Kx 80 łożyska tylnego koła
• Strona 1 z 1
Kx 80 łożyska tylnego koła
Siema!
Mam kx 80 i padły mi łożyska w tylnym kole.NIe wiem dokładnie jaki to rocznik (1997-2000) i pojawia się problem z doborem łożysk.Łożyska dla roczników 1997 wzwyż nie pasują i nie wiem czy mam oryginalne koło u siebie.Nie wiem czy to normalne ale z dwóch stron mam dwa łożyska innej wielkości.Chciałbym was zapytać czy to normalne że mam dwa inne łożyska i jak sądzicie czy koło jest oryginalne?Dodam że jedno łożysko dla roczników 1997 wzwyż pasuje na wielkość ale środkowy otwór jest za mały.Sezon sie zbliża i nie wiem czy zamawiać łożyska dla roczników 1989-1997.Pozdro!
Mam kx 80 i padły mi łożyska w tylnym kole.NIe wiem dokładnie jaki to rocznik (1997-2000) i pojawia się problem z doborem łożysk.Łożyska dla roczników 1997 wzwyż nie pasują i nie wiem czy mam oryginalne koło u siebie.Nie wiem czy to normalne ale z dwóch stron mam dwa łożyska innej wielkości.Chciałbym was zapytać czy to normalne że mam dwa inne łożyska i jak sądzicie czy koło jest oryginalne?Dodam że jedno łożysko dla roczników 1997 wzwyż pasuje na wielkość ale środkowy otwór jest za mały.Sezon sie zbliża i nie wiem czy zamawiać łożyska dla roczników 1989-1997.Pozdro!
- damian22
- Świeżak
jeszcze nigdy nie spotkałem róznych łozysk, ale wszystko jest mozliwe w japoncach. odradzam zakupu oryginałów, kosztują sporo, a taniej i równei dorbze wyjdzie ci wybic łozyska, i zamówic albo po prostu kupic ( bo mogą byc i od ręki ;P ) w zwykłym sklepie z łozyskami czy czesciami do traktorów itp. ja w koła zawsze wkładam zamienniki.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
to sie mozesz niedoczekać ;P bo z tego co wiem tu moze max 2 osoby kxy stare maja, wiec moze byc trudno bo nie wszyscy tu regularnie zaglądaja. nie widze problemu jaki masz. sciagasz koło wybijasz łozyska i porównujesz, idziesz do sklepu i kupujesz takie same i tyle 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
allballs nie robi łozysk. allballs to taka firma co idzie do hurtowni, skupuje dobre łozyska przystosowane pod dane warunki - bo znajduje te łozyska osoba która sie zna. potem te łozyska pakują w swoje pudełeczka, wrzucają naklejke i sprzedaja 200% drożej. i ty masz pewnosc łozysk a oni maja z tego $$. a teraz ty sie mozesz pobawic w takiego allballsa idziesz do sklepu z łozyskami, i mówisz że chcesz łozyska do kół o takich i takich rozmiarach poproś o łozyska toczne kulkowe z luzem C3, dostaniesz takie same jak te z allballsa pivot worksa czy innej firmy któa zarabia na tobie za nic ;P róznica moze byc tyko w producencie. allballs czesto stosuje koyo, ale czy kupisz FAG czy SKF to tez bedzie dobrze
ja wyznaje inna zasade - nigdy u mnie łozyska nie padły z powodu takiego że sie po prostu zużyły ( czy to w godzinach pracy czy w limicie km ) zawsze mi łozysko pada przez to że dostaje tam sie woda i syf. a woda i syf załatwi łozysko warte 100 zł i warte 10 zł. dlatego kupuje łozyska tanie. mi zestaw łozysk + uszczelnaiczy na tylne koło wychodzi koło 20 zł. wymieniam i smigam. jak padnie to wymieniam znowu... póki co dobry sezon na jednym zestawie za 20 zł moge prześmigac. przelatał bym więcej ale z racji wieku sprzętu mam powycierane tuleje dystansowe na których pracuje uszczelniacz, który jak sie wytrze przepuszcza wode, która niszczy łozyska... wiec sam pomyśl co jest lepsze
ja wyznaje inna zasade - nigdy u mnie łozyska nie padły z powodu takiego że sie po prostu zużyły ( czy to w godzinach pracy czy w limicie km ) zawsze mi łozysko pada przez to że dostaje tam sie woda i syf. a woda i syf załatwi łozysko warte 100 zł i warte 10 zł. dlatego kupuje łozyska tanie. mi zestaw łozysk + uszczelnaiczy na tylne koło wychodzi koło 20 zł. wymieniam i smigam. jak padnie to wymieniam znowu... póki co dobry sezon na jednym zestawie za 20 zł moge prześmigac. przelatał bym więcej ale z racji wieku sprzętu mam powycierane tuleje dystansowe na których pracuje uszczelniacz, który jak sie wytrze przepuszcza wode, która niszczy łozyska... wiec sam pomyśl co jest lepsze

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1