, a grupa durniów swoim zachowaniem na drodze taki wizerunek uwiarygadnia. Skoro ludzie NIE widzą w leżącym motocykliście człowieka tylko bandytę, potencjalnego mordercę, dawcę organów czy drania , który dostał od losu "co mu się od losu należy" ( taki wizerunek media stymulują) , to ludzie się nie zatrzymują. Setki razy czytałem komentarze pod artykułami , które zawierały przytoczone przeze mnie wredne epitety. Tragiczne i proste !!!<br><hr>adam57
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/10/2014, 16:17

Mnie również dotknęła kiedys taka sytuacja w dodatku ku uciesze innych uczestników ruchu drogowego którzy w tym czasie stali w korku z szerokimi usmiechami kiedy ja zwlekałem sie z asfaltu z rozbitym przodem moto potem jak gnój samochodem wsadził mnie na krawężnik. Ludzi śmieszy krzywda innych ludzi i dowartościowuje fakt ze to nie ich dotyczy tylko jak sami lezą na ziemi i ktlrzycza pomocy to sytuacja jest zupełnie inna. Dla kierującego samochodem osoba na motocyklu to kolejny " debil" i w zasadzie dobrze mu tak ze cos sie stało bo przecież i dywidualistow należy tępić... A co każdy musi odstać swoje w korkach. <br><hr>adam1vw
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/10/2014, 16:37

Teraz dopiero mogłem obejrzeć bo na fonie to ledwno strona działa :)

KAŻDEMU KTÓRY SIE NIE ZATRZYMAŁ POWINNY DAC MANDAT LUB SPRAWA DO SĄDU!!! BO INACZEJ GNOJE KTÓRE SIE NIE ZATRZYMAJ NIE NAUCZO I CIEKAWE JAKIE BY MIELI WYTŁUMACZENIE <br><hr>luki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/10/2014, 16:40

Komentatorzy napisał(a):Mnie również dotknęła kiedys taka sytuacja w dodatku ku uciesze innych uczestników ruchu drogowego którzy w tym czasie stali w korku z szerokimi usmiechami kiedy ja zwlekałem sie z asfaltu z rozbitym przodem moto potem jak gnój samochodem wsadził mnie na krawężnik. Ludzi śmieszy krzywda innych ludzi i dowartościowuje fakt ze to nie ich dotyczy tylko jak sami lezą na ziemi i ktlrzycza pomocy to sytuacja jest zupełnie inna. Dla kierującego samochodem osoba na motocyklu to kolejny " debil" i w zasadzie dobrze mu tak ze cos sie stało bo przecież i dywidualistow należy tępić... A co każdy musi odstać swoje w korkach. <br><hr>adam1vw<br>
ciekawe czy jak przyszło bym im siedzieć w paczke powiedzmy 2 miechy to czy nadal by sie śmiali na widok wypadku z udziałem motocyklisty <br><hr>luki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/10/2014, 18:44

Kiedyś wyłożyłem się na rondzie na plamce oleju. Wszyscy się zatrzymali, bo nie było przejazdu kierowca autobusu zaczął na mnie trąbić. Przestał kiedy sam się pozbierałem i mnie ominął. Dopiero kierowca samochodu jadącego za autobusem się zatrzymał. W moim przypadku nie było tłumaczenia, że ktoś nie widział.<br><hr>Perez
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 31/10/2014, 16:10

A ja mam takie szczęście, że zawsze pojawia się ktoś i chce mi pomóc.
Wręcz kiedyś przyszło mi do głowy, że jest więcej chętnych do pomocy motocykliście, który miał wypadek niż ma to miejsce w przypadku kierowcy samochodu.
Nie jest więc chyba jednak tak źle.
I dodam, że jeżdżę na ścigaczu więc kwalifikuję się do tej "najgorszej" grupy motocyklistów.<br><hr>Arek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/12/2014, 14:44

Komentatorzy napisał(a):Kiedyś wyłożyłem się na rondzie na plamce oleju. Wszyscy się zatrzymali, bo nie było przejazdu kierowca autobusu zaczął na mnie trąbić. Przestał kiedy sam się pozbierałem i mnie ominął. Dopiero kierowca samochodu jadącego za autobusem się zatrzymał. W moim przypadku nie było tłumaczenia, że ktoś nie widział.<br><hr>Perez<br>
Ten kierowca autobusu to jakiś je***ty debil. . .<br><hr>125
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl