[Honda VFR800] Używana Honda VFR800 VTEC - charakter...
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Motocykl z charakterem, pewnie dlatego co drugi sprzet sportowo - turystyczny to VFR<br><hr>GreenTeam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Autor zapomnial ze istnieje cos takiego jak sprint st 1050 '05 ktory miazdzy VFR na kazdym polu oprocz niezawodnosci<br><hr>pomyk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po co zamykać dwa zawory poniżej 7000rpm? Może po to, by motocykl miał lepszego kopa od dołu? Doucz się troszkę. Spalanie tutaj ma drugorzędne znaczenie. <br><hr>SchmiedKomentatorzy napisał(a):Boczo.... " Ujmijmy to tak: VFR to 800-tka, ale VTEC na chwilę robi z niej litra." Nie. Ujmijmy to może inaczej: VFR to 600-tka, ale VTEC na chwilę robi z niej 800-tkę. Po co zamykać dwa zawory poniżej 7000rpm? Żeby było nudniej? Dlaczego nie wykorzystać potecjału silnika w całym zakresie? Dla spalania? Przeciez ona nawet poniżej 7000rpm pali dwa litry więcej niż każdy sportowy litr. Ponad to: "na sporych tarczach 296mm pracują zaciski 3-tłoczkowe". Niby z branży, a nie wiesz, że 296mm to już dawno nie są "spore" tarcze.<br><hr>kubek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Od 6 lat śmigam Hayką ale akurat ten model VFR cholernie mi się podoba i jak drugi motocykl mógłby stać u mnie w garażu
Niestety nie miałem okazji nią pośmigać...<br><hr>HaykaPl

Niestety nie miałem okazji nią pośmigać...<br><hr>HaykaPl
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Takie zachwyty nad vfr musiał wydać jedynie ktoś kto na co dzień śmiga chopperami itp.
Każdy kto przejechał się gsxr750 i vfr800 może zdyskwalifikować gixxera tylko jeśli przedkłada nad wszystko większy komfort na vfr, zwłaszcza pasażera. Niemal wszystkie bazowe elementy motocykla są w gixxerze dużo, dużo lepsze i generalnie z innej "półki". System v-tec jest w ogóle porażką, co najlepiej widać porównując silniki vfr i gixxera 750 (podobna pojemność).
Co do bezpośrednich rywali, to pomyk napisał całą prawdę (sprint st 1050).
Jeździłem na każdym z ww. i, sorka, pomimo, że bardzo lubię ciekawe rozwiązania, to vfr jako całościowy pakiet nic specjalnego nie oferuje. Może kiedyś, ale dzisiaj ten motocykl jest po prostu przeciętny, a jego cena nieadekwatna.<br><hr>lucky luke
Każdy kto przejechał się gsxr750 i vfr800 może zdyskwalifikować gixxera tylko jeśli przedkłada nad wszystko większy komfort na vfr, zwłaszcza pasażera. Niemal wszystkie bazowe elementy motocykla są w gixxerze dużo, dużo lepsze i generalnie z innej "półki". System v-tec jest w ogóle porażką, co najlepiej widać porównując silniki vfr i gixxera 750 (podobna pojemność).
Co do bezpośrednich rywali, to pomyk napisał całą prawdę (sprint st 1050).
Jeździłem na każdym z ww. i, sorka, pomimo, że bardzo lubię ciekawe rozwiązania, to vfr jako całościowy pakiet nic specjalnego nie oferuje. Może kiedyś, ale dzisiaj ten motocykl jest po prostu przeciętny, a jego cena nieadekwatna.<br><hr>lucky luke
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Alternatywą dla VFR moze byc jeszcze BMW R1100S - rozwazalem zakup obydwu i padlo na BMW, zdecydowal komfort (przy wzroście 1,90m BMW wygralo) i wyglad (malowanie Boxer Cup Replica)<br><hr>pomp
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie rozumiem po co wypowiadać się na temat VFR-ki jeżeli nie posiadało się tego motocykla, przejechać się i zrobić nim nawet 100 czy 200 km to nie to samo co użytkować go 5-6 lat. Dopiero po tym czasie można powiedzieć jakie ma zalety i wady ten motocykl. Druga rzecz to silnik w 800 został skonstruowany w latach 90-tych i jeżeli do dnia dzisiejszego ten silnik jest wzorem do naśladowania to coś musi być na rzeczy a porównywać go do 160 KM 750 to trochę nie na miejscu. <br><hr>raw
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co to jest V-TEC? dziennikarze powinni wiedzieć że jedyną poprawną pisownią tego skrótu jest VTEC<br><hr>slivex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To świetny motocykl i szukać podobnego w tej cenie i osiągach będzie trudno.Wygląd wyprzedzający konkurencję ,a jazda nim to przyjemność.Pomrukiwanie innym to zaleta przy tym motocyklu .Mam 55 lat i trochę maszyn oblatałem ten jest najlepszy.Nie za ciężki nie za mocny z WIGOREM i z dobrym DESINGIEM.....<br><hr>cygan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hello is this auto available for sale? contact me on donkelly700@gmail.com ...<br><hr>don
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hello is this auto available for sale? contact me on donkelly700@gmail.com ...<br><hr>don
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hello is this auto available for sale? contact me on donkelly700@gmail.com ...<br><hr>donkelly
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ze strartu nie jeden sport musi się trochę pomarszczyć, sprawdzałem<br><hr>bikerKomentatorzy napisał(a):Za cięzki i za słaby silnik. Ale jezeli ktoś sie uprze i "chce taki" to zdecydowanie poprzedni model - bez vtecu i na kołach zebatych. W powszechnej opinii ta generacja jest "najlepsza ze wszystkich", kolego Boczo...<br><hr>efv<br>Komentatorzy napisał(a):za słaby do startow w wyscigach na poznaniu , a do turystyki wystarczajca<br><hr>zfzvxvxv<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hej, weź kolego oponę do ręki i przyjrzyj się oznaczeniu na boku (barku opony), a nie patrz na nacięcia. jeśli producent robi strzałkę z kierunkiem obrotu opony to zawsze w jakimś celu. miałem takie kapcie i może wbrew logice, ale powinna być założona odwrotnie. pozdrawiam<br><hr>makosKomentatorzy napisał(a):Droga redakcjo.
Powiedzcie właścicielowi tej Hondy, ze ma przednią oponę źle założoną. Niech sprawdzi na boku strzałkę wskazującą kierunek obrotu...<br><hr>Koobsky<br>Komentatorzy napisał(a):Wydaje mi się, że kierunek obrotu przedniej opony jest jednak dobry przeanalizuj kolego to jeszcze raz i zważ na np. jazde w deszczu opona dobrze będzie odprowadzała wode ze średka na zewnątrz pozdrawiam<br><hr>Tomek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ta Honda jest moim marzeniem odkąd pierwszy raz ją zobaczyłem a było to gdzieś w czasach gimnazjum możliwe że w Świecie Motocykli, teraz mam 21 lat i szukam właśnie jakiegoś wartego uwagi egzemplarzu by wreszcie rozpocząć przygode z prawdziwymi motocyklami, do tej pory miałem głównie styczność z offroadem z racji tego że mieszkam z dala od cywylizacji-sąsiedzi się nieskarżyli na warkot cross'ów. Szczególnie chciałbym model już z białymi kierunkami lekko odświeżony wygląda jeszcze lepiej.<br><hr>Royal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam taki egzemplarz kupiony w Polsce pielegnowany.Napisz przyjedź zobacz 600929432 Ryszard<br><hr>cygan1205Komentatorzy napisał(a):Ta Honda jest moim marzeniem odkąd pierwszy raz ją zobaczyłem a było to gdzieś w czasach gimnazjum możliwe że w Świecie Motocykli, teraz mam 21 lat i szukam właśnie jakiegoś wartego uwagi egzemplarzu by wreszcie rozpocząć przygode z prawdziwymi motocyklami, do tej pory miałem głównie styczność z offroadem z racji tego że mieszkam z dala od cywylizacji-sąsiedzi się nieskarżyli na warkot cross'ów. Szczególnie chciałbym model już z białymi kierunkami lekko odświeżony wygląda jeszcze lepiej.<br><hr>Royal<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli możesz wyślij mi jakieś zdjęcia i konkretne informacje na maila royal523@vp.pl<br><hr>RoyalKomentatorzy napisał(a):Ta Honda jest moim marzeniem odkąd pierwszy raz ją zobaczyłem a było to gdzieś w czasach gimnazjum możliwe że w Świecie Motocykli, teraz mam 21 lat i szukam właśnie jakiegoś wartego uwagi egzemplarzu by wreszcie rozpocząć przygode z prawdziwymi motocyklami, do tej pory miałem głównie styczność z offroadem z racji tego że mieszkam z dala od cywylizacji-sąsiedzi się nieskarżyli na warkot cross'ów. Szczególnie chciałbym model już z białymi kierunkami lekko odświeżony wygląda jeszcze lepiej.<br><hr>Royal<br>Komentatorzy napisał(a):mam taki egzemplarz kupiony w Polsce pielegnowany.Napisz przyjedź zobacz 600929432 Ryszard<br><hr>cygan1205<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli jesteś zainteresowany konkretnie tym testowanym motocyklem to może zastanowię się nad sprzedażąKomentatorzy napisał(a):Ta Honda jest moim marzeniem odkąd pierwszy raz ją zobaczyłem a było to gdzieś w czasach gimnazjum możliwe że w Świecie Motocykli, teraz mam 21 lat i szukam właśnie jakiegoś wartego uwagi egzemplarzu by wreszcie rozpocząć przygode z prawdziwymi motocyklami, do tej pory miałem głównie styczność z offroadem z racji tego że mieszkam z dala od cywylizacji-sąsiedzi się nieskarżyli na warkot cross'ów. Szczególnie chciałbym model już z białymi kierunkami lekko odświeżony wygląda jeszcze lepiej.<br><hr>Royal<br>

Jak coÅ› kamilspeer@gmail.com
Pozdro!<br><hr>Speru
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W konkurencyjnych modelach wskazałbym Yamahę Thundercat. Może nie jest "legendarny" i "egzotyczny", ale oferuje podobne osiągi w różnych środowiskach, będąc ciut tańszym od VFR. Ja sam wybrałem Thundercata ze względu na cenę, gdybym miał budżet większy o 2-3 tysiące szukałbym VFR.<br><hr>frik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie kwestionuje twego wyboru ,bo to co wybrałeś Thundercata to nie zła marszyna no ale do Hondy VFR to ma się jak VW do Mercedesa.Zyczę długich tras i wiatru we włosach<br><hr>cyganKomentatorzy napisał(a):W konkurencyjnych modelach wskazałbym Yamahę Thundercat. Może nie jest "legendarny" i "egzotyczny", ale oferuje podobne osiągi w różnych środowiskach, będąc ciut tańszym od VFR. Ja sam wybrałem Thundercata ze względu na cenę, gdybym miał budżet większy o 2-3 tysiące szukałbym VFR.<br><hr>frik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości