Gazniki
• Strona 1 z 1
Gazniki
Witam Serdecznie.
Mam takie małe pytanko. (właściwie to chodzi o kumpla moto)
Składa swój motocykl do kupy i kupił gaźniki używane do niego (niby były regulowane w tamtym roku).
Teraz moje pytanie:
Jak założy te gaźniki beż synchronizacji to moto będzie chodziło? Nie będzie zalewać itp. ? - Honda Cbr900
Ma trochę daleko do warsztatu motocyklowego (280km) więc składa sam co tylko może a zna się chłopak
Tylko właśnie co z tymi gaźnikami jak założy bez synchro, można jeżdzić tak ?
Dziękuję z góry za odpowiedzi
Mam takie małe pytanko. (właściwie to chodzi o kumpla moto)
Składa swój motocykl do kupy i kupił gaźniki używane do niego (niby były regulowane w tamtym roku).
Teraz moje pytanie:
Jak założy te gaźniki beż synchronizacji to moto będzie chodziło? Nie będzie zalewać itp. ? - Honda Cbr900
Ma trochę daleko do warsztatu motocyklowego (280km) więc składa sam co tylko może a zna się chłopak

Dziękuję z góry za odpowiedzi
- Maro
- Świeżak
hmm dziwne że jak składa sam i sie niby zna, to że tego nie wie. Chodzić i nawet jeździć to napewno będzie, ale idealnie żeby trafił z ustawieniami to raczej wątpie. W końcu po coś są śrubki regulacyjne. Jakby ich nie było, to każdy silnik by chodził według własnej woli.
Po za tym jakdługo stały to i tak przydało by się je wyczyścić, skoro i tak juz wszystko rozebrane, lepiej to zrobić wcześniej, niż później i znowu rozkręcać pół motocykla.
a tak to zakładać gaźniki i sie zobaczy jak silnik pracuje.
Po za tym jakdługo stały to i tak przydało by się je wyczyścić, skoro i tak juz wszystko rozebrane, lepiej to zrobić wcześniej, niż później i znowu rozkręcać pół motocykla.
a tak to zakładać gaźniki i sie zobaczy jak silnik pracuje.
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Wyczyścić to na pewno, ale tak jak napisałeś Marcin z ustawieniami na pewno nie trafi idealnie.
Wyczyści i założy Nie Ustawione - raczej powinno być ok. z tego co piszesz.
Gazniki były ustawiane w tamtym moto w tamtym roku ma rachunek z serwisu.
wiem że gaziory powinno się ustawiać inaczej pod każdy motor.
Dziękuję za odpowiedz i porady.
Pozdrawiam
Wyczyści i założy Nie Ustawione - raczej powinno być ok. z tego co piszesz.
Gazniki były ustawiane w tamtym moto w tamtym roku ma rachunek z serwisu.
wiem że gaziory powinno się ustawiać inaczej pod każdy motor.
Dziękuję za odpowiedz i porady.
Pozdrawiam
- Maro
- Świeżak
Na niezsynchronizowanych gaźnikach można jeździć, w ramach składania wszystkiego do kupy, ale trzeba je i tak zsynchronizować.
Wszystkie regulacje trzeba zrobić bo będzie się to źle odbijać na kondycji silnika.
Jeśli sam sobie robi niech kupi sobie wakuometr(y) i tyle. Koszt zwróci się zaraz.
Wszystkie regulacje trzeba zrobić bo będzie się to źle odbijać na kondycji silnika.
Jeśli sam sobie robi niech kupi sobie wakuometr(y) i tyle. Koszt zwróci się zaraz.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości