Triumph Speed Triple vs wzrost
• Strona 1 z 1
Triumph Speed Triple vs wzrost
Na początek witam wszystkich, jako że to mój pierwszy post.
A generalnie mam pytanie: czy ze wzrostem 193 można będzie sensownie jeździć na motorze Triumph Speed Triple? Ciężko to cudo znaleźć gdzieś na żywo, więc najpierw sprawdzam tak
Z góry dzięki,
gooroo
A generalnie mam pytanie: czy ze wzrostem 193 można będzie sensownie jeździć na motorze Triumph Speed Triple? Ciężko to cudo znaleźć gdzieś na żywo, więc najpierw sprawdzam tak

Z góry dzięki,
gooroo
- gooroo
- Świeżak
Re: Triumph Speed Triple vs wzrost
No więc "porozglądałem" się trochę i wychodzi mi na to, że Speed Triple będzie w przyszłym roku. Na razie kupuję coś używanego, czym się przygotuję do następnego sezonu i użytkowania nowego motocykla. I stąd kolejne pytanie:
- jakiego naked bike'a kupić, żebym się na niego zmieścił (przypominam 190 cm wzrostu). Myślałem najpierw o Buealu ale jest maleńki. Może Ducati Monster? Albo jeszcze co innego?
gooroo
- jakiego naked bike'a kupić, żebym się na niego zmieścił (przypominam 190 cm wzrostu). Myślałem najpierw o Buealu ale jest maleńki. Może Ducati Monster? Albo jeszcze co innego?
gooroo
- gooroo
- Świeżak
gooroo napisał(a):wzrostem 193
heh, ja mam 192, te same problemy

-
dawid 89 - Moderator
-
GregorMoto - Bywalec
Jeździłem na 620ie Dark
Jego zaletą, a zarazem wadą był silnik.
Bardzo płynnie pracował, dawał się idealnie kontrolować i miał bardzo korzystny przebieg krzywej momentu obrotowego. Szkoda tylko, że tak nisko biegła.
Strasznie mulasty sprzęt, jak byś próbował rozpędzić drezynę.
Jego zaletą, a zarazem wadą był silnik.
Bardzo płynnie pracował, dawał się idealnie kontrolować i miał bardzo korzystny przebieg krzywej momentu obrotowego. Szkoda tylko, że tak nisko biegła.
Strasznie mulasty sprzęt, jak byś próbował rozpędzić drezynę.
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
OK, ale co z tym wzrostem? Cokolwiek większe niż 600 będzie OK? Moc na razie mnie mniej interesuje niż wielkość (oczywiście w granicach rozsądku) bo i tak w przyszłym okru będzie Triumph. Teraz chcę sobie jeszcze pojeździć 'rekreacyjnie'.
- gooroo
- Świeżak
Przymierzałem niedawno monstery i to to jakieś strasznie malutkie (mam 192 cm wzrostu). Triple podoba mi się strasznie. I tak jeżdżę w większości przypadków po ulicach miasta, więc sprzęt jak najbardziej by mi pasował. Na tor raz lub dwa razy w sezonie też można tym pojechać. Cud miód, muszę się umówić na jazdę testową skoro jest taka możliwość
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
jesli masz 192 cm, to na wiekszosci moto bedziesz czul sie jak na motorynkach, ja polecalbym ci enduro jakies, albo sport-turydt.Mysle np o tdm, vfr itp.A na speed triplu tez miejsca dla ciebie nie bedzie w sam raz:(
-
piwek - Świeżak
Witam.
Też jestem osobą wysoką i przy tym swoje waże. Przy szukaniu dla siebie motocykla musiałem uwzględnić swoje warunki geometryczne więc wybrałem SUZUKI GSF 600N Bandit. Jestem niezmiernie zadowolony z niego, fajnie burczy i robi furrore na mieście
Też jestem osobą wysoką i przy tym swoje waże. Przy szukaniu dla siebie motocykla musiałem uwzględnić swoje warunki geometryczne więc wybrałem SUZUKI GSF 600N Bandit. Jestem niezmiernie zadowolony z niego, fajnie burczy i robi furrore na mieście

-
marioppp - Świeżak
Podam swoje parametry:
32 lata,
198 cm / 125 kilo
budżet około 30 tysięcy
Jeżdziłem (krótko) na motorze około 10 lat temu, jestem dobrym kierowcą samochodowym (około 650 tysięcy kilometrów jedna stłuczka) - jeżdżę z głową (RazzRazz)
Co wybrać? Myślałem o jakimś naked bike - siadałem na XJR 1300, ciut za mała i próbowałem GSX 1400 Super pozycja, wymiary wszystko ok,
ale...
to duży motor z dużym silnikiem
co proponujecie? czy to dobry pomysł?
PS dodam że będę pod czujnym okiem fachowca - 18 lat na motorach (aktywnie - teraz ma Hondę X11)
ProszÄ™ o opiniÄ™ i poradÄ™.
32 lata,
198 cm / 125 kilo
budżet około 30 tysięcy
Jeżdziłem (krótko) na motorze około 10 lat temu, jestem dobrym kierowcą samochodowym (około 650 tysięcy kilometrów jedna stłuczka) - jeżdżę z głową (RazzRazz)
Co wybrać? Myślałem o jakimś naked bike - siadałem na XJR 1300, ciut za mała i próbowałem GSX 1400 Super pozycja, wymiary wszystko ok,
ale...
to duży motor z dużym silnikiem
co proponujecie? czy to dobry pomysł?
PS dodam że będę pod czujnym okiem fachowca - 18 lat na motorach (aktywnie - teraz ma Hondę X11)
ProszÄ™ o opiniÄ™ i poradÄ™.
-
MisterBIG - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości