Problem z hamulcami FZR 600
• Strona 1 z 1
Problem z hamulcami FZR 600
Witam
Mam problem z przednim hamulcem, mianowicie niedawno były wymienione klocki wszystko ładnie lecz z czasem(2miesiące) hamulec staje sie coraz słabszy klamka wciska sie do samego końca i praktycznie z zerowym hamowaniem. Po odstawieniu go na pare godzin przychodzę naciskam hamulec i zero nic nie hamuje. Co może być tego przyczyną? Dziś rano odpowietrzyłem je i już trochę hamują lecz mało skutecznie. Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam
Mam problem z przednim hamulcem, mianowicie niedawno były wymienione klocki wszystko ładnie lecz z czasem(2miesiące) hamulec staje sie coraz słabszy klamka wciska sie do samego końca i praktycznie z zerowym hamowaniem. Po odstawieniu go na pare godzin przychodzę naciskam hamulec i zero nic nie hamuje. Co może być tego przyczyną? Dziś rano odpowietrzyłem je i już trochę hamują lecz mało skutecznie. Z góry dziękuje za odpowiedzi Pozdrawiam
-
lukaszy - Świeżak
a jakie zamontowałeś klocki? sintermetalowe? jeżeli tak to często zdarza się że zaciski nie są do niego przystosowane (tak samo zresztą jak i tarcze), a one dużo mocniej się nagrzewają, nie posiadają płytek termoprzeowdzących i cała temperatura idzie na tłoczki, które popuszczają i gubią ciśnienie i się zapowietrzają (od odkształceń tłoczków)
---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
jakie klocki są to nie wiem dokładnie ponieważ wymieniał je poprzedni właściciel ale z początku hamowały super mija od zakupu 3miesiące i już wcale praktycznie nie hamują. Jak najlepiej je odpowietrzyć?
-
lukaszy - Świeżak
a sprawdziles stan plynu hamulcowego?moze takie glupie przeoczenie
soprawdz tez czy klocki nie sa brudne i sie nie zacinaja
soprawdz tez czy klocki nie sa brudne i sie nie zacinaja
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Płyn hamulcowy powinien być wymieniany co 2 lata lub 24kkm (chyba ze moto stoi w zimę na dworze to co roku na początku sezonu).
Osobiście polecam Ferodo FBX 100 lub Motula o wyższej temperaturze wżenia.
Osobiście polecam Ferodo FBX 100 lub Motula o wyższej temperaturze wżenia.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości