Zobacz wątek - Tuning na dzień dzisiejszy !!
NAS Analytics TAG

Tuning na dzień dzisiejszy !!

i inne małe pojemności
_________

Tuning na dzień dzisiejszy !!

Postprzez misiekxdd » 2/6/2012, 18:23

Witam :)
Posiadam skuter Kingway Falcon 50 (4T). Ma przejechane około 15tys km. Po tylu przejechanych km postanowiłem coś w nim zmienić, a dokładnie zwiększyć jego moc. I tu kieruje swoją prośbę wraz z pytaniem: Jakie teraz są najlepsze części do tuningu (i jak najtańsze) oraz co muszę koniecznie wymienić w swoim skuterze aby to wszystko miało ręce i nogi. Bardzo proszę o pomoc.

Z góry dziękuje i pozdrawiam ;))
misiekxdd
Świeżak

Postprzez blazejvs125 » 2/6/2012, 19:13

Cylinder większy, wymienić rolki, wariator, sprężynka sprzęgla, było wiele tematów.
Benzyna we krwi, wiatr we włosach....
blazejvs125
Świeżak

Postprzez misiekxdd » 2/6/2012, 20:23

Wiem, że "było" wiele tematów ale chodzi mi o stan tego wszystkiego na dzień dzisiejszy. Z czasem ceny i jakość rzeczy do tuningu ulegają zmianie. Chciałem się konkretnie poradzić. Nie wiem co dokładnie mam wymienić, co jest KONIECZNIE do wymiany. Liczę na waszą pomoc.
misiekxdd
Świeżak

Postprzez zioomeek09 » 2/6/2012, 20:32

Jeżeli chcesz robić to tanim kosztem to lepiej zostaw tak jak jest
zioomeek09
Świeżak

Postprzez misiekxdd » 2/6/2012, 20:41

ludzie, ludzie... tak właśnie wygląda wasza pomoc. zioomeek po co taki komentarz ? nie musisz się udzielać, tacy ludzie jak ty właśnie wywołują konflikty ;/
misiekxdd
Świeżak

Postprzez Fantas3k » 2/6/2012, 21:41

po 1 ile masz kasy na tuning?
Fantas3k
Bywalec

Postprzez henio12323 » 2/6/2012, 22:00

ale ziomek dobrze gada... jak wydasz 300 -400 zł w tuning to mozesz nie uzyskać nic. tylko kasa w błoto. fakt czesci beda lepsze i beda pozwalały szybciej jechac, ale to nie znaczy że bedą sprawiały że sprzet bedzie szybciej jechał. bardzo trudno sie tuninguje małe 4T bo tam duzo nie pozmieniasz a i tak moc nie wzrosnie

mozna powsadzac wydech za 2000 zł sportowy tytanowy najlepszej firmy obliczany przez inzynierów tak żeby wyciskał jak najwiecej a i tak nawet 1 konia mechanicznego z tego nie dostaniesz.

jezeli chcesz smigac legalnie to inny gaźnik, zmiana faz rozrządu ( czyli zmieniony wałek rozrządu ) to bedzie jakas poprawa. jak chcesz to mozesz kupic wiekszy cylinder to najtanszy tuning który przyniesie najwięcej korzyści. ale cylinder 80 sprawi że nie bedziesz smigał juz motorowerem.

rzeczy jak rolki, wariatory sprzegła jak pisałem wyzej sprawią że przy wiekszym cylindrze itp itd sprzet bedzie mógł sie wyzej kręcic i sie nic nie rozleci. ale samo sprzegło nie da nic do seryjnego moto
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez komarcc » 2/6/2012, 23:20

Następny co chce zrobić tuning za 100zł i jeździć 120km/h, niestety kolego, ale takie rzeczy tylko w erze, jak chcesz osiągnąć chociaż 90km/h to musisz wydać ok. 1000zł jak nie więcej i trzeba się na tym trochę znać by wszystko ze sobą zsynchronizować, na dodatek przy takim przebiegu nie wiadomo w jakim stanie są poszczególne części tj np wał, łożyska i wiele innych, jak nikt o to specjalnie nie dbał to cały silnik przy większym cylindrze może się rozlecieć tak, że jego naprawa nie będzie opłacalna.

Poza tym tak jak koledzy wyżej napisali takich tematów są miliony, a ceny z dnia na dzień się nie zmieniają, nowych skutecznych produktów do taniego tuningu też nie wprowadzili, a jeśli chodzi o jakość to Ciebie to nie dotyczy, bo jakość kosztuje i to sporo, możesz śmiało brać informacje z tematów nawet z 2007r, bo są one nadal aktualne.

Na pocieszenie masz konkretne tematy których nie chciało Ci się szukać:
viewtopic.php?t=17954
viewtopic.php?t=31589

Temat zamykam
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê