Malaguti Drakon - blokada?
• Strona 1 z 1
Malaguti Drakon - blokada?
Witam!
Ostatnio zainteresowały mnie obroty w moim Malaguti (silnik Minarelli AM6). Otóż obroty na liczniku (cyfrowy) idą do 10 000, wyżej nie. Nie wiem, czy to licznik wyświetla maksymalnie 10k RPM, czy może jest jeszcze jakaś blokada? Jest możliwe, żeby taka blokada jeszcze w nim była?
Ostatnio zainteresowały mnie obroty w moim Malaguti (silnik Minarelli AM6). Otóż obroty na liczniku (cyfrowy) idą do 10 000, wyżej nie. Nie wiem, czy to licznik wyświetla maksymalnie 10k RPM, czy może jest jeszcze jakaś blokada? Jest możliwe, żeby taka blokada jeszcze w nim była?
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
10k ale na postoju czyw trakcie jazdy??
po 10k zaczyna się czerwone pole lepiej nie wchodzić w nie bo można przegrzać silniczek albo zwiększyć jego zużycie
po 10k zaczyna się czerwone pole lepiej nie wchodzić w nie bo można przegrzać silniczek albo zwiększyć jego zużycie
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
a to nie jest to samo co rs etc?? ten sam silnik chyba tylk buda inna byc może takie same blokady zresztą 2t prawie każda ma takie same blokady tzn wydech gaźnik moduł ewentualnie czy tam coo i tak dalej
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Tak, to jest ten sam silnik co RS i TZR, w sumie to ten motor ma dużo części od innych, np: hamulce AJP od RS, opony Pirelli Sport Demon od TZR, rama od DT
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości