Czy H.I.S.S. skutecznie chroni przed kradzieza?
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

nie którzy nie wiedzą o co tym wszystkim chodzi i myślą że są nie wiadomo kim  żal dla " nich" no ale nic, bo nie dla idiotów....
 żal dla " nich" no ale nic, bo nie dla idiotów....
Temat mniej więcej wyjaśniony... i KONIEC !
Pozdr ;
Temat mniej więcej wyjaśniony... i KONIEC !
Pozdr ;
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
			- 

R1
- Bywalec
Ale imobilajzer znajduje siÄ™ chyba w module?
A jak się zgubi kluczyki, to trzeba cały komputer wymieniać.
				A jak się zgubi kluczyki, to trzeba cały komputer wymieniać.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
			- 

cichy
- VIP Åšcigacz.pl
widze ze rozmawiacie o imo i mam takie pytanko z innej beczki kumpel ma cbr z imo i jak wyciagnie kluczyk to nie miga mu dioda a podobno da sie to ustawic zeby migala takie niby odstraszanie dla amatorow kradziezymoze ktos wie jak to zaprogramowac zeby migalo motor jest z 2002 roku

- tomek 80
- Świeżak
Ale zapas zawsze siÄ™ przyda, jak zgubisz kluczyk.
Nowy moduł kosztuje 1/5 tej Hondy.
				Nowy moduł kosztuje 1/5 tej Hondy.
			- 

cichy
- VIP Åšcigacz.pl
watpie zeby tak odrazu się nawinoł ktos kto by to odrazu bez problemowo rozpracował, napewno tacy ludzie sa, ale to juz profesjonalisci  -- obysmy na nich nigdy nie trafili
 -- obysmy na nich nigdy nie trafili
				 -- obysmy na nich nigdy nie trafili
 -- obysmy na nich nigdy nie trafiliYamaha R1 RN19 

- 

GregorMoto
- Bywalec
Mam nadzieje że cie nie rozczaruje jak mają ci ukraść moto to ci ukradną a skoro potrafią odpalić w miare nowego mercedesa wpinając sie przez kierunkowskaz, zagłuszać sygnał gps to potrafią ukraść honde prymitywne blokady typu łańcuch i kłuda działają na prymitywnych złodzieij takich jak próbowali mi zwinąć auto połamali pół deski a i tak nie odjechali i nie było alarmu odcięcia itp. Więc nastaw sie na prymitywów alarm i dobre zapięcie powinno być ok bo jak wyje to uciekają a jak nie wyje to zniszczą pół motocykla a i tak nie odjadą

- 

icid
- VIP Åšcigacz.pl
Ale po co odpalać i odjeżdżać? Wrzuca się na busa i do widzenia. Żaden alarm nie pomoże i nie ma takiego łańcucha którego nie da się przeciąć.
			- 

cichy
- VIP Åšcigacz.pl
Dokładnei jak mają ukraść to ukradną, ale można zminimalizować tą przykrą wizję.
Ja w swoim moto założyłem odcięcie zapłonu (znajomy i zaufany elektryk samochodowy- koszt 30zł i flaszka ), także kto nie będzie wiedział co i jak to nie odpali, jeżeli chodzi o zabezpieczenia to kupiłem xene xn15 na tarcze z alarmem (coś około 250zł), dodatkowo mam też zamiar kupić zabezpieczenie którym można będzie przypiąć motor do jakiejś rzeczy która znajduje się w terenie (drzewko, balustrada itd), myslaem o łańcuchu i kłódce ale słyszalem że ponoć przecięcie tego tonie jest problem, dlatego raczej kupie U-locka Abusa (zależy od modelu ale od 100-1500zł, ja taki za 300zl wezme chyba), a jeżeli chodzi o tego U-locka to nawet kiedyś robili w jednośladzie testy i okazało się że najtrudniej mechanicznie zniszczyć U-locka waśnie (wiadomo że to też od modelu zależy), podsumowujac mimo że jest wytrzymały jegominusem jest to że nie jest elastyczny, także większe drzewko odpada.
 ), także kto nie będzie wiedział co i jak to nie odpali, jeżeli chodzi o zabezpieczenia to kupiłem xene xn15 na tarcze z alarmem (coś około 250zł), dodatkowo mam też zamiar kupić zabezpieczenie którym można będzie przypiąć motor do jakiejś rzeczy która znajduje się w terenie (drzewko, balustrada itd), myslaem o łańcuchu i kłódce ale słyszalem że ponoć przecięcie tego tonie jest problem, dlatego raczej kupie U-locka Abusa (zależy od modelu ale od 100-1500zł, ja taki za 300zl wezme chyba), a jeżeli chodzi o tego U-locka to nawet kiedyś robili w jednośladzie testy i okazało się że najtrudniej mechanicznie zniszczyć U-locka waśnie (wiadomo że to też od modelu zależy), podsumowujac mimo że jest wytrzymały jegominusem jest to że nie jest elastyczny, także większe drzewko odpada.
Jeżeli chodzi o kluczyk to ostatnio jak dorabiałem u siebie to był gość który do nowej astry kombi z imobilajzerem dorabiał kluczyk i płacił coś około 250zł.
				Ja w swoim moto założyłem odcięcie zapłonu (znajomy i zaufany elektryk samochodowy- koszt 30zł i flaszka
 ), także kto nie będzie wiedział co i jak to nie odpali, jeżeli chodzi o zabezpieczenia to kupiłem xene xn15 na tarcze z alarmem (coś około 250zł), dodatkowo mam też zamiar kupić zabezpieczenie którym można będzie przypiąć motor do jakiejś rzeczy która znajduje się w terenie (drzewko, balustrada itd), myslaem o łańcuchu i kłódce ale słyszalem że ponoć przecięcie tego tonie jest problem, dlatego raczej kupie U-locka Abusa (zależy od modelu ale od 100-1500zł, ja taki za 300zl wezme chyba), a jeżeli chodzi o tego U-locka to nawet kiedyś robili w jednośladzie testy i okazało się że najtrudniej mechanicznie zniszczyć U-locka waśnie (wiadomo że to też od modelu zależy), podsumowujac mimo że jest wytrzymały jegominusem jest to że nie jest elastyczny, także większe drzewko odpada.
Jeżeli chodzi o kluczyk to ostatnio jak dorabiałem u siebie to był gość który do nowej astry kombi z imobilajzerem dorabiał kluczyk i płacił coś około 250zł.
FZS 600, START- sezon 2007 rok
Szerokiej drogi
			Szerokiej drogi
- parad
- Świeżak
Ja mam problem,bo gośc ze sklepu gdzie chce kupic hondę cbr xx nie może sobie poradzić z HISS alarm.Alarm nie rozpoznaje pilotów.Teraz pytanie.Czy kupic motor z rozłączonym alarmem i potem naprawiac czy zmienić sprzedawcę i kupić po podobnej cenie iny z alarmem.Gość może chcieć obniżyć cenę i...tu dylematy moje.
Jestem elektronikiem ale być może nie będę w stanie zaprogramować pilotów na nowo z braku programu do alarmu czy specjalnych narzędzi(może alarm uszkodzony jest).

Jestem elektronikiem ale być może nie będę w stanie zaprogramować pilotów na nowo z braku programu do alarmu czy specjalnych narzędzi(może alarm uszkodzony jest).
- wowerman
- Świeżak
			 • Strona 2 z 2 • 1, 2

Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości