Problem po wymianie kół.
• Strona 1 z 1
Problem po wymianie kół.
Witam mam problem z kołem. Miałem krzywa tarcze która blokowala koło a miałem zapasowe koła na teren to chciałem je założyć. Ściągałem przednie koło montuje nowe i mam straszny luz na osi zastosowałem tuleje dystansowe jedna między kołem a ślimakiem a druga po drugiej stronie przed lagą. Luz jest nadal i nie wiem co robić może podkładkami się pobawić.. Może wy coś wymyślicie. Koła sm które miałem od kupna nie mają takiego luzu a chce mieć na teren. 

- MathewPL
- Świeżak
a koła są od tego samego motocykla ? powinien byc slimak z jednej strony i tulejka dystansowa z drugiej. skręciłeś wszystko jak trzeba ? moze oski dobrze nie dokręcasz
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Jak jestem z przodu motoru to tak: Lekko ośke wsuwam potem ślimak potem tuleje i koło i drugą tuleje i zakręcam z jednej strony bo mam klin ^^ Coś źle zrobiłem?
Też może źle dokręciłęm bo jak już nakrętka jest na ośce to obraca się cała ośka i nie wiem jak to złapać
Koła oryginalne.
Też może źle dokręciłęm bo jak już nakrętka jest na ośce to obraca się cała ośka i nie wiem jak to złapać

Koła oryginalne.
- MathewPL
- Świeżak
w takim razie po drugiej stronie niz nakrętka, powinna byc "blokada" ośki, jakas sruba która sciska ośke, lub oska w srodku jest przystosowana pod klucz ampulowy jakis wiekszy, i wtedy oske blokujesz i skręcasz. teraz masz niedokręcone koło i nigdy nie bedzie dobrze bez dokręcenia.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Ale na starych kołach normalnie jak będę trzymał ośkę czymś ładnie dokręce i jest okey i chyba musze tu tak zrobić. Tak miałem od kupna motoru:(
Mam taką ośke nie identyczną ale podobna.
http://motor-x.pl/images/800x600_t/imag ... 85.jpg.jpg
Mam taką ośke nie identyczną ale podobna.
http://motor-x.pl/images/800x600_t/imag ... 85.jpg.jpg
- MathewPL
- Świeżak
bo pewnie w innych kołach masz ciaśniej spasowane wszystko albo zasyfione... zrób tak jak napisałem bo tak sie robi normalnie, to akurat ze u ciebie w innych kołach było inaczej to był wyjątek.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
edytuj posty!!!
a skąd mamy wiedzieć ? nikt jasnowidzem nie jest ;P chyba że ktoś akurat ma taką sama maszyne a ty nawet nie powiedziałes co to za moto. zmierz ile masz ogniw jak nie zmieniałes zebatek to kup podobną ilosc
a skąd mamy wiedzieć ? nikt jasnowidzem nie jest ;P chyba że ktoś akurat ma taką sama maszyne a ty nawet nie powiedziałes co to za moto. zmierz ile masz ogniw jak nie zmieniałes zebatek to kup podobną ilosc
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości