Zobacz wÄ…tek - Yamaha R1 przerywa na niskich obrotach
NAS Analytics TAG

Yamaha R1 przerywa na niskich obrotach

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Yamaha R1 przerywa na niskich obrotach

Postprzez arcadioo997 » 15/8/2009, 10:34

Witam!
Po remoncie R1 z 99 roku przejechałem około 300km i wszystko chodziło jak trzeba (naprawiany 2 bieg i historia panewkowa). Przy okazji jakiegoś wyjazdu moto zaczął przerywać, ale tylko do 4000rpm, powyżej chodzi super. Odpala bezproblemowo, wkręca się na obroty też dobrze, ale jak się rusza to jakby nie przepalał za 2 cylindry. Świece sprawdziłem, gaźniki wyczyszczone, zsynchronizowane, nie wiem, co to może być.
Podejrzewam paliwo, ale stało się tak w połowie baku (tankuje zawsze do pełna)...Dziwna sprawa.
Za wszelkie rady dziękuję.
arcadioo997
Świeżak

Postprzez macs » 15/8/2009, 13:57

Paliwo raczej nie,predzej dysze wolnych i przejsciowych na wysokie obroty.
Sam czysciles itd.gazniki?
macs
Bywalec

Postprzez arcadioo997 » 15/8/2009, 15:15

Tak, sam. Gaźniki miałem w mak rozebrane i nic, jednego paprocha znalazłem na 2 gaźniku, miałem nadzieję, że to przez to,ale niestety. Przy wolnych obrotach też strzela i nie równo chodzi, a jak mam 4500rpm to równo...Nie wiem, czy rozbierać jeszcze raz gaźniki, może coś z filtra powietrza leci i cały czas zapycha...ale filtr też rozebrałem, przedmuchałem...

Paliwo odpada - wylałem stare i zatankowałem verwę i nadal nic...pozostanie jeszcze raz rozebrać gaźniki (może coś znajdę)...

Ok. Maszyna chodzi - rozwiązanie - regulacja dyszy pt. PILOT JET dla jednego gaźnika była zła, tzn wkręcona do końca (dla mnie dziwne, bo jej nie wkręcałem, ale pojeżdżę, zobaczę, może sprężynka słaba i od drgań się wkręca). Regulacja tejże śrubki + ponownie synchro i sprzęt elegancko chodzi.
(temat do zamknięcia)
Dzięki i pozdrawiam
arcadioo997
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê