Aprilia RS - Yamaha TZR - Derbi GPR = co wybrac ? wadliwosc
• Strona 1 z 1
Aprilia RS - Yamaha TZR - Derbi GPR = co wybrac ? wadliwosc
witam
w czerwcu lipcu bede kupowal sobie "motor" 50ccm... postanowailem ze to bedzie "scigacz" i moj brat ma yamahe tzr ale ma jakies problemy z nia 2005 rok... a ja planuje kupic motor dwu trzy letni... czy z kzda yamaha TZR sa takie problemy ? cos z silnikiem a to moj olej leci, a to cos tam.. ciagle cos robi przy nim i nie wiem czy tak przy kazdym ?
wiec mam do wyboru aprilia RS (rok 2006 bo ten mi sie podoba ta "nowa buda" )
Derbi GPR (2006/2007 rok)
i TZR (2006 minimum)
i jesli chodzi o wytrzymalosc... silniki czy nie wiem... co polecacie ??
moze jakis inny motocykl?
w czerwcu lipcu bede kupowal sobie "motor" 50ccm... postanowailem ze to bedzie "scigacz" i moj brat ma yamahe tzr ale ma jakies problemy z nia 2005 rok... a ja planuje kupic motor dwu trzy letni... czy z kzda yamaha TZR sa takie problemy ? cos z silnikiem a to moj olej leci, a to cos tam.. ciagle cos robi przy nim i nie wiem czy tak przy kazdym ?
wiec mam do wyboru aprilia RS (rok 2006 bo ten mi sie podoba ta "nowa buda" )
Derbi GPR (2006/2007 rok)
i TZR (2006 minimum)
i jesli chodzi o wytrzymalosc... silniki czy nie wiem... co polecacie ??
moze jakis inny motocykl?
- adrian042
- Świeżak
skoro juz musisz miec 50ccm to bym wzial tą gpr a jesli masz mozliwosc to kup sobie tzr 125 lub cbr 125 z 2007r(nowa buda) praktycznie podobna cena moze troche dopłacisz ale zato jaka różnica ;D
Chyba widzisz, że interesuje go 50 cmm czyli podejrzewam, że narazie ma kartę motorowerową która uprawnia go do kierowania tylko takimi motocyklami więc poco gadka o 125 ?
Osobiście mam RS 50 2007r. W tym sezonie zrobiłem na niej 6500 km. I bez problemów, nic nie dotykałem. Ja bym wybierał między Yamahą a Aprilią. Co do Twojego brata to musiał trafić na jakąś minę, bo mam dwóch kumpli co śmigają na TZR i nie narzekają. Jak sam pewnie wiesz osiągi są porównywalne, interesują Cię świeże roczniki więc ja bym się w Twoim przypadku sugerował tylko wyglądem, bo w tych rocznikach nic nie powinno się dziać. Ja właśnie tak zrobiłem kupując Rs 50, wydaje mi się najładniejsza z 50cmm obecnie dostępnych dlatego ją kupiłem.
- bc.
- Świeżak
Ja bym brał RS albo GPR, w tych najnowszych modelach silniki takie same
Poza tym, kwestja gustu co wybierzesz, pod względem awaryjności/osiągów te 3 moto są podobne.
twój bra musiał po prstu na trefny albo zajechany egzemplarz trafić.
ja z tych 3 wybrałbym RS, z racji wyglądu i sentymentu

Poza tym, kwestja gustu co wybierzesz, pod względem awaryjności/osiągów te 3 moto są podobne.
twój bra musiał po prstu na trefny albo zajechany egzemplarz trafić.
ja z tych 3 wybrałbym RS, z racji wyglądu i sentymentu

-
wikples - Bywalec
śruba nie przeszkadza zupełnie, wcale się jej nie czuje ale siedzenie jest dość twarde. Prawda jest taka, że po ok 80 km bolą plecy i ręce ale w końcu z założenia to "ścigacz" w dwie osoby nie ma problemu, w miarę sobie radzi ale jest po prostu nie wygodnie. Co do prowadzenia to jest naprawdę bardzo zwinna i jak się jedzie to świetnie się ją czuje..
EDIT:
Nie wiem ile masz wzrostu ale ja mam 180 cm i jest troszkę za mała, moje kolana "haczą" o kant owiewki co trochę wkurza. Ale rok temu jak ją nabyłem miałem ok 175 i było wszytko OK.
EDIT:
Nie wiem ile masz wzrostu ale ja mam 180 cm i jest troszkę za mała, moje kolana "haczą" o kant owiewki co trochę wkurza. Ale rok temu jak ją nabyłem miałem ok 175 i było wszytko OK.
- bc.
- Świeżak
A skąd jesteś jak można wiedzieć. Jak masz jeszcze jakieś pytania to możesz pisać do mnie na GyGy, chętnie pomogę. 5392989 ( niewidoczny ). Ja będę za jakiś miesiąc swoją wystawiał na sprzedaż bo kończę już kat. A robić więc jestem w temacie =p
- bc.
- Świeżak
Pod względem wygody to TZR. W porównaniu do RS czy GPR kanapa jest o wiele bardziej komfortowa dla kierowcy jak i pasażera.
A RS i GPR to jedno i to samo tylko w trochÄ™ innym opakowaniu.
A RS i GPR to jedno i to samo tylko w trochÄ™ innym opakowaniu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Co do moto polecam TZRkę - sam takową posiadam i naprawdę szczerze polecam. Mówisz, że problemy z silnikiem itd. Rska i Tzrka (nie wiem jak to Derbi, ale pewnie też) mają ten sam silnik Minarelli Am6 więc co ma się dziać to zapewne się stanie. Wystarczy, ze dobrze obejrzysz moto przed kupnem i będzie dobrze - na forum jest nawet artykuł odnośnie tego. Jedyna wada w TZrkach (z tego co wiem występuje to bardzo często) to czujnik od prędkościomierza którego wymiana kosztuje 200 zł.
"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
-
Drexav - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości