Kx 125 -Oszustwo rocznika, proszÄ™ o pomoc.
• Strona 1 z 1
Kx 125 -Oszustwo rocznika, proszÄ™ o pomoc.
Witam, 3 miesiące temu kupiłem kx 125 (jako rocznik 2003) jak się okazało kiedy moto oddałem do serwisu, wyszło że motor jest z roku 1999 i pytanie co teraz? dzwoniłem już do sprzedającego, on tłumaczy sie, że sam go kupił jako rocznik 2003 i nic nie zrobi, na umowie nie był zapisany rok produkcji, tylko nr vin i numer silnika, mam jakąś szanse, żeby oddał koleś część pieniędzy? proszę o pomoc.
- kevkx
- Świeżak
widziały gały co brały...
był na ramie numer vin. mogłes przy zakupie zadzwonic do dealera kawasaki żeby okreslił rocznik. teraz to juz za późno. pozatym pomylic sie o tyle lat... wystarczyło sie przypatrzeć co typowego mają modele z tego rocznika i z daleka bys poznał że to inny rocznik.
to dział off road a nie prawo. więc nie otrzymasz jakiejs super odpowiedzi. moze i jest na to jakis paragraf... ale wątpie żeby był sens isc z tym do sądu itp itd. tak jak mówisz gosc sam nie musiał wiedziec co sprzedaje więc ogólnie to jesteś na "straconej" pozycji.
z innej strony - i co z tego że jest taki a nie inny rocznik ? liczy sie stan maszyny, a skoro w kawasaki i tak wychodziły niewielkie zmiany to nie bedzie duzej róznicy w prowadzeniu.
był na ramie numer vin. mogłes przy zakupie zadzwonic do dealera kawasaki żeby okreslił rocznik. teraz to juz za późno. pozatym pomylic sie o tyle lat... wystarczyło sie przypatrzeć co typowego mają modele z tego rocznika i z daleka bys poznał że to inny rocznik.
to dział off road a nie prawo. więc nie otrzymasz jakiejs super odpowiedzi. moze i jest na to jakis paragraf... ale wątpie żeby był sens isc z tym do sądu itp itd. tak jak mówisz gosc sam nie musiał wiedziec co sprzedaje więc ogólnie to jesteś na "straconej" pozycji.
z innej strony - i co z tego że jest taki a nie inny rocznik ? liczy sie stan maszyny, a skoro w kawasaki i tak wychodziły niewielkie zmiany to nie bedzie duzej róznicy w prowadzeniu.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
akurat 2003r wszedł nowy model (ten ostatni) więc wystarczyło spojrzeć na zdjęcia innych motocykli z tego roku i widział byś że coś jest nie tak
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
- hondacr1989
- Świeżak
no ale jaka róznica ?
a jakby kupił trupa 2003 i okazał by sie że to 2004 to miało by to jakies znaczenie ? trup to trup 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości