pytanie
• Strona 1 z 1
pytanie
Mam pytanie jakie firmy najlepiej jest założy napęd do kawasaki klx 250,żeby nie był strasznie drogi.J jeszcze jedno jakie opony proponujecie do jazdy w terenie ale też czasami po asfalcie? żeby chwile wytrzymały.wiem że ten temat mógł się powtarzać i z góry przepraszam
prosze o odp

- papek23
- Świeżak
łańcuch sfr oring i do tego zębatki jt albo jr cena zestawu koło 300zł odezwij sie to ci powiem gdzie możesz to kupić
oponki michelin ac-10 dobra cena i wytrzymałość na asfalcie jak i w trenie podobno zadowalająca sam teraz kupiłem i będe testował
oponki michelin ac-10 dobra cena i wytrzymałość na asfalcie jak i w trenie podobno zadowalająca sam teraz kupiłem i będe testował
- barek253
- Mieszkaniec forum
tez polecam te oponki. mozna powiedziec że mam drugie moto klx 250 i są tam załozone na przód i tył włąsnie AC-10 tył swietny. przelatane ze 3-4 miechy i 0 sladów zuzycia. przód - średnio jak dla mnie, lepiej sie sprawdza jakies pirelli scorpio itp. przód i tak sporo wytrzyma nawet na asfalcie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
mam takie pytanie czy jakby kupił samą tylną zebatkę bo łańcuch i przednią zebatke mam w dobrym stanie to można byłoby tak jezdzić czy lepiej nie kombinować i kupić cały zestaw ?
--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
najlepiej kupic cały zestaw. kazdy napęd sie "dociera" do siebie. mógł sie łancuch nieco wyciągnąc, zebatka sie dopasowała do łancucha. i teraz jak wsadzisz nowy łancuch w krótkim czasie moze sie rozciągnąc zbyt szybko. chyba że na prawde zdrowa jest przednia zebatka (choc i ją warto wymienic bo kosztuje grosze) i łancuch, który mozna zawsze zmierzyc - gdzies znajdziesz dane ile cm ma np 15 ogniwek, zmierzysz i zobaczysz czy jest mocno rozciągniety.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
ja nie kombinuje duzo
ale wymieniam tylko przód
mam jeszcfze niezły łancuch, a z tyłu zebatke supersproxa który zniesie wiele
bez sensu mi teraz wymieniac napęd kompletny skoro tylko przednia zebatka ma delikatne slady ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
dzieki za odp;) i jeszcze jedno pytanie mi sę podsuwa odnośnie sprzęgła otóż gdy naciskam sprzęgło i wbijam 1 to tak szarpnie łańcuchem i czy to może być odznaką że sprzęgło się powoli dociera?? czy to jest normalne?
--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
jeszcze moze byc kwestia oleju
niektóry skleja za bardzo tarcze itp

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
podepne się , u mnie w ktm już na dobrze rozgrzanym silniku potrafi zamulić jak dam za szybko gaz a tak ciagnie jak czołg, zawory w normie nowa swieca nowy filtr powietrza tylko nie czysciłem jeszcze gaźnika, stawiam na pompke w gaźniku , mam tuningowe wałki i zmienione dysze,zaczeło się od wymiany filtra na nowy,stary był mocno brudny i moto smigało bez zaciec a nowy filtr i tak się zaczeło , moto nigdy nie zgasło czasami łapie genialnie i idzie na koło a czasami sie przydławi i potem idzie jak czołg, jakieś inne pomysły niż gaźnik? zaraz ide poregulować trochę ale jak bede u siebie na dłuzej to wezme się za przeczyszczenie go.
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
gaźnik 100%
ja kiedys po glebie w kałuzy miałem tak własnie, odkręcam i zamuli, odkręce wolniej i leci jak trzeba. ultradzwiekami przeczysciłem gazior i problem ustąpił. przy okazji sprawdź wszystko po kolei - dysze czy jakies nie kombinowane, przepustnice, a raczej jej przesłone czy nie pęka
itp

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości