Zobacz wÄ…tek - Laska na prace
NAS Analytics TAG

Laska na prace

Przepisy, prawo
_________

Jakby Wam sie nie chcialo robic, tez mielibyscie wy**ane na prace to zlalibyscie ja tak jak ja?

TAK
11
73%
NIE
4
27%

Liczba głosów : 15

Laska na prace

Postprzez Traperoso » 3/8/2007, 07:26

Siemka! Troche nie motocyklowy temat, ale nie wazne. Chcialem sie dowiedziec ogolnie, co grozi pracownikowi ktory mial wyje**** na prace i sie w niej nie pojawil. Nie chce mi sie po prosu pracowac tam gdzie robilem (od 2 dni WOOOW) i zlalem na prace, czytam w umowie - ze moga ewentualnie doszukiwac sie odszkodowania odemnie. W sumie w to nie wierze, ale tak czy siak chcialbym uslyszec opinie kogos co sie na tym zna lub ma jakies doswiadczenie. Dodam, ze bylem zatrudniony przez agencje pracy, na nia tez mam konkretnie wyje****. Pozdrowienia!
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez siekson » 3/8/2007, 08:55

1. Nie dostajesz wynagrodzenia za okres nieusprawiedliwionej nieobecnosci w pracy.

2. Jesli nieobecnosc sie przedluza to moga rozwiazac umowe o prace bez wypowiedzenia. Art 52§1 p.1. KP.

3. Inne wynikajace z umowy o prace. Chyba ze sa sprzeczne z panujacym porzadkiem prawnym lub zasadami wspolzycia spolecznego.
siekson
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Traperoso » 4/8/2007, 15:21

Dzieki za info siekson :) Bylem w agencji i poszedlem na mini ugode, zgodnie z umowa popracuje jeszcze trzy dni (chyba ze znow oleje) i nara. Za nieobecny dzien wpisali mi urlop. Jesli olalbym ponownie mam zwolnienie dyscyplinarne. Ah no coz trzy dni przezyje (chyba). :D
Fuck The Pain Away :D
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez R1 » 4/8/2007, 20:48

Pracownik mieÅ›.... tygodnia :D
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
R1
Bywalec

Postprzez falconiforme » 19/8/2007, 14:04

A najgorsze jest to że czasem nie chce mi się pracować nie z powodu samej pracy tylko z powodu kierownika który nie potrafi odpowiednio do ludzi podchodzić i odpowiednio zasobów ludzkich do pracy rozdystrybuować.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Prawo

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê