Serwis
• Strona 1 z 1
Serwis
Witam! Potrzebuje kilku porad co do eksploatacji YZF R125 (2008). Yamaha ma przejechane ok. 7000 km. Kupiłem ją teraz na koniec sezonu. Poprzedni właściciel przejechał na niej sezon i postanowił sprzedać. Trzeba teraz wymienić płyny ,dodatkowo kończą się klocki hamulcowe i napęd. I tu pada kilka pytań:
-Jaki olej napędowy? (Skłaniam się ku Motulowi)
-Jaki olej do skrzyni? Czy jeszcze nie jest to potrzebne?
-Jakie klocki?
-Jaki zestaw napędowy? (DID)
Jeżeli mógłbym prosić kolegów o linki produktów byłbym wdzięczny. Pozdrawiam!
PS. Yamaha nie ma tankpada i nie chce aby bak był porysowany. Jakie tankpady polecacie?
Nie ten dział.
PrzenoszÄ™..
komarcc
-Jaki olej napędowy? (Skłaniam się ku Motulowi)
-Jaki olej do skrzyni? Czy jeszcze nie jest to potrzebne?
-Jakie klocki?
-Jaki zestaw napędowy? (DID)
Jeżeli mógłbym prosić kolegów o linki produktów byłbym wdzięczny. Pozdrawiam!
PS. Yamaha nie ma tankpada i nie chce aby bak był porysowany. Jakie tankpady polecacie?
Nie ten dział.
PrzenoszÄ™..
komarcc
- BagPipe[PL]
- Świeżak
Powiem inaczej , w napędzie są jeszcze 3 ząbki do naciągnięcia. Klocki najprawdopodobniej mają już 3 sezony. Ale ja chcę dla pewności wszystko wymienić. O prawdziwym przebiegu nigdy się nie dowiem ponieważ kupiłem go od drugiego właściciela.
Yamaha YZF R125 '08
- BagPipe[PL]
- Świeżak
Tak jak wspomniałem wcześniej wolę wymienić wszystko w porę, niż później mieć jakieś problemy. Wróćmy do tematu: leff posiadasz pewnie dużą wiedzę co polecasz z olei? Syntetyk półsystetyk?
Yamaha YZF R125 '08
- BagPipe[PL]
- Świeżak
- BagPipe[PL]
- Świeżak
czegoś nie rozumiem.. olej w skrzyni jest tylko jeden, o jakim oleju napędowym mówisz?
jeśli jesteś bogaty, to wymien sobie klocki,naped na nowe, napewno lepiej bedzie sie jezdziło
(starych nie wyrzucaj, pewnie jeszcze ci sie przydadzą, jak cie brak pieniedzy przycisnie a np. nowy naped się zużyje )
wydaje mi się, że powinieneś zalać półsyntetyk 10w40, choc dla pewnosci sprawdz w tej serwisówce, kieruj się w strone lepszych marek czyli motul,castrol.
naped - did dobra firma, kupuj. co do klocków nie mam wiedzy
jeśli jesteś bogaty, to wymien sobie klocki,naped na nowe, napewno lepiej bedzie sie jezdziło

wydaje mi się, że powinieneś zalać półsyntetyk 10w40, choc dla pewnosci sprawdz w tej serwisówce, kieruj się w strone lepszych marek czyli motul,castrol.
naped - did dobra firma, kupuj. co do klocków nie mam wiedzy

- michau_ek
- Świeżak
W serwisówce jest napisane że 10W-40 półsyntetyk
Teraz nie wiem jeszcze co w kwestii klocków. Pewnie będę robił zakupy tutaj. Ale nie wiem jaką firmę wziąść ;/
I co z tankpadem polecacie cos?

Teraz nie wiem jeszcze co w kwestii klocków. Pewnie będę robił zakupy tutaj. Ale nie wiem jaką firmę wziąść ;/
I co z tankpadem polecacie cos?
Yamaha YZF R125 '08
- BagPipe[PL]
- Świeżak
^^ Ja wole coś porządnego kupić (nie mówię że twój zły). Pierwsze moje "poważniejsze" chcę żeby był jak moje marzenie ;P Mam biało-czerwoną Yamaszkę więc coś szukam pod to ,ale nie wiem jaka firma itd. ;P
Yamaha YZF R125 '08
- BagPipe[PL]
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości