yz 125 gasnie po dodaniu gazu
• Strona 1 z 1
yz 125 gasnie po dodaniu gazu
witam mam mały problem z moja yz . jest ona po wymianie tłoka i uszczelniaczy walu odpaliła pojeździłem kilka godzin w drodze powrotnej zaczęła gasnąć przerywać a na wysokich obrotach strzelać w wydech . wyczyściłem gaźnik po zalodzeniu chodzi na wolnych obrotach i elegancko trzyma obroty po dodaniu gazu strzela w wydech i za chwile gaśnie .
jaka może być tego przyczyna
jaka może być tego przyczyna
- kuba9018
- Świeżak
po 1 nie ten dział
po 2 przyczyn moze byc wiele. mogło wywalic uszczelke pod głowica mi to na to wyglada. zobacz czy odpaleniu na wolnych ( na zimnym silniku ) po odkręceniu korka od chłodnicy (uwazaj ! ) idą bąbelki i ogólnie płyn jest spieniony.
ale moze byc tez to wina swiecy, albo krócca ssącego np.
po 2 przyczyn moze byc wiele. mogło wywalic uszczelke pod głowica mi to na to wyglada. zobacz czy odpaleniu na wolnych ( na zimnym silniku ) po odkręceniu korka od chłodnicy (uwazaj ! ) idą bąbelki i ogólnie płyn jest spieniony.
ale moze byc tez to wina swiecy, albo krócca ssącego np.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Pewnie dział "Offroad" Heniek tam rządzi
ale ten dział "mechanika" też jest właściwy. Henio katmistrzu nie czepiaj się kolegi
To że strzela z wydechu może być nieszczelny układ wydechowy, zasysa Ci powietrze. Ja tak miałem w swoim kacie że strzelał jak szalony, potem go sylikonem uszczelniłem.

To że strzela z wydechu może być nieszczelny układ wydechowy, zasysa Ci powietrze. Ja tak miałem w swoim kacie że strzelał jak szalony, potem go sylikonem uszczelniłem.
KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
W tego typu motocyklach wszystko jest możliwe
jeździsz po dołach a tam wszystko drga, wyrabia się itd. Powodów może być naście, musisz obczaić jakiś pomysły nawet ten mój że gdzieś może się dostawać powietrze. Oględziny zawsze możesz zrobić, kupić jakiś specjalny sylikon też, ja miałem taki wysokotemperaturowy i trzymał ładnie, fakt że sechł z jakiś tydz. Musisz poćwiczyć różne patenty, metodą prób i błędów. Zapewniam Cie że będziesz bogatszy w doświadczenia i będzie to z korzyścią dla Ciebie.

KTM SX 520
Suzuki GSR 600 K7
Suzuki GSR 600 K7
-
mentorsct - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości