Zgubiłem tablice :/
			 • Strona 1 z 1

Zgubiłem tablice :/
Witam
Mam bardzo głupi problem a mianowicie zgubiłem wczoraj tablice ... Za szybko leciałem i się śrubki odkręciły i fruuu, nie wiem zupełnie dlaczego :/ Ale mniejsza o to chciałbym zapytać co teraz zrobić czy w urzedzie mi wyrobią nową ? (Ps jestem z Łodzi a motocykl jest zarejestrowany "jeszcze" w Wrocławiu) Czy zrobić sobie z papieru czy czegoś i jeździć dopuki nie przerejestruje i dadzą mi nową (za jakiś tydzień dwa ?)
Pozdrawiam
				Mam bardzo głupi problem a mianowicie zgubiłem wczoraj tablice ... Za szybko leciałem i się śrubki odkręciły i fruuu, nie wiem zupełnie dlaczego :/ Ale mniejsza o to chciałbym zapytać co teraz zrobić czy w urzedzie mi wyrobią nową ? (Ps jestem z Łodzi a motocykl jest zarejestrowany "jeszcze" w Wrocławiu) Czy zrobić sobie z papieru czy czegoś i jeździć dopuki nie przerejestruje i dadzą mi nową (za jakiś tydzień dwa ?)
Pozdrawiam
CBR - CustomBikeRobson
* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
			* CBR1200RR * Raptor+ R1 ENGINE(WIP)
- 

Robson1903
- VIP Ścigacz.pl
- 

patryk83
- Bywalec
Oj kolego możesz mieć problem. Przy przerejestrowywaniu trzeba zdać stare blachy. Nie mniej taka opcja jest napewno gdzies uwzględniona przez prawo. Pare lat temu moim rodzicom z samochodu ukradli tablice, nie pamietam jak to sie odbyło, ale dostali nowe (chyba z innymi numerami) wiec powodzenia 

- digim
- Świeżak
Z tego co ja wiem to chyba nie wyrabia się nowych tablic ze starymi numerami - zgubisz tablice to dostajesz nowe i nowy dowód rejestracyjny. Ja miałem sytuację z kupnem auta, że gość od którego kupowałem zgubił dowód rejestracyjny. Jak poszedłem przerejestrować to pokazałem kwitek, świadczący o zgłoszeniu zgubienia i nie robili kłopotów. Zasuwaj jutro do wydziału komunikacji i wszystko Ci powiedzą.

- fool
- Świeżak
1. Fakt zaginięcia powinieneś jak najszybciej zgłosić w najbliższym komisariacie - tam dostaniesz stosowne zaświadczenie.
2. Z tym kwitkiem z Policji bez problemu przerejestrujesz motocykl.
3. Kolega ostatnio zgubił w motocyklu tablicę i dostał ten sam numer.
4. Jak ukradną tablicę to z tego co wiem zawsze dostajesz nowe numery (sprawa jest droższa i bardziej skomplikowana niż zwykłe zgubienie - często tablice rej, są kradzione na promocje na stacjach paliw).
				2. Z tym kwitkiem z Policji bez problemu przerejestrujesz motocykl.
3. Kolega ostatnio zgubił w motocyklu tablicę i dostał ten sam numer.
4. Jak ukradną tablicę to z tego co wiem zawsze dostajesz nowe numery (sprawa jest droższa i bardziej skomplikowana niż zwykłe zgubienie - często tablice rej, są kradzione na promocje na stacjach paliw).
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
			- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
tak jak pisal Raczek... musisz zglosic na komisariacie zaginiecie...dostajesz od nich zaswiadczenie i wtedy z tym idziesz do urzedu...w twoim przypadku rejestrujesz na tej podstawie... chyba tyle w temacie
				kiedys Honda NSR->aktualnie Honda Hornet
			- 

Ltcrx
- Świeżak
Ja zgubilem swoja blache 3 tyg temu. Blacha byla w ramce i ramka spadla. PORAZKA !! Tez jestem z Lodzi (pechowe miasto dla tablic rejestracyjnych w motorach ?  ). Zglosilem sie do wydz. komunikacji, wypelnilem papiery (a ze motor w kredycie) to czekalem 2 tyg na wydanie pelnomocnictwa z banku (bo wspolwlasciciel). Teraz od tygodnia czekam na duplikat blachy. Nie wiem jak to bedzie w sytuacji kiedy maszyna zarejestrowana w innym miescie. Proponuje jednak wizyte w wydziale komunikacji na Smugowej.
 ). Zglosilem sie do wydz. komunikacji, wypelnilem papiery (a ze motor w kredycie) to czekalem 2 tyg na wydanie pelnomocnictwa z banku (bo wspolwlasciciel). Teraz od tygodnia czekam na duplikat blachy. Nie wiem jak to bedzie w sytuacji kiedy maszyna zarejestrowana w innym miescie. Proponuje jednak wizyte w wydziale komunikacji na Smugowej.
W przeciwienstwie do tego co pisali inni koledzy nie zgalszalem tego na policji. Babka w wydziale komunikacji poinformowala mnie ze ochrzania mnie za zawracanie im 4 liter glupotami. Bo musza wszczynac postepowanie dla zaginionej tablicy rej. Co innego jakby Ci zwineli blache, ale to inna sprawa.
				 ). Zglosilem sie do wydz. komunikacji, wypelnilem papiery (a ze motor w kredycie) to czekalem 2 tyg na wydanie pelnomocnictwa z banku (bo wspolwlasciciel). Teraz od tygodnia czekam na duplikat blachy. Nie wiem jak to bedzie w sytuacji kiedy maszyna zarejestrowana w innym miescie. Proponuje jednak wizyte w wydziale komunikacji na Smugowej.
W przeciwienstwie do tego co pisali inni koledzy nie zgalszalem tego na policji. Babka w wydziale komunikacji poinformowala mnie ze ochrzania mnie za zawracanie im 4 liter glupotami. Bo musza wszczynac postepowanie dla zaginionej tablicy rej. Co innego jakby Ci zwineli blache, ale to inna sprawa.
Innocence proves nothing...
			- valhalla
- Świeżak
ale w razie czego jak zglosisz to na policje to jestes kryty. Jakby ktos uzyl twoich tablic, np. zatankowal do pelna i uciekl to wtedy masz stosowne zaswiadczenie z policji, ze wczesniej ci te blachy ukradli i sprawa maja sie wtedy duzo lepiej. To co ci tam w urzedzie mowia to chu*a warte. Lepiej pojsc na policje, poswiecic te pare minut i miec zaswiadczenie niz potem tlumaczyc sie.
				SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! |  | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
			- 

gumis
- VIP Ścigacz.pl
a jaka masz pewnosc, ze jesli ktos nie znajdzie to tak nie zrobi? lepiej byc krytym.
				SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! |  | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
			- 

gumis
- VIP Ścigacz.pl
Nam ukradli tablice nad morzem na wakacjach (wyobraźcie sobie jazde z Rewala do Kwiatkowic z 500 km. każdy patrol nas zatrzymywał, ale wracając do tematu na policji nad morzem dali nam kwit, poszliśmy z tym do wydziału komunikacji i dostaliśmy nowe, tyle.

- 

radio1811r
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1