Honda Cr 125 Brak kompresji Problem z odpalaniem.. ...
• Strona 1 z 1
Honda Cr 125 Brak kompresji Problem z odpalaniem.. ...
Cześc.
Na wstępie chciałem oznajmić że po wymianie tłoka zrobieniu szlifa itp.. przy docieraniu hondy gdy dałem troche wiecej gazu zaczęło ją dławić odrazu mówie że iglice mam na samym dole a rozmiar tłoka to 54,94 jest możliwość że ma za małą dawke paliwa?
wcześniej mial tak ze na zimnym jechał a na ciepłym dławiło i nie mogl sie zebrac tak jakby blokowalo mu obroty bo podobno byly luzy na tłoku a po remoncie niby cos lepiej ale dalej nie chodzi tak jak powinno.
sprawdzalem swiece wydaje sie byc sucha sprawdzalem na drugiej tez nie odpali na dodatek strzela z wydechu probowalem na popych i na kopke wgl nie daje znaku zycia i stracila kompresje jak mocniej jÄ… pchnalem na pycha to ledwo co odpalila ale nie trzymala sie na obrotach musialem caly czas trzymac ja na obrotach .. prosze o pomoc
MLV
Na wstępie chciałem oznajmić że po wymianie tłoka zrobieniu szlifa itp.. przy docieraniu hondy gdy dałem troche wiecej gazu zaczęło ją dławić odrazu mówie że iglice mam na samym dole a rozmiar tłoka to 54,94 jest możliwość że ma za małą dawke paliwa?
wcześniej mial tak ze na zimnym jechał a na ciepłym dławiło i nie mogl sie zebrac tak jakby blokowalo mu obroty bo podobno byly luzy na tłoku a po remoncie niby cos lepiej ale dalej nie chodzi tak jak powinno.
sprawdzalem swiece wydaje sie byc sucha sprawdzalem na drugiej tez nie odpali na dodatek strzela z wydechu probowalem na popych i na kopke wgl nie daje znaku zycia i stracila kompresje jak mocniej jÄ… pchnalem na pycha to ledwo co odpalila ale nie trzymala sie na obrotach musialem caly czas trzymac ja na obrotach .. prosze o pomoc

MLV
- alpaprime509
- Świeżak
brak kompresji i nieodpala? miałem identyczny problem tylko ze w 4t przekreciłem do 10tys zleciał z obrotów nieodpalił brak kompresji jak na popych odpalałem to lekko chodził,zawor sie skrzywił w moim wypadku był przeswit 1mm prawie neizauwazalny jesli brak kompresji to jak mowie głowica,lub pierscienie i nietylko brak kompresji to doszukuj sie błedów przy silniku,moze uszczelka padła nawet,a jak "kopies" popka idzie bardzo luźno czy ma opor?
- Ryszardo
- Świeżak
JakÄ… mieszankÄ™ robisz ?
Iskra jest ?
Filtr czysty i nasÄ…czony ?
Wyczyść gaźnik, wyreguluj go w ręku według serwisówki, wymień świecę na nowa - odpowiednią(wejdź na stronę NGK i sprawdź która do twojego odpowiednia)
Iskra jest ?
Filtr czysty i nasÄ…czony ?
Wyczyść gaźnik, wyreguluj go w ręku według serwisówki, wymień świecę na nowa - odpowiednią(wejdź na stronę NGK i sprawdź która do twojego odpowiednia)
-
Street4Fun - Bywalec
jaki kolor swiecy przy tym docieraniu miałeś ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Dajcie spokój, tu już nie ma co sprawdzać. Silnik jest zatarty.
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
Skoro strzela w tłumik to mógł się tylko gaźnik przytkać i zapłon opóźnić, a że straciła kompresję? Pierścienie były dobrze założone? Mogły się połamać przy nieprawidłowym montażu. Głowicę dokręciłeś kluczem dynamometrycznym, uszczelka nowa?
-
SpeedyGonzales - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości