Jak odradzić koledze motocykl?
• Strona 1 z 1
Jak odradzić koledze motocykl?
Siemanko mam pewien "problem".
Otóż mój kolega chce kupić gixera k6 750 na pierwsze moto. Owszem śmigał jakimiś jawami kilka razy sv 650 ale jednak 750 to 750.Próbowałem go namówić żeby brał coś słabszego ale nie chce tak zrobić, twierdzi że gix 600 znudzi się mu po roku... Wszystkie argumenty typu nie dasz rady, zaliczysz dzwona napewno się nie sprawdza, a wrecz beda miały przeciwny skutek. Jak go sprobowac przekonac ? Czy może olac sprawe i dać mu kupić to moto ;>>
Otóż mój kolega chce kupić gixera k6 750 na pierwsze moto. Owszem śmigał jakimiś jawami kilka razy sv 650 ale jednak 750 to 750.Próbowałem go namówić żeby brał coś słabszego ale nie chce tak zrobić, twierdzi że gix 600 znudzi się mu po roku... Wszystkie argumenty typu nie dasz rady, zaliczysz dzwona napewno się nie sprawdza, a wrecz beda miały przeciwny skutek. Jak go sprobowac przekonac ? Czy może olac sprawe i dać mu kupić to moto ;>>
r6
-
czajnik88 - Świeżak
Powiedz mu że w tym modelu moto były problemy z ramą. Może go to skutecznie odstraszy. A jeśli i taki argument nie podziała to daj mu się zabić
PS: nie ten dział. przenoszę do HP.
PS: nie ten dział. przenoszę do HP.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Po co Ci kolega bez rozumu? Niech się zapisze na kursy od razu i kupi sobie książki.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Moim skromnym zdaniem to i tak nic nie da
jeśli się już zdecydował na tego gixera K6 750
jedynie co możesz teraz zrobic to mu pomuc w poszukiwaniu
żebyś nie kupił jakiegoś szrota
jeśli się już zdecydował na tego gixera K6 750
jedynie co możesz teraz zrobic to mu pomuc w poszukiwaniu
żebyś nie kupił jakiegoś szrota
cztery w rzędzie rządzi wszędzie.....ZX6R
-
MarekV6 - Świeżak
tnts napisał(a):niech go ktoś _doświadczony_ przewiezie jako pasażera na takim albo podobnym moto
Właśnie tu jest problem, jeżeli przewiezie go ktoś doświadczony, może spodobać mu się jeszcze bardziej . Kolega przewiózł mnie na GSXR 750, jadąc z tyłu - odczucia nieziemskie, po prostu samemu zacząłem marzyć o takim sprzęcie - ale, kiedy pozwolił mi siąść za sterami, po pierwszym ruszeniu i odkręceniu - z wyczuciem, samobójcą nie jestem - manetki, odechciało mi się na razie GSXR-a na dobre, w gaciach miałem po samą szyję. Porównywanie jazdy jako pasażer a kierowca to jak porównanie pilota samolotu do stewardessy
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
gorzej jak na jezdzie probnej pojdzie samo na gume i sie skonczy zle ;] albo poprosi kogos zeby sie tym przejechal ;]] czy idzie prosto i czy all dziala poprawnie. zobaczymy.... poki co dostałem odpowiedz ze to jego sprawa co kupi ;]]
wiadomo zle mu nie zycze ale roznie to sie moze skonczyc...
wiadomo zle mu nie zycze ale roznie to sie moze skonczyc...
r6
-
czajnik88 - Świeżak
Nic nie poradzisz. Uparł się przy swoim i koniec. Jeśli ma cokolwiek pod kopułą to najwyżej będzie jeździł jak kaleka z 2 sezony, póki się nie nauczy.
Jeśli okaże się mniej ostrożny to w najlepszym przypadku zaliczy dachowanie like this: http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI po czym nieco ochłonie.
A jak ma w głowie siano, to cóż... selekcja naturalna. Najwyżej będzie kolejnym laureatem nagrody Darwina.
Jeśli okaże się mniej ostrożny to w najlepszym przypadku zaliczy dachowanie like this: http://www.youtube.com/watch?v=cmHK0XFCPVI po czym nieco ochłonie.
A jak ma w głowie siano, to cóż... selekcja naturalna. Najwyżej będzie kolejnym laureatem nagrody Darwina.
Wypadki chodzÄ… po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
przecież 600 to najbardziej zabawowe motocykle można cały czas walić pod czerwone i prędkości nie są kosmiczne ale do tego trzeba dojrzeć
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości