Zobacz wÄ…tek - Spadek mocy w Honda CRM 125
NAS Analytics TAG

Spadek mocy w Honda CRM 125

i inne małe pojemności
_________

Spadek mocy w Honda CRM 125

Postprzez Malutki211 » 30/9/2012, 11:01

Witam wszystkich. Ostatnio mialem drobny lecz groznie wygladajacy wypadek na moim motorku ( Kilka siniakow ) Rodzice troche sie wystraszyli.. :) Pojechalem z ojcem oddac crossa do mechanika poniewaz ja jestem zielony w mechanice ( co prawda z czasem to sie zmieni ). Po "naprawie" motoru zauwazylem duzy spadek mocy + predkosci Moja honda posiada 38km jest z 93r. wiec dusi z siebie ok 32 KM ale dla mnie to i tak jest juz duzo 8)
Wracajac do spadku mocy zadzwonilem do goscia ktory naprawial mi CRM-ke i powiedzial ze na prosbe mojego ojca podkrecil mi moc silnika przez co teraz jezdzi na ok 15 KM do tego ze 120-130 km wyciaga max 70 :evil: . Chcialem sie dowiedziec w jaki sposob moge podkrecic ta moc na taka jaka byla ? Troszke szperalem w internecie na ten temat ale niestety nic nie znalazlem :roll:

nie ten dział przesuwam

senekkorzenna
Malutki211
Świeżak

Postprzez michau_ek » 30/9/2012, 12:15

dobrze zrozumiałem, że rodzice ograniczyli ci moc CRMki tak?

kręci cały zakres obrotów bez problemu? (może założony został ogranicznik obrotów?) dysza nie zostałą zmieniona na mniejszą?
michau_ek
Świeżak

Postprzez Malutki211 » 30/9/2012, 17:04

Moze to glupio zabrzmi bo gimnazjalista juz nie jestem i troche lat mam ale tak widocznie ograniczyli.
Obroty nie wpadaja tak jak wczesniej zdecydowanie troche mniejsze. Ogranicznik nie byl zakladany a dysza jest ta sama. Pare osob wypowiadalo sie zeby pokrecic srubka od obrotow ale czy to cos da ?
Malutki211
Świeżak

Postprzez michau_ek » 30/9/2012, 18:05

czyli nie kręci maksymalnych obrotów, przepustnica otwiera się do końca? napewno nie ma elektronicznej blokady obrotów? bo chyba tłumika ci nie zablokowali? XD
michau_ek
Świeżak

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê