Fotoradary....
• Strona 1 z 1
Fotoradary....
Jak fotoradar wyłapuje motocyklistów. I czy w ogóle ich wyłapie bo gadałem z takim znajomym i mówil ze w ogole niewylapuje:P
Niektórzy ludzie podążają według zasad, dlaczego???
Ponieważ ich się boją.
Ponieważ ich się boją.

-
GersioZX10R - Świeżak
Ale darymny jestes:P Dobra prosze tylko o inteligetne odp.Dzieki:P
Niektórzy ludzie podążają według zasad, dlaczego???
Ponieważ ich się boją.
Ponieważ ich się boją.

-
GersioZX10R - Świeżak
Stary , no spotykałem się z takimi przypadkami , chyba kiedyś takie przypadek tu był . Że kolesiowi walnęli zdjęcie od przodu i przysłali mu zdjęcie ładne . Ale pytam się jak to możliwe . ;/ ; / chyba że jest taki mądry fotoradar że robi zdjęcie z przodu i z tyłu , Wtedy ,, wszystko się może zdarzyć "
-
CROwMAN - Świeżak
Ha i tu się mylisz, aktualnie wszystkie zamontowane na stałe fotoradary w Polsce to fotoradary dalekosiężne, co za tym idzie łapie pojazdy zbliżające się do fotoradaru od jego strony, jak i te oddalające się od niego na przeciwnym pasie, więc jeśli fotoradar nie stoi przy krawędzi jezdni po Twojej stronie możesz liczyć na fotkę.
- smyrtus
- Świeżak
Mam chyba dzisiaj jakiś ciężki temat z mandatami. Otóż w zeszły czwartek, dla przykładu, w Poznaniu na Grunwaldzkiej municypały robiły fotki z tyłu:) Po czym część klienteli zatrzymywali 100 m dalej. I tak ma być coraz częściej. Gdzieś pod Wawą jakiś czas temu była akcja na motonogich, na interii nawet pisali. Generalnie nałapali sporo świrów. Z tego co mi się wydaje, to polują na ludzi ostro zasuwających po mieście. Ja jechałem 70 na 50-tce i fotki nie było.
Pozdro
Pozdro
- Sureal
- Świeżak
Blaza89 napisał(a):Placi ta osoba ktora jest posiadaczem danego pojazdu czyli jak jedziesz ty a auto ojca to mandat idzie na niego ot i cala filozofia
Wybacz, ale siÄ™ mylisz.
Płaci zawsze kierowca.
Poza tym było o tym duużo na forum. Poszukaj i dowiedz się jak to działa

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
gray wolf napisał(a):Blaza89 napisał(a):Placi ta osoba ktora jest posiadaczem danego pojazdu czyli jak jedziesz ty a auto ojca to mandat idzie na niego ot i cala filozofia
Wybacz, ale siÄ™ mylisz.
Płaci zawsze kierowca.
No tak, ale jeśli zdjęcie jest od tyłu?
- Konig
- Świeżak
Konig napisał(a):gray wolf napisał(a):Blaza89 napisał(a):Placi ta osoba ktora jest posiadaczem danego pojazdu czyli jak jedziesz ty a auto ojca to mandat idzie na niego ot i cala filozofia
Wybacz, ale siÄ™ mylisz.
Płaci zawsze kierowca.
No tak, ale jeśli zdjęcie jest od tyłu?
Niczego to nie zmienia.
Wszystko było już na forum napisane kilka razy. Ale właśnie siedzę z rozwaloną nogą i nie mam co robić, więc Ci napiszę jeszcze raz:
właściciel pojazdu ma obowiązek podać dane osoby, która w danej chwili prowadziła jego pojazd. Jeżeli Policja zapyta o to, kto prowadził pojazd w chwili popełnienia wykroczenia to są trzy proste możliwości:
1. Właściciel mówi, że to on i dostaje mandat.
2. Właściciel podaje dane osoby, której pożyczył pojazd i ta osoba dostaje mandat.
3. Właściciel twierdzi, że nie pamięta/nie wie kto prowadził pojazd i zostaje ukarany za "niespełnienie obowiązku wskazania osoby, której użyczył pojazdu" (czy jakoś podobnie się to nazywa).
Ja osobiście dwa razy zostałem sfotografowany (od przodu, puszką jechałem). Nigdy nie przyszedł do mnie żaden mandat. Przyszło "wezwanie w celu wyjaśnienia". Na komisariacie pokazano mi zdjęcie i pierwsze pytanie zawsze było: "Czy to Pan prowadził?". Potem dopiero policjant wypisywał mandat.
"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
Krotko - placi WLASCICIEL bo sa nowe przepisy.
Jesli wlasciciel poda sprawce ktory sie przyzna, on placi. Jesli nie zawsze wlasciciel na ktorego jest zarejestrowany pojazd.
Koniec!
Jesli wlasciciel poda sprawce ktory sie przyzna, on placi. Jesli nie zawsze wlasciciel na ktorego jest zarejestrowany pojazd.
Koniec!
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
A jeśli właściciel wypiera się prowadzenia pojazdu, podaje dane tej osoby jadącej, osoba, która rzekomo jechała też się wypiera to wina spada na właściciela, chyba, że właściciel z kierowcą spisali taki świstek o użyczeniu pojazdu danej osobie, tak samo podczas wypadku, jeśli ktoś spowodował wypadek nie swoim pojazdem.
- smyrtus
- Świeżak
Wczoraj strzeliło mi fotke w nocy. Oczywiście tylko z przodu więc się zastanawiam czy mają jakiekolwiek prawo i podstawy aby wręczyć mi mandat? Takich pojazdów jak mój może być tysiące, równie dobrze może ktoś mieć taką samą kurtke i kask. Co mówić jeżeli wezwą mnie na wyjaśnienia? Myślałem, że może powiedzieć że naprawiałem moto i nie był używany przez dłuższy czas? 

<a href="http://www.bezpieczny-motocyklista.info/">
</a>
<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>

<a href="http://www.emoto.com.pl/id91106.html">Na sprzedaż Aprilia RS 80/50 2001r.</a>
-
cdsMarcin - Bywalec
cdsMarcin napisał(a):Wczoraj strzeliło mi fotke w nocy. Oczywiście tylko z przodu więc się zastanawiam czy mają jakiekolwiek prawo i podstawy aby wręczyć mi mandat? Takich pojazdów jak mój może być tysiące, równie dobrze może ktoś mieć taką samą kurtke i kask. Co mówić jeżeli wezwą mnie na wyjaśnienia? Myślałem, że może powiedzieć że naprawiałem moto i nie był używany przez dłuższy czas?
Że Ci sie na żarty zebrało
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości