Bandit wloty poietrza z przodu
• Strona 1 z 1
Bandit wloty poietrza z przodu
Siedząc wczoraj w garażu przy maszynie zadałem sobie pytanie a co by było gdyby......
Mając na myśli dorobienie nierdzewnych wlotów powietrza po bokach bandita, oczywiście w przedniej części poniżej napisów suzuki na baku, zaraz nad silnikiem. Zaraz przyszedł mi do głowy system SRAD, powietrze na pewno było by wtłaczane do silnika przy większych prędkościach, ale do myślenia dał mi wężyk podciśnienia wzięty z airbox-u, bo przy większych prędkościach będzie się robić nadciśnienie.....
co o tym myślicie?
Mając na myśli dorobienie nierdzewnych wlotów powietrza po bokach bandita, oczywiście w przedniej części poniżej napisów suzuki na baku, zaraz nad silnikiem. Zaraz przyszedł mi do głowy system SRAD, powietrze na pewno było by wtłaczane do silnika przy większych prędkościach, ale do myślenia dał mi wężyk podciśnienia wzięty z airbox-u, bo przy większych prędkościach będzie się robić nadciśnienie.....
co o tym myślicie?
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
Czy ja wiem, czy byłoby wtłaczane? Musiałby być bardzo wydajny ten wlot, żeby zrobiło się tam aż ciśnienie (a nie podciśnienie). Niewątpliwie jednak zakładając ciśnienie problem z kranikiem byłby napewno.
A jak majÄ… rozwiÄ…zane zasilanie paliwem SRADy?
A jak majÄ… rozwiÄ…zane zasilanie paliwem SRADy?
http://filmy.scigacz.pl/Julien_Dupont_trial_Ateny Inter:pediatric
-
Grzybu - Bywalec
W SRAD jest elektryczna pompa paliwa w zbiorniku która wytwarza odpowiednie ciśnienie paliwa aby nie brakowało go m.in. przy odkręcaniu manetki czyli przy przyspieszaniu.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość