Gaśnie kiedy wyłącze ssanie. Honda NSR 125
• Strona 1 z 1
Gaśnie kiedy wyłącze ssanie. Honda NSR 125
Witam
Zapalam na ssaniu i już muszę przygazować, żeby załapał i na ssaniu chodzi przyzwoicie, ale jak wyłącze ssanie kiedy obroty maleją to motocykl mi się wyłącza. Odpalam ponownie bez ssania kiedy już niby powinien być rozgrzany to też muszę przygazować żeby zaczął chodzić. W jeździe nie widzę żadnych problemów...
Co to może być ? Świeca do wymiany, albo wyczyszczenia? Albo jeszcze coś innego ?
pozdrawiam, Paweł
Zapalam na ssaniu i już muszę przygazować, żeby załapał i na ssaniu chodzi przyzwoicie, ale jak wyłącze ssanie kiedy obroty maleją to motocykl mi się wyłącza. Odpalam ponownie bez ssania kiedy już niby powinien być rozgrzany to też muszę przygazować żeby zaczął chodzić. W jeździe nie widzę żadnych problemów...
Co to może być ? Świeca do wymiany, albo wyczyszczenia? Albo jeszcze coś innego ?
pozdrawiam, Paweł
- PawulonVBK
- Świeżak
Może być to zasyfiony gaźnik bądź świeca. Stawiam na problem nr 1.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
dzięki za wskazówki
w zasadzie na światłach jak stałem na czerwonym to nie gasł ale nie chodził tak równiutko
a czy wyjęcie, rozkręcenie gaźnika wymaga doświadczenia i specjalnych narzędzi? Czy lepiej się nie zabierać jak się nie ma pojęcia i oddać w fachowe ręce?
w sumie to chciałbym w końcu zacząć nabierać tego pojęcia więc może warto byłoby zrobić to samemu? Czy jednak lepiej nie? ;p
pozdrawiam
w zasadzie na światłach jak stałem na czerwonym to nie gasł ale nie chodził tak równiutko
a czy wyjęcie, rozkręcenie gaźnika wymaga doświadczenia i specjalnych narzędzi? Czy lepiej się nie zabierać jak się nie ma pojęcia i oddać w fachowe ręce?
w sumie to chciałbym w końcu zacząć nabierać tego pojęcia więc może warto byłoby zrobić to samemu? Czy jednak lepiej nie? ;p
pozdrawiam
- PawulonVBK
- Świeżak
Gaźnik to nie jest taka trudna sprawa. Choć z drugiej strony to lepiej nie rób tego samemu- niech ktoś Ci pomoże, ktos kto chociaż w życiu rozebrał jeden gaźnik.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości