Zobacz wÄ…tek - Docieranie nowego silnika
NAS Analytics TAG

Docieranie nowego silnika

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Docieranie nowego silnika

Postprzez dolek » 9/5/2009, 16:16

Mam, pytanie jak to jest z tym docieraniem silnika. Pytam dlatego ponieważ w salonie koleś mówił żeby rozgrzać silnik do temp roboczej i delikatnie się obchodzić. Przeczytałem o docieraniu metodą MotoMana.

post-33245.html&highlight=

W salonie jak powiedziałem o tej metodzie MotoMana to koleś powiedział że "to brednie co panu da wymiana oleju po 30 km, przeciaż od zbierania opiłków jest filtr oleju itd"
Z drugiej strony w metodzie MotoMana jest sens.

ProszÄ™ o wypowiedzi.
Pozdrawiam
dolek
Świeżak

Postprzez klaudia01111 » 10/5/2009, 23:27

Czytam to(metoda Motomana) i jestem przerażony tym że moje moto zależy od jakiegoś gościa który dał jej w palnik jeszcze w czasie testów w fabryce . Mam tylko nadzieje że moja dostała i to ostro bo jak bym zobaczył to bym dla gościa przyłożył . A tak na serio wiem jedno katuje swój samochód i wszystko się sypie ostatnio urwałem (wyrwałem osłonę pomiędzy podłogą a rurą wydechową) konary po burzy. A silnik ma 160000 tys i od wymiany do wymiany co (30000km tak zaleca Renault) bierze mi ok 200ml oleju . Nie będę mógł zasnąć ale popytam u crossowców i się odezwę
klaudia01111
Świeżak

Postprzez klaudia01111 » 10/5/2009, 23:28

Czytam to(metoda Motomana) i jestem przerażony tym że moje moto zależy od jakiegoś gościa który dał jej w palnik jeszcze w czasie testów w fabryce . Mam tylko nadzieje że moja dostała i to ostro bo jak bym zobaczył to bym dla gościa przyłożył . A tak na serio wiem jedno katuje swój samochód i wszystko się sypie ostatnio urwałem (wyrwałem osłonę pomiędzy podłogą a rurą wydechową) konary po burzy. A silnik ma 160000 tys i od wymiany do wymiany co (30000km tak zaleca Renault) bierze mi ok 200ml oleju . Nie będę mógł zasnąć ale popytam u crossowców i się odezwę
klaudia01111
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości

na górê