[Aktualności] Podsumowanie ostatnich testów MotoGP
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Podsumowanie ostatnich testów MotoGP
Dyskusja na temat: Podsumowanie ostatnich testów MotoGP
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Podsumowanie ostatnich testów MotoGP
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Podsumowanie ostatnich testów MotoGP
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
O co chodzi z Włochem Niccolo Canepa i tylnym hamulcem przy kierownicy, to specjalnie zamontowane dla niego czy te maszyny tak mają?<br><hr>s.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Specjalnie dla niego. Chłopak ma bardzo duże stopy i nie jest w stanie obsługiwać tylnego hamulca Desmosedici, a przy jeździe w MotoGP jest to niezbędne.Komentatorzy napisał(a):O co chodzi z Włochem Niccolo Canepa i tylnym hamulcem przy kierownicy, to specjalnie zamontowane dla niego czy te maszyny tak mają?<br><hr>s.<br>
Zespół zamontował mu specjalną dźwignię przy kierownicy, którą można obsługiwać kciukiem. Rozwiązanie to zapoczątkował we wczesnych latach 90'tych Mick Doohan, gdy po poważnej kontuzji nogi nie mógł ruszać stopą.
Rozwiązanie takie można zastosować także na tor na poziomie amatorskim lub nawet na ulicę, poza tym bardzo często korzystają z niego stunterzy. Dźwignie racingową można nabyć w oczywiście także w Polsce, chociażby w Dynotech.<br><hr>Mick
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak zawsze Rossi
czekamy na nowy sezon 

Motocykl-mój wybór,mój sport,moje życie... | http://www.bikepics.com/pictures/1493819/
- Bzinek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości