Zobacz wątek - obrotomierz...sprzęgło...CBR F2....dziwny problem
NAS Analytics TAG

obrotomierz...sprzęgło...CBR F2....dziwny problem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

obrotomierz...sprzęgło...CBR F2....dziwny problem

Postprzez Boguc » 3/10/2010, 18:46

witam
mam taki problem, dzisiaj przy mocnym pałowaniu wypadł mi 5 bieg, spoko wbiłem i poleciałem dalej....potem kilka prostych 1,2,3 mocne pałowanie....

zatrzymuje się i patrze...a tu mi obrotomierz pokazuje na jałowym biegu 8tys ?? łot a fak...tak jak by coś przeskoczyło w obrotomierzu...moto chodzi normalnie ma normalne obroty a obrotomierz jak by się przestawiła skala, jak bylo na jałowym 1,5tys niecale to teraz mam ok 8tys...jak wyłączę silnik to mi się zawiesza na 7tys i tak sobie stoi ;/

druga sprawa, wyskoczenia tego biegu....
kosz sprzęgłowy już mi się dosyć głośno odzywa, czy to jest wina właśnie kosza sprzęgłowego?
jeśli tak to jaki byłby koszt napraw mniej więcej?
Boguc
Świeżak

Postprzez macs » 3/10/2010, 20:07

Obrotomierz pewnie bedziesz musial rozkrecic.
Do do wypadniecia 5 biegu to sie zdarza jak zbyt slabo go wbijesz(nie raz tak mialem)
Koszt sprzeglowy slychac bo lozysko juz daje o sobie znac ale f2 swoje lata ma ,mozesz wymienic lozysko(troche roboty z tym jest)ale mozesz tez spokojnie z tym smigac dalej
macs
Bywalec

Postprzez Seba_ER5 » 4/10/2010, 08:38

druga sprawa, wyskoczenia tego biegu....

moze 2 przesuwna padla jak zacznie Ci chrobotac na 5 to sie okaze. Watpie ze to wina sprzegla bo przy ostrym palowaniu to i bez sprzegla powinien sie wbic.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości

na górê