Opony - głębokość bieznika
			 • Strona 1 z 1

Opony - głębokość bieznika
Jaką głębokosc bieznika posiadają nowe opony turystyczne ,np. CONTINENTAL RoadATTACK lub MICHELIN PILOT ROAD 2 ?

- Przemas81
- Świeżak
- Grzesiek-88
- Świeżak
przód się wolniej zużywa?  chyba tak samo chciałeś napisać. Czasem nawet szybciej. Zobacz opony po torowe...
 chyba tak samo chciałeś napisać. Czasem nawet szybciej. Zobacz opony po torowe...
				 chyba tak samo chciałeś napisać. Czasem nawet szybciej. Zobacz opony po torowe...
 chyba tak samo chciałeś napisać. Czasem nawet szybciej. Zobacz opony po torowe...http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
			- 

Przemo_rene
- VIP Ścigacz.pl
- 

Przemo_rene
- VIP Ścigacz.pl
Na bank producent przemyślał ta kwestię i dobrał odpowiednie głębokości.
Przy normalnej jeździe raczej tylna opona ściera się dużo szybciej bo to na nią działa większa siła, silnik w końcu cały czas działa i każde rozpędzanie się....
u mnie w moto głębokości bieżników prawie się zrównały ;p niedługo slcki się znich zrobią :>

Przy normalnej jeździe raczej tylna opona ściera się dużo szybciej bo to na nią działa większa siła, silnik w końcu cały czas działa i każde rozpędzanie się....
u mnie w moto głębokości bieżników prawie się zrównały ;p niedługo slcki się znich zrobią :>
- 

patryk83
- Bywalec
tak się tylko wydaje, ale przy ostrej jeździe. hamowaniach czy gumowaniu przedni lacz też dostaje ostro i wcale nie słabiej niż tylni.
				http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
			- 

Przemo_rene
- VIP Ścigacz.pl
W zasadzie to nabierze sensu jak polatasz troszkę i zobaczysz jak CI się ścierają opony bo takie gdybanie to wiesz...
@Przemo_rene
Ja to bardziej pisałem o jeździe turystycznej nie sportowej bo przy sporcie to wiadomo ze zmienia się stopień używania przedniej opony bo duzo częsciej się hamuje i szybciej jedzie... a przy turystycznej jeździe dłuzej jedziesz prosto spokojnie niż start_na_maxa >> stop_na_maxa...

@Przemo_rene
Ja to bardziej pisałem o jeździe turystycznej nie sportowej bo przy sporcie to wiadomo ze zmienia się stopień używania przedniej opony bo duzo częsciej się hamuje i szybciej jedzie... a przy turystycznej jeździe dłuzej jedziesz prosto spokojnie niż start_na_maxa >> stop_na_maxa...
- 

patryk83
- Bywalec
Przemo_rene napisał(a):przód się wolniej zużywa?chyba tak samo chciałeś napisać. Czasem nawet szybciej. Zobacz opony po torowe...
u mnie przód (sportmax qualifier) wytrzymał tył z kompletu, tył zwykłego sportmaxa i jakąś michelinke która już była na wykończeniu.
a fakt faktem moto bardziej do gumowania i jazdy po mieście ale czasem trasa i kolanko tez przycierałem na każdej z tych opon...
uczyłem się stopali i nie wiem czemu ale przód wytrzymał jakieś 9k km nim skończył się zupełnie...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU!  

- 

melvin
- PierwszyOkrutny
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Akcesoria motocyklowe