Honda Cbr 600 RR
• Strona 1 z 1
Honda Cbr 600 RR
Witajcie Chciałabym kupić mój wymarzony od lat motocykl czyli Hondę RR, od razu zaznaczam, że nie będzie to moje pierwsze moto- przed sezonem sprzedałam kawasaki er5. I tu pytanie do Was, czy kobieta ( może nie drobna ale zawsze ) o wzroście 177 cm poradzi sobie z cbrką ? Moto głownie będzie służyło do jazdy po mieście ale i wypadów po 200 km. Jeśli nie CBR to co ? Chciałabym, żeby motocykl był możliwie lekki. Mogę wydać około do 20 tyś. Z góry dzięki za odpowiedź
-
Miisiek - Świeżak
Który rocznik?
Nowsza buda (od 2007 rok w górę) jest nieco mniejsza (bynajmniej wizualnie, jak stały obok siebie) od tej starszej (od 2006 roku w dół).
Miałem CBR 600 RR 2007. Mam 173 cm wzorstu i Cebra nie stanowiła żadnego problemu jeśli chodzi o prowadzenie, utrzymanie, manewrowanie. To jeden z mniejszych sportów jeśli chodzi o klasę 600 ccm, waga też przystępna.
Cebra 600 oddaje moc dosyć liniowo, jest przewidywalna, POWINNAŚ sobie z nią poradzić - tym bardziej że wcześniej jeździłaś na ER5.
Po mieście daje radę, w trasy też, jednak maksymalnie 200 kilometrów, bo dalej to juz jest męczarnia.
Nowsza buda (od 2007 rok w górę) jest nieco mniejsza (bynajmniej wizualnie, jak stały obok siebie) od tej starszej (od 2006 roku w dół).
Miałem CBR 600 RR 2007. Mam 173 cm wzorstu i Cebra nie stanowiła żadnego problemu jeśli chodzi o prowadzenie, utrzymanie, manewrowanie. To jeden z mniejszych sportów jeśli chodzi o klasę 600 ccm, waga też przystępna.
Cebra 600 oddaje moc dosyć liniowo, jest przewidywalna, POWINNAŚ sobie z nią poradzić - tym bardziej że wcześniej jeździłaś na ER5.
Po mieście daje radę, w trasy też, jednak maksymalnie 200 kilometrów, bo dalej to juz jest męczarnia.
-
Kirgeron - Świeżak
A czy sezon na ER-5 to nie za mało żeby przeskoczyć na RR? To już nie ma pośredniejszych maszyn?
Ale zaczynamy od poczÄ…tku
Ten motocykl nie wyglÄ…da jak sport
ten również
i ten też
PS. Wszystkie pojadą dwie paczki i tyle powinno wystarczyć ja myślę.
Ale zaczynamy od poczÄ…tku
Ten motocykl nie wyglÄ…da jak sport
ten również
i ten też
PS. Wszystkie pojadą dwie paczki i tyle powinno wystarczyć ja myślę.
z750
- wojtoon
- Świeżak
Kirgeron napisał(a):Który rocznik?
Tak prawdę mówiąc to nie zwracam zbytnio uwagi na rocznik a na stan Aktualnie zastanawiam się czy nie warto dozbierać z 2 tyś, bo akurat jedna wpadła mi w oko, rocznik 2010 Dzięki za rady
wojtoon- na er5 jeździłam 3 lata
-
Miisiek - Świeżak
Moim zdaniem przesiadka z ER5 na RRkę to nic strasznego. Ja przesiadłam się Ninji 250 na PC40 właśnie. Jeżeli masz 177 cm wzrostu, to nie będziesz miała żadnego problemu. Ja mam 167 cm i daje radę. A odnośnie wygody z jazdy w trasach powyżej 200 km to kwestia indywidualna można więcej i tragedii nie ma
-
maRRta - Świeżak
Kajn problem. Oczywiście zrobisz jak chcesz, ale brałem pod uwagę to że propozycja 1 i 3 nie waży 2 tony i dziewoi jest łatwiej czymś takim operować.
Oj zmieniły się czasy. "Jeśli nie chcesz mojej zguby, CeBeeRę kup mi luby..."
Ciekawe tylko po co - mnie imponuje każda niewiasta na motonodze. I nie ważne czy 50KM czy 150KM. Jak dziewczę ma naście lat i zamiast z koleżankami iść na imprezę w stroju pani która pilnuje autostrad, woli siedzieć w garażu i z usmarowanymi do łokci rękami czyścić gaźnik, to mnie się mlecz usztywnia.
Dobra kończę, bo się podnieciłem. Gdzie jest moja Gosia?
Ciekawe tylko po co - mnie imponuje każda niewiasta na motonodze. I nie ważne czy 50KM czy 150KM. Jak dziewczę ma naście lat i zamiast z koleżankami iść na imprezę w stroju pani która pilnuje autostrad, woli siedzieć w garażu i z usmarowanymi do łokci rękami czyścić gaźnik, to mnie się mlecz usztywnia.
z750
- wojtoon
- Świeżak
wojtoon napisał(a):Kajn problem. Oczywiście zrobisz jak chcesz, ale brałem pod uwagę to że propozycja 1 i 3 nie waży 2 tony i dziewoi jest łatwiej czymś takim operować.
Ja właśnie raczej z tych co w garażu siedzą
-
Miisiek - Świeżak
Tylko że w RRce raczej gaźnika sobie nie poczyści
Myslę że z Er5 można z palcem w... nosie przesiadać się na 600. Oczywiście należy odradzać 600 świeżaczkom, ale bez jaj żeby proponować jeszcze coś przejściowego do RRki. Spokojnie wsiadaj, ogarniesz, tylko oczywiście na początku a najlepiej zawsze trochę respektu do maszyny (mimo że RR to chyba najnudniejsza z japońskich 600 (R6, ZX6R, GSXR)).
Myslę że z Er5 można z palcem w... nosie przesiadać się na 600. Oczywiście należy odradzać 600 świeżaczkom, ale bez jaj żeby proponować jeszcze coś przejściowego do RRki. Spokojnie wsiadaj, ogarniesz, tylko oczywiście na początku a najlepiej zawsze trochę respektu do maszyny (mimo że RR to chyba najnudniejsza z japońskich 600 (R6, ZX6R, GSXR)).
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Pamiętam jak poznałem kiedyś pewną elwirę albo ewelinę (mam nadzieję że mi wybaczysz). W każdym razie, moje pierwsze zdanie z nią zamienione to było "nic ci się nie stało?". Nieszczęsne dziewczę zatrzymało się w koleinie na światełkach i klepnęło paciaka na środku skrzyżowania bo zabrakło obcasów żeby się podeprzeć. Powiem że figura na mój gust nawet nawet (fakt przez kask paszczęki za bardzo nie widać), ale w akompaniamencie klaksonów pomogłem jej się pozbierać, podnieść moto i pojechała, a żadnego nr telefonu ani chociaż stanika to nie zostawiła. Z babami tak już jest. Pomożesz i ani "dziękuję" ani "spotkamy się u mnie". Dobra to było szowinistyczne - wystarczyło mi że jak rycerz zeskoczyłem ze swojego rumaka i pobiegłem na pomoc niewieście w potrzebie na oczach rozentuzjazmowanej gawiedzi. Normalnie Level up - your penis size increased.
Dobra, porozmawialiśmy o moich pierwszorzędnych cechach płciowych i czas wrócić do tematu. Jak to u ciebie jest z wykrokiem. Bez skojarzeń. Bo widzisz wszystkie motocyklistki które znam mają problem mimo braku ewidentnych przeszkadzajek (w niektórych sytuacjach sprawdzane doświadczalnie - organoleptycznie). Bo na GS1200 to i ja się wdrapałem, ale jak trafiło się zatrzymać to szukałem gdzie rowy są najbardziej miękkie. Swoją drogą od tamtego czasu wiem że turystyki nie są dla mnie.
Dobra, porozmawialiśmy o moich pierwszorzędnych cechach płciowych i czas wrócić do tematu. Jak to u ciebie jest z wykrokiem. Bez skojarzeń. Bo widzisz wszystkie motocyklistki które znam mają problem mimo braku ewidentnych przeszkadzajek (w niektórych sytuacjach sprawdzane doświadczalnie - organoleptycznie). Bo na GS1200 to i ja się wdrapałem, ale jak trafiło się zatrzymać to szukałem gdzie rowy są najbardziej miękkie. Swoją drogą od tamtego czasu wiem że turystyki nie są dla mnie.
z750
- wojtoon
- Świeżak
Przesiadlem sie z er5 na 636 po sezonie mysle ze ogarnisz. TrochÄ™ pokory na poczÄ…tek i praktis praktis praktis .
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
leff napisał(a):sport do jazdy po miescie i 200km w trasy .... sorki, ale dla mnie to jakies rozdwojenie jazni ..... ani to na miasto sie nie nadaje ani w trasy ale to tylko moje skromne zdanie
Uwierz, że daje rade Cebra i na miasto i trasy do 200 km. Wiem z doświadczenia, zrobiłem 20 tys. km właśnie na takiej jeździe (czasami nawet do 350 km trasa). Kwestia, żeby się przyzwyczaić, tragedii nie ma.
-
Kirgeron - Świeżak
Ale wy pitolicie. Na sporcie też się da wygodnie podróżować. Pod warunkiem że nie w dwie osoby. Typowo sportowa ZX-10R na trasie też daje rade.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Zgadzam się z Black-Ghostem. To jeszcze zalezy na jakim sporcie, ale jest mnogość takich co sprawdzają się również w trasach. Choćby T-Cat, F4/F4i, R1, no i pewnie ZX10R skoro B-G tak twierdzi
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Wszystkim siÄ™ da. Kwestia samozaparcia i przyzwyczajenia.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Chcę kupić motocykl - kat A
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości