[Aktualności] 2015 Yamaha R1 w nowym filmie
• Strona 1 z 1
[Aktualności] 2015 Yamaha R1 w nowym filmie
Dyskusja na temat: 2015 Yamaha R1 w nowym filmie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
2015 Yamaha R1 w nowym filmie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
2015 Yamaha R1 w nowym filmie
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Wszystko fajnie tylko....na co komu ta elektronika podczas jazdy drogowej??
Oczywiście motocykl jak najbardziej mi się podoba, systemy i ich mozliwość modyfikowania robią wrażenie.
Dlatego wydaje mi się, że Yamaha jeszcze długo będzie produkowała równolegle "starą" R1<br><hr>lukaszsz
Oczywiście motocykl jak najbardziej mi się podoba, systemy i ich mozliwość modyfikowania robią wrażenie.
Dlatego wydaje mi się, że Yamaha jeszcze długo będzie produkowała równolegle "starą" R1<br><hr>lukaszsz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
produkowanie starego, nie ukrywajmy nieudanego, zblokowanego modelu nie ma najmniejszego sensu... nowa r1 jest motocyklem stricte torowym, której nie ma sensu używać na drodze. Tzn jeżeli chodzi o cyferki i osiągi dla mistrzów prostej to jak najbardziej, ale jeżeli chodzi o wykorzystanie... hmmm ... gdyby nie ta elektronika, to motocyklami w dzisiejszych czasach jeździć by się już nie dało, tzn może tak, nie wyobrażam sobie na drodze publicznej wyjścia na pełnym ogniu bez tych wszystkich systemów pomagających (wyjście z zakrętu na pełnym ogniu rozumiem złożenie w zakręcie 50+ stopni i w połowie zakrętu otwarcie manety na full), highside murowany.. Yamaha próbuje nadążyć za s1000rr i innymi motocyklami, dlatego została zmuszona do zmian, jeszcze tylko honda i suzuki opierają się zmianom, ale przynajmniej suzuki kosztuje 60% ceny bmki.<br><hr>InnyKomentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie tylko....na co komu ta elektronika podczas jazdy drogowej??
Dlatego wydaje mi się, że Yamaha jeszcze długo będzie produkowała równolegle "starą" R1<br><hr>lukaszsz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chcesz motocykl drogowy, kupujesz MT-09 lub MT-07. Chcesz wyścigowej maszyny torowej, kupujesz R1. Homologacja nowej R-ki jest potrzebna tylko i wyłącznie do wystawienia tegoż motocykla do zawodów. Jeśli ktoś kupuje ten motor w innym celu, to jest po prostu głupi. Moje zdanie.Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie tylko....na co komu ta elektronika podczas jazdy drogowej??
Dlatego wydaje mi się, że Yamaha jeszcze długo będzie produkowała równolegle "starą" R1<br><hr>lukaszsz<br>
<br><hr>MT09 Tracer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):nowa r1 jest motocyklem stricte torowym, której nie ma sensu używać na drodze.
...gdyby nie ta elektronika, to motocyklami w dzisiejszych czasach jeździć by się już nie dało, tzn może tak, nie wyobrażam sobie na drodze publicznej wyjścia na pełnym ogniu bez tych wszystkich systemów pomagających (wyjście z zakrętu na pełnym ogniu rozumiem złożenie w zakręcie 50+ stopni i w połowie zakrętu otwarcie manety na full)
bmki.<br><hr>Inny
Na szczescie to tylko Twoja opinia. ( sens uzywania na drodze )
Wiesz jaka jes roznica miedzy doswiadczonym motocyklista a swiezakiem ? Swiezak nie wie kiedy odkrecic i ile odkrecic a doswiadczony motocyklista ma to pod kontrola. To, ze Ty nie ogarniasz, nie znaczy, ze inni nie ogarniaja.
Kaze Co ktos na wyjsciu odkrecic do konca ? Czy wyobrazni zabraklo ?

| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Nie demonizujmy roli elektroniki. To tylko marketingowy wabik na klienta.Komentatorzy napisał(a):Wszystko fajnie tylko....na co komu ta elektronika podczas jazdy drogowej??
Dlatego wydaje mi się, że Yamaha jeszcze długo będzie produkowała równolegle "starą" R1<br><hr>lukaszsz<br>Komentatorzy napisał(a):produkowanie starego, nie ukrywajmy nieudanego, zblokowanego modelu nie ma najmniejszego sensu... nowa r1 jest motocyklem stricte torowym, której nie ma sensu używać na drodze. Tzn jeżeli chodzi o cyferki i osiągi dla mistrzów prostej to jak najbardziej, ale jeżeli chodzi o wykorzystanie... hmmm ... gdyby nie ta elektronika, to motocyklami w dzisiejszych czasach jeździć by się już nie dało, tzn może tak, nie wyobrażam sobie na drodze publicznej wyjścia na pełnym ogniu bez tych wszystkich systemów pomagających (wyjście z zakrętu na pełnym ogniu rozumiem złożenie w zakręcie 50+ stopni i w połowie zakrętu otwarcie manety na full), highside murowany.. Yamaha próbuje nadążyć za s1000rr i innymi motocyklami, dlatego została zmuszona do zmian, jeszcze tylko honda i suzuki opierają się zmianom, ale przynajmniej suzuki kosztuje 60% ceny bmki.<br><hr>Inny<br>
Jack Miller w testach w Valencii jeździł bez kontroli trakcji i oczywiście tak jak zwykle bez ABS-u i z tego co wiem to jeszcze żyje. Wszystko zależy od umiejętności jeźdźca a że mało ludzi potrafi ogarnąć dużą moc to trzeba ich jakoś zachęcić ,aby wydali kasę i udawali zawodowca na ulicy.<br><hr>komisarz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości