kostka i asfalt
			 • Strona 1 z 1

kostka i asfalt
siema ostatnio coraz czesciej widze gosci smigajacych(z dosc duzymi predkosciami :) )na duzych enduro po asfalcie z oponami z kostka.Mianowicie moje pytanie jest takie:jakie predkosci mozna max osiagac na asfalcie z owa opona?i czy komfort jazdyi bezpieczenstwo jest o wiele gorsze od zwyklej szosowej opony czy nie??pozdrawiam :)

- hardzik
- Świeżak
Myśle,że jest mniejsza przyczepność niż w takiej oponie szosowej.Komfort jazdy jest o tyle mniejszy,że bardziej trzęsie 

ADHD Squad |  | http://www.bikepics.com/members/pisiu/
			- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Pisiu ma na przodzie kostki, wali przody i narazie slicka nie ma... długo juz jeździ. Za to mi sie slick zrobił z tyłu i przodu   

Wszystko zależy od opony, od marki i ceny

Wszystko zależy od opony, od marki i ceny

Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
			- Szafa
- VIP Ścigacz.pl
Prawdziwe opony cross/enduro nie nadają się do jazdy po asfalcie. Poprostu jest to bezsenswe z racji tego, że po paru takich asfaltowych sesjach z opony nic nie zostaje. Jak ktoś chce śmigać po asfalcie to niech kupi ściga, a z takimi oponami niech unika jazdy szosowej. Często zdarzają się "lansiarze" co zabardzo w terenie sobie nie dają rady, więc latają po szosach jak powaleni żeby rozładować narastajace w członku napięcie 

- 

Beavis
- Moderator
Szafa napisał(a):Pisiu lansiarz... hahahha
Hahaha bij w gówno
 Ja nie mam prawdziwych opon cross\enduro,no niby są kostki,ale takie średnie
 Ja nie mam prawdziwych opon cross\enduro,no niby są kostki,ale takie średnie  Bo jakby to były takie opony jak pisze Beavis to już b  znich nic nie zostało.A ja już tyle jeżdże i tyle stopali zrobiłem a one nadal są w dobrym stanie
 Bo jakby to były takie opony jak pisze Beavis to już b  znich nic nie zostało.A ja już tyle jeżdże i tyle stopali zrobiłem a one nadal są w dobrym stanie  
ps jeżdże troche więcej teraz po asfalcie na tych lakach,bo takie miałem od kupna,a narazie po co zmieniać jak są ok

- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
Witam
Jazda z dobrą kostką po asfalcie to jak dla mnie lekkie świętokradctwo:P szkoda opony, kostka szybko sie zdziera na asfalcie. Jeśli opony mają być w teren no to w teren, a jak komuś chce sie szaleć po asfalcie endurakiem lub crossem to już chyba lepiej koła supermoto założyć. Jak kto woli z resztą.
Pozdrawiam, Karolina
				Jazda z dobrą kostką po asfalcie to jak dla mnie lekkie świętokradctwo:P szkoda opony, kostka szybko sie zdziera na asfalcie. Jeśli opony mają być w teren no to w teren, a jak komuś chce sie szaleć po asfalcie endurakiem lub crossem to już chyba lepiej koła supermoto założyć. Jak kto woli z resztą.
Pozdrawiam, Karolina
"jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu"c
			- karola
- Świeżak
Ja śmigam caly czas na kostce i nie narzekam...w terenie jest extra  a na asfalcie  halas nie z tej ziemi ale  przy predkościach nazwijmy to "bezpiecznych" ujdzie w tłoku.....Chyba nie myslicie ze  ktos  bedzie zmienial kapcie po kazdym wyjechaniu na asfalt.....BZDURA...Na oponach szosowych jedzie sie  w trasy i jezeli niemasz zamiaru smigac w terenie....Ja osobiscie w trasy nie smigam aczkolwiek poruszam sie po asfaltowkach i na moich kostkach jezdze juz rok i mysle ze w dobrym stanie jeszcze rok beda.....kiedys na szosowkach na plazy bylem to myslalem ze z miejsca nie rusze....a  na kostce to ryje z Karwi  do Łeby w 20 minut.....

- Załączniki
- 
		- Zdj_cie017.jpg (22.3 KiB) Przeglądane 7051 razy

Do pełna i na plażę.CZADU!!!
			- 

sieniol
- Świeżak
karola napisał(a):Witam
Pozdrawiam, Karolina
Noo pewnie,że masz racje,tylko daj mi na koła SM to chętnie zmienie
 Ja niestety musze narazie latać na tym co mam,a poruszam sie w terenie dość często i po asfalcie,bo w terenie nie będe przecież ćwiczył gum
 Ja niestety musze narazie latać na tym co mam,a poruszam sie w terenie dość często i po asfalcie,bo w terenie nie będe przecież ćwiczył gum 
			- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
W terenie jest nierówna nawierzchnia   A tak serio... nie wiem czemu ale mi się nie dobrze jeździ na kole po terenie, jakoś tak dziwnie. Przyzwyczaiłem sie do asfaltu. W terenie można sobie wejść na koło ale nie tak żeby dłuuuugo jechać i to ćwiczyć
  A tak serio... nie wiem czemu ale mi się nie dobrze jeździ na kole po terenie, jakoś tak dziwnie. Przyzwyczaiłem sie do asfaltu. W terenie można sobie wejść na koło ale nie tak żeby dłuuuugo jechać i to ćwiczyć  
				 A tak serio... nie wiem czemu ale mi się nie dobrze jeździ na kole po terenie, jakoś tak dziwnie. Przyzwyczaiłem sie do asfaltu. W terenie można sobie wejść na koło ale nie tak żeby dłuuuugo jechać i to ćwiczyć
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
			- Szafa
- VIP Ścigacz.pl
			 • Strona 1 z 1