Suzuki GSX 1100EF po nacisnieciu startera cisza!!!!
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX 1100EF po nacisnieciu startera cisza!!!!
Witam nie dawno kupilem oldtimera jak w temacie stan wedele mnie wiecej niz bdb praktycznie w pełnym oryginale ale do rzeczy zrobilem nim wczoraj z 200km wszystko ok moto schowane do garazu. A dzis przychodze chce zapalic i cisza prad jest oczywiscie po naciskani wlacznika zaplonu kontrolki migna czyli ok zaplon sie zalacza a gdy naciskam start to nic no porostu nic kompletna cisza tak jak bym go wogle nie naciskał i najlepsze ze to wszystko tylko od stania przez noc.Co robic jak pozdro i prosze o jakies male sugestie jak sie zabrac do tego. Pozdrawiam PS. Albo najlepiej chntnie bym zaprosil kogos kto troche by mi wytlumaczyl tajnki instalacji elektrycznej bo z mechaniki to cos tam potrafie ale elektryka czarna dziura. Oczywiscie płatnie!!
Suzuki GSX1300R (BIAŁA DAMA) Moja Kruszynka !!!!!!!!!
Suzuki GSX1100EF( stara laleczka)
- kalafioro
- Świeżak
Ja mam w moim Bandicie tak ze musze wdusic mocno sprzegło i wtedy rozrusznik kreci,mozliwe ze to tez ta stupka.A jezeli dalej nic z tego to stawiam na elektromagnes lub bendiks w rozruszniku,sprawdz biezpieczniki i kable od startu pokoleji az do rozrusznika. 

- baktus
- Świeżak
widze ze jestes z poznania wiec odezwij sie na 609 076 661 a jak cos podjade i zobacze czy pomoge..... jutro jestem popoludniu wolnywiec zadzwon i sie zgadamy ... pozdrawiam.....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
koledzy bylem zobaczylem zdiagnozowalem.... przy stupce nie ma czujnika (moto z 83') problem to:
akumulator jest wstawiony w taka jakby kieszen ktora jest luzna z calym akui faktycznie bylo 0 reakcji po nacisnieciu startera a gdy poruszalem aku zakrecil i odpalil ze strzala... wiec na moje oko tak jakby rozrusznik nie lapal masy lub przekaznik.. kolega musi posprawdzac i siepobawic w kabelkach ....
akumulator jest wstawiony w taka jakby kieszen ktora jest luzna z calym akui faktycznie bylo 0 reakcji po nacisnieciu startera a gdy poruszalem aku zakrecil i odpalil ze strzala... wiec na moje oko tak jakby rozrusznik nie lapal masy lub przekaznik.. kolega musi posprawdzac i siepobawic w kabelkach ....

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Witam napisze tylko co bylo a mianowicie tak jak dr. artur napisal klemy na akumulatorze byly od spodu zasniedziale, wyczyscilem ,popsikalem WD 40 i suzi hula jak dawniej. Chcialem bardzo podziekowac wszystkim za pomoc a szczegolnie hugo2003 za przyjazd i pomoc bo sam jetem noga jesli chodzi o elektryke. Pozdrawiam i zycze wszystkim udanego sezonu!!!
Suzuki GSX1300R (BIAŁA DAMA) Moja Kruszynka !!!!!!!!!
- kalafioro
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa