Honda cr 85 problem z kopniakiem
• Strona 1 z 1
Honda cr 85 problem z kopniakiem
Witam, postanowiłem sie przejechać, jade jade, nagle letko hamuje bo byl zakret silnik zgas nagle, patrze mam patyk w prowadnicy wyciągłem go ja do kopania, kopka zablokowana
35litrów przejechane
mieszanka 1:40
a wymieniane były łozyska na wale korba i tłok
Pomoże ktoś? na luzie motocykl normlanie idzie pchać
35litrów przejechane
mieszanka 1:40
a wymieniane były łozyska na wale korba i tłok
Pomoże ktoś? na luzie motocykl normlanie idzie pchać
- mateuszcr
- Świeżak
letko, wyciągłeś ?? nie rozumiem tych słów.....
skoro kopka zablokowana to mogło cos strzelic ;P zacznij od sciągnięcia dyfuzora i sprawdzenia co widac przez okno wydechowe, moze akurat na szybko sprawa się wyjaśni.
bo rozumiem, ze jak wbijesz bieg i pchasz na puszczonym sprzęgle to silnik nadal jest zablokowany ?
skoro kopka zablokowana to mogło cos strzelic ;P zacznij od sciągnięcia dyfuzora i sprawdzenia co widac przez okno wydechowe, moze akurat na szybko sprawa się wyjaśni.
bo rozumiem, ze jak wbijesz bieg i pchasz na puszczonym sprzęgle to silnik nadal jest zablokowany ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Jeżeli kopniak nie ruszy najprawdopodobniej urwało się kawałek tłoka i zablokował się tłok w cylindrze (sam tak miałem)
P.S jeżeli nie jeździsz po torze to ja bym ci radził lać olej w proporcji 1:30 bo z tego co wiem wtedy ma gorsze spalanie mieszanki paliwowo-powietrznej ale za to ma dobre smarowanie
P.S jeżeli nie jeździsz po torze to ja bym ci radził lać olej w proporcji 1:30 bo z tego co wiem wtedy ma gorsze spalanie mieszanki paliwowo-powietrznej ale za to ma dobre smarowanie
- Mubek111
- Świeżak
• Strona 1 z 1