pozdrawianie motocyklistów - skąd się to wzięło ? !
pozdrawianie motocyklistów - skąd się to wzięło ? !
po 15 latach brak'a pierwszy wyjazd ... każdy robi mi "HEYA".. no fajnie .. moto coraz więcej - we włoszech nikt takich akcji już nei stosuje...
oczywiście już też macham, ale ciesze się że wszyscy w puszkach sobie tak nie robią
skąd to się wzięło ?
ps. znajomy leciał 200km/h - zrobił HEYA i przez pęd powietrza zmienił pas ;P
ps.2 każdy na 2oo skuter motorynka ledwosprzet - wszyscy HEYA ...
fun
oczywiście już też macham, ale ciesze się że wszyscy w puszkach sobie tak nie robią
skąd to się wzięło ?
ps. znajomy leciał 200km/h - zrobił HEYA i przez pęd powietrza zmienił pas ;P
ps.2 każdy na 2oo skuter motorynka ledwosprzet - wszyscy HEYA ...
fun
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
Re: pozdrawianie motocyklistów - skąd się to wzięło ? !
cezare napisał(a): we włoszech nikt takich akcji już nei stosuje...
G prawda! stosujÄ…
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
Re: pozdrawianie motocyklistów - skąd się to wzięło ? !
Kaja napisał(a):cezare napisał(a): we włoszech nikt takich akcji już nei stosuje...
G prawda! stosujÄ…
wydaje mi sie to nierealne, bo przy ich liczbie jednosladow musieliby jechac z lewą reką uniesiona non-stop w gorze! pozdrowienie jest charakterystyczne dla jakiejs grupy kierowcow, ktora jest mniejszością. a wiec skutery, motocykle, pozdrawiaja sie tez kierowcy autobusow. jesli we wloszech motocykli jest od chol.ery to pozdrawianie sie niejako traci sens...
-
harry89 - Bywalec
Ja zauważyłem jak jest w Anglii w samym Londynie nie za często zdarza się żeby ktoś pozdrowił cię, chyba że ktoś na podobnym moto jedzie albo stoisz w rzędzie na światłach, ale na trasie to już inna historia prawie każdy pozdrawia chociaż ci na Harley-ach nie kwapią się do machania (pewnie dlatego że człowiek plastikiem jedzie).
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Åšcigacz.pl
Pozdrowienie poprzez podniesienie reki albo przez mrugniecie dlugimi tylko wlasnie w tym sek ze dlugimi informuje sie ze gdzies tam stoi policja, jak to odseparowac zeby sie nie mylilo?
Romet Ogar 49 -> WSK 125 -> MZ TS 150 -> MZ 250 -> HONDA HORNET 600
-
paq - Świeżak
polski zwyczaj motocyklistów jest fajny:) ale tez mnei zastanawia skad to sie wzieło?
Yamaha R1 RN19
-
GregorMoto - Bywalec
Pewnie wzięło sie samo z siebie.
W sumie to niezły zwyczaj.
Śmigałem ostatnio w grupce i trafiliśmy na zachodnich sąsiadów. Żadnej reakcji na HeYa. U nich nie ma tego w modzie czy moze uprzedzenia po tym jak przegrali ostatnia wojnę?
W sumie to niezły zwyczaj.
Śmigałem ostatnio w grupce i trafiliśmy na zachodnich sąsiadów. Żadnej reakcji na HeYa. U nich nie ma tego w modzie czy moze uprzedzenia po tym jak przegrali ostatnia wojnę?
- piter-111
- Świeżak
falken86 napisał(a):to wzielo sie samo z siebie ,czym wiecej bedzie w polsce motocykli tym ten zwyczaj bedzie zanikal
motocyklisci sa i beda mniejszoscia - ja bynajmniej nie oducze sie tego pieknego zwyczaju i bede zawsze pokazywal HeYa
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
W Niemczech tak samo jak u nas sie pozdrawaja !! mialem przyjemnosc byc tam miesiac i przejezdzilem praktycznie caly czas i kazdy nadjezdzajacy pozdrawial przez podniesienie reki...jeszcze mi sie tam nie zdazylo aby ktos nie pozdrowil...
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
ja jak jeszcze Motoryną po Lublinie to też Pozdrawiam wszystkich... tylko Ci Harleyowcy niektórzy nie odmachują a niektórzy odmachują (myślą że sa lepsi ? )
Pozdro
Pozdro
Śmierć nie rzuca się na odważnych; staje tylko naprzeciw nich jak zły pies i patrzy zielonymi oczyma: czy nie zmrużą powieki.
- Rafał P.
- Świeżak
Super zwyczaj! Ogolnie cala subkultura motocyklistow to fenomenalna sprawa. Niezaleznie od wieku, wyksztalcenia, czy upodoban politycznych zawsze mozna wymienic pogladami. Czy tez po prostu pozdrowic skinieniem reki na drodze. Oczywiscie sa wyjatki, ale one tylko potwierdzaja ta regule.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu
-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Bo do chopperowca dopiero w domu dociera ze ktos mu machal,-jakie moto taki refleks
(otwórz link)
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy PP
zx6r '2006
Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy PP
zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
w mojej wiosce Ci na skuterach strasznie zdziwieni jak im macham
może robię to jakoś nietechnicznie?
powinien być jakiś poradnik jak ułożyć palce, w jakim kącie odchylić rękę...
może robię to jakoś nietechnicznie?
powinien być jakiś poradnik jak ułożyć palce, w jakim kącie odchylić rękę...
A świstak siedzi ... bo sreberka były kradzione
-
rafi - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości