Zobacz wÄ…tek - ktm 530 exc nie pali z rozrusznika tylko od kopa ma 5 dni
NAS Analytics TAG

ktm 530 exc nie pali z rozrusznika tylko od kopa ma 5 dni

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

ktm 530 exc nie pali z rozrusznika tylko od kopa ma 5 dni

Postprzez pawelsztutowo » 15/9/2009, 20:06

Witam posiadam nowego ktm 530 exc ma 5 moto godzin i po 2 dniu przestał palic z rozrusznika pali tylko od kopa i to pierwszego.Podłączałem duży akumulator i to samo.W tej chwili jest w serwisie,wymienili pierścienie bo taką stwierdzili wade niestety zonk.Wykluczyli wałek dekompresatora,sprawdzali zawory i rozłozyli ręce albo bardziej po wojskowemu zesrali sie.Czy ktoś mi pomoże-pozdrawiam
pawelsztutowo
Świeżak

Postprzez Arek-R » 17/9/2009, 19:26

Wiesz to należy do obowiązku serwisu żeby to zrobili, wiec dziwne ze rozłozyli ręce....

Nie znam się mega dobrze, ale może jest za mało benzyny w mieszance?W gaźnikowcach to bardzo mozliwe.
......::::Tuning::::......
Arek-R
Świeżak

Postprzez macs » 17/9/2009, 20:37

Wedlug mnie to cos z iskra podczas krecenia rozruchem.Wiadomo,ze podczas odpalania moto rozrusznikiem iskra jest slabsza(lecz w motocyklach w ktorych jest juz stare,slabe ako sa takie objawy jak Ty opisujesz,a Ty przeciez masz nowke sprzet).W serwisie pewnie sprawdzili kompresje ,pewnie bylo w dolnej granicy wiec wymienili pierscienie,ale to 5 godzinach jazdy to cos nie tak.

Jesli moto juz jest rozgrzane i probujesz odpalic rozruchem to ani nie zaskoczy,wogóle nic???
macs
Bywalec

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê