Pasujący silnik
• Strona 1 z 1
Pasujący silnik
Witam
Spotkałem się z tym że nie raz silnik pasuje do ramy od innego moto. Np SC28 i SC33 mają tą samą ramę niby ale czy silnik od SC44 dało by radę wepchnąć do SC33 ? Dużo zmian trzeba byłoby robić ? Czy raczej pasująca bryła ?
Pozdraiwam
Spotkałem się z tym że nie raz silnik pasuje do ramy od innego moto. Np SC28 i SC33 mają tą samą ramę niby ale czy silnik od SC44 dało by radę wepchnąć do SC33 ? Dużo zmian trzeba byłoby robić ? Czy raczej pasująca bryła ?
Pozdraiwam
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
nie znam sie ale to 2 raczej zupelne inne konstrukcje o ile 33 jest ewolucja 28 o tyle 44 jest rewolucja, ma wtrysk zamiast gaznikow wiec cala elektryka caly sinik kolektory dolot wydech masa roboty lepiej sprzedac co sie ma dolozyc i kupic 44
p.s mozliwe ze mocowanie w ramie inne
p.s mozliwe ze mocowanie w ramie inne
-
Artur 666 - Bywalec
Wiesz chodzi o to że mój sc33 jest już troche zjeżdzony a mam do kupienia w dobrym stanie sc44 z całą elektroniką no cały tylko przod masakrycznie rozwalony koła plastiki. A silnik elektryka zdrowa.
CBR - CustomBikeRobson
-
Robson1903 - VIP Ścigacz.pl
W sc44 kontrukcja nośną z tego co wiem jest silnik. Ostatnio rozmawialem z kolegą co ma 929 i mowil ze bez rozkrecania bedzie wyjmowac rame do malowania proszkowego. poprostu mozna ja wyjac od gory...
-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
najgorzej jak by rame trzeba byla ciac albo mocowania przerabiac
napewno gdzis w necie juz ktos dokonymal takiej zmiany ale to predzej na stronach angielsko jezycznych
jak cos to porownaj serwisowki moze z nich sie dowiesz jakie wymiary co ma pomierzyc i wyjdzie co i jak
napewno gdzis w necie juz ktos dokonymal takiej zmiany ale to predzej na stronach angielsko jezycznych
jak cos to porownaj serwisowki moze z nich sie dowiesz jakie wymiary co ma pomierzyc i wyjdzie co i jak
-
Artur 666 - Bywalec
SC 44 ma silnik wraz z wahaczem tylnym, SC28 i 33 ma wahacz tylny mocowany bezpośrednio do ramy.
Konstrukcyjnie jest to zupełnie co innego.
Montaż silnika od SC44 do starszego modelu to rzeźbienie nie warte zachodu.
Konstrukcyjnie jest to zupełnie co innego.
Montaż silnika od SC44 do starszego modelu to rzeźbienie nie warte zachodu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa