Skrzynia biegow (luz)
• Strona 1 z 1
Skrzynia biegow (luz)
Ostatnio moj motor mial niemila przygode i musialem go wyciagac z wody. W oleju byla woda ktory wymienilem 3 razy oraz przeplukalem silnik ropa. Olej wyglada OK. niepokoi mnie to ze jest problem (przy rozgrzanym silniku) z wrzucenia luzu. Z 2 czasami sie da z kiezkim oporem ale z 1 nie ma szans. Za to przy wylaczonym silniku nie ma problemow. W jezdzie nie ma zadnych oporow przy zmianie biegu. Czym to moze byc spowodowane? Tz. czy jest konieczna wizyta u mechanika czy tylko jakas drobna regulacja sprzegla?
P.S Chodzi o motor KLX 650c
P.S Chodzi o motor KLX 650c
- Dil
- Świeżak
moze masz za nisko sprzeglo i trzymajac sprzeglo na postoju silnik nadal ciagnie...... sprobuj podkrecic linke od przegla przy klamie....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Niestety zobaczylem ze nawet kiedy manetka od sprzegla jest luzna to motor nadal ma problem z luzem miedzy biegami.
Nawet przy silniku tam gdzie idzie sprzegla (niewiem jak sie ot nazywa wiec opisuje) jest luzno.
Ktos ma jeszcze pomysl co to moze byc?
EDITE:
zeby nie bylo podciagac tez probowalem, az zaczynal reagowac dopiero pod koniec sprzegla.
Nawet przy silniku tam gdzie idzie sprzegla (niewiem jak sie ot nazywa wiec opisuje) jest luzno.
Ktos ma jeszcze pomysl co to moze byc?
EDITE:
zeby nie bylo podciagac tez probowalem, az zaczynal reagowac dopiero pod koniec sprzegla.
- Dil
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości