nie wysprzegla suzuki
			 • Strona 1 z 1

nie wysprzegla suzuki
witam mam problem z suzuki rf 600 czasami mi nie wysprzegla dobrze.
wrzucam 1 i gasnie.probowalem podciagnac linke. nie wiem czy to juz zurzyta tarcza.

wrzucam 1 i gasnie.probowalem podciagnac linke. nie wiem czy to juz zurzyta tarcza.
- wikus666
 - Świeżak

Re: nie wysprzegla suzuki
Witam schowaj stopkę i wtedy wrzuć 1 bieg przy otwartej stopce (podpórce) nie wrzucisz biegu gdy moto pracuje pozdro

- Tomirf
 - Świeżak

Jesli motor dlugo stoi tarcze sprzeglowe moga sie sklejac wtedy jest ten sam efekt  , jesli nieciagnie na sprzegle motorku jest spoko. jesli chcesz  rozklejic sprzego wzuc na zgaszonym silniku pierwszy bieg  , wcisnij sprzeglo i poruszaj nim w przod i tyl az sie rozkleji.

- Bartek CBR954
 - Świeżak

miałem kiedyś RFkę ale nie miałem takiego problemu. jedyną rzeczą która mnie denerwowała to fakt że sprzęgło ciężko chodziło. proponuje podciągnąć linkę sprzęgła przy deklu i poruszać pare razy klamką bo może być tak jak już zostało to napisane czyli sklejone tarcze. jeśli to nie pomoże to tarcze do wymiany

- GrzeÅ›
 - Świeżak

- ryba_ tu_ akwarium
 - Świeżak

ryba_ tu_ akwarium napisał(a):siekson to lamus![]()
![]()
Czy ktoÅ› moze zabanowac tego idiote? wali takie posty w kazdym watku prawie......
Co do sprzegła; może warto zmienic olej na lepszy; kiedys miałęm podobny objaw, przesiadka z polsyntetyka na syntetyk gdzie była lepsza klasa lepkosci (z 10W/40 przesiadłem sie na 5W/40) - olej minimalnie rzadszy na zimno zaowocował tym ze przestały sie sklajac tarcze sprzegłowe....
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
			- 

Wombat - VIP Åšcigacz.pl

• Strona 1 z 1

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości