[Aktualności] Kradzież motocykla w 60 sekund
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Kradzież motocykla w 60 sekund
Dyskusja na temat: Kradzież motocykla w 60 sekund
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Kradzież motocykla w 60 sekund
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Kradzież motocykla w 60 sekund
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Zasada numer jeden posiadacza jednośladu - zawsze przypnij go łańcuchem do jakiegoś trwałego elementu krajobrazu.
Zasada numer dwa - dołożenie do tego blokady koła zwiększa szanse że dłużej będziesz cieszył się swoim sprzętem.
Ciekawe jak lagi znoszą łamanie blokady kopem w przednie koło?
Na podanym filmiku widać dwa poważne błędy właściciela - brak blokady na kole (ciekawe jak by sobie kolesie poradzili jakby ten Vstrom miał diskloka z przodu i szeklę z tyłu?) i drugi poważniejszy - motocykl był widoczny przez bramę. Bez specjalnie zaawansowanej techniki można było ustalić, że do pokonania nie ma nic poza blokadą kierownicy.<br><hr>etwesh
Zasada numer dwa - dołożenie do tego blokady koła zwiększa szanse że dłużej będziesz cieszył się swoim sprzętem.
Na podanym filmiku widać dwa poważne błędy właściciela - brak blokady na kole (ciekawe jak by sobie kolesie poradzili jakby ten Vstrom miał diskloka z przodu i szeklę z tyłu?) i drugi poważniejszy - motocykl był widoczny przez bramę. Bez specjalnie zaawansowanej techniki można było ustalić, że do pokonania nie ma nic poza blokadą kierownicy.<br><hr>etwesh
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zasada numer jeden posiadacza jednośladu - zawsze przypnij go łańcuchem do jakiegoś trwałego elementu krajobrazu.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem jak patrzysz i czytaszKomentatorzy napisał(a):Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron<br>

najpierw wypycha jedna osoba a później dwa motocykle.<br><hr>sas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego, oni go nie odpalili, na koniec filmiku widać jak go pcha drugi złodziej na motocyklu- nogą oparł się o tłumik<br><hr>MadKomentatorzy napisał(a):Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
zauważ że oni go nie odpalili tylko typek wyleciał a oni podjechali we 2 i zaczęli go holowaćKomentatorzy napisał(a):Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron<br>
a blokadę kierownicy da się połamać z kopa mój kumpel połamał tak w yamaha varadero 560 z 2009r<br><hr>kozak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
yamaha varadero 560?? Pierwsze słyszęKomentatorzy napisał(a):Może ktoś mi jasno wytłumaczyć jakim sposobem oni odpalili ten motocykl? Przecież to trwało sekundy!! a nic z zapłonem / kablami nie grzebali chyba. Jak ominęli immobilizer? Blokada kierownicy z kopa? ...<br><hr>Kirgeron<br>Komentatorzy napisał(a):zauważ że oni go nie odpalili tylko typek wyleciał a oni podjechali we 2 i zaczęli go holować
a blokadę kierownicy da się połamać z kopa mój kumpel połamał tak w yamaha varadero 560 z 2009r<br><hr>kozak <br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Każde zabezpieczenie da się sforsować, jeśli złodziej będzie miał odpowiednio dużo czasu to poradzi sobie i z blokadą koła i każdą inną. Sztuka polega na tym, żeby go zniechęcić do zajmowania się akurat naszym pojazdem. Stąd się biorą ciekawe pomysły. Ufanie fabrycznym zabezpieczeniom jest błędem, te zna większość amatorów cudzej własności.<br><hr>aga39
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dokładnie, zniechęcenie polega na tym, żeby ewentualna kradzież trwała jak najdłużej, a ewentualna droga ucieczki była tylko jedna i łatwa do zablokowania.<br><hr>buuKomentatorzy napisał(a):Każde zabezpieczenie da się sforsować, jeśli złodziej będzie miał odpowiednio dużo czasu to poradzi sobie i z blokadą koła i każdą inną. Sztuka polega na tym, żeby go zniechęcić do zajmowania się akurat naszym pojazdem. Stąd się biorą ciekawe pomysły. Ufanie fabrycznym zabezpieczeniom jest błędem, te zna większość amatorów cudzej własności.<br><hr>aga39<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości