Czego dopompować ???
• Strona 1 z 1
Czego dopompować ???
Witam. Mam exc z starszą ramą. Musze dopompować amortyzator. ( Mam na nim zwykły wentyl jak na dętce). Musze dopompować zwykłego powietrza czy czegoś innego ??(np. azotu)
Pozdr.
- maly1997
- Świeżak
podejdz do byle jakiego zakładu mechanicznego gdzie pompują azot to ci napompują za grosze ,albo na wulkanizacje nie kombinuj z powietrzem (chyba ze w celach testowych ) podejrzewam ze i tak nie masz w domu kompresora co ma min 10atm a w zakładzie i tak bys musiał zapalcic za pompowanie powietrzem czy azotem .
- hondacr1989
- Świeżak
ale kolega napisał że powietrze jest na nic. po 1 trzeba napompować azotem.
po 2 w zakładach nie uda im sie nabic odpowiedniego cisnienia, trzeba mieć specjalne urządzenie do tego. takie aby przy demontażu koncówki nic nie uciekło. tam gazu jest niewiele. na wielkość cos koło pięści. ale cisnienie jest duze. i jak ktoś ma zwykłą koncówke moze mu sie uda coś nabić, ale serwisowo to nie bedzie na pewno..
moim, zdaniem szkoda sobie zycia utrudniac i kombinowac a potem smigac na beznadziejnym zawieszeniu - dajesz do serwisu za niecałe 50 zł masz profesjonalnie nabity amor. dajesz drugie tyle i ci jeszcze olej zmienią...
po 2 w zakładach nie uda im sie nabic odpowiedniego cisnienia, trzeba mieć specjalne urządzenie do tego. takie aby przy demontażu koncówki nic nie uciekło. tam gazu jest niewiele. na wielkość cos koło pięści. ale cisnienie jest duze. i jak ktoś ma zwykłą koncówke moze mu sie uda coś nabić, ale serwisowo to nie bedzie na pewno..
moim, zdaniem szkoda sobie zycia utrudniac i kombinowac a potem smigac na beznadziejnym zawieszeniu - dajesz do serwisu za niecałe 50 zł masz profesjonalnie nabity amor. dajesz drugie tyle i ci jeszcze olej zmienią...
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Heniu a ja się tak własnie zastanawiałem z tymi koncowkami ,przypuscmy ze zakład nie ma takiej czy dobrą opcją byłoby nabic np13 atm? jezeli chiałbym 10 atm , specjalnie taki mig bo wiem ze w tą 0,5sec spieprzy troche tych atmosfer
tak mysle jak np jest zwykly wentyl jak w kole w zbiorniczku to jak pompuja w takim zakładzie koła azotem to tez im spieprza przy zdejmowaniu zatyczki? ,ja tak mam w kompresorze ze musze zatyczke odpiac i zdjac w momencie
tak mysle jak np jest zwykly wentyl jak w kole w zbiorniczku to jak pompuja w takim zakładzie koła azotem to tez im spieprza przy zdejmowaniu zatyczki? ,ja tak mam w kompresorze ze musze zatyczke odpiac i zdjac w momencie
- hondacr1989
- Świeżak
Tak, ucieka im ale z racii tego ze w kola troche powietrza wchodzi nie ma co sie przejmowac. Pompka z odpowiednia koncowka kosztuje jakies 30zl (ale pompuje powietrzem)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Tak nawiasem w jakim celu chcesz dobić gazu?
Remonty i tuning silników, zawieszeń, tulejowanie, szlify, wymiany korbowodów, naprawa wałów. Honowanie Nicasilu. Części i akcesoria. tel. 607198003 http://WWW.MOTO-KORN.PL (otwórz link)
-
MJR128 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości