Czy wada wzroku przekresla szanse na zdanie kat.A?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Czy wada wzroku przekresla szanse na zdanie kat.A?
Witam
Czy wada wzroku ma wieksze znaczenie w przypadku kat.A? Bardzo chcialbym legalnie jezdzic motocyklem, ale zdania okolistow sa podzielone.
Czy wada wzroku ma wieksze znaczenie w przypadku kat.A? Bardzo chcialbym legalnie jezdzic motocyklem, ale zdania okolistow sa podzielone.
- NeRwY
- Świeżak
malomi napisał(a):Jak dużą masz wadę ?
Zawsze możesz jeździć w okularach...
Czy wzrok jest istotny podczas jazdy na motocyklu ? traktuje to jak pytanie retoryczne...
Nie chodzi mi o to czy wzrok jest wazny, bo to oczywista oczywistosc Chodzi mi o to czy mnie dopuszcza. PO -8 LO -7 z czego u mnie to LO jest tym wazniejszym (nie wiem jak to okreslic )
- NeRwY
- Świeżak
Obstawiam, że nie będziesz miał kłopotu. Najgorzej, jak ktoś nie widzi stereoskopowo (jednooczność). Wtedy niestety nie można mieć ani prawka zawodowego, ani na żadne kategorie (oprócz B, ale pewny też nie jestem).
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
Ja na twoim miejscu zastanowiłbym sie czy aby na pewno moja wada wzroku umożliwia mi jazdę motocyklem czy nie stworzę zagrożenia dla siebie jak i dla innych uczestników ruchu... Bo z tego, co piszesz wadę masz dość poważną a jazda motocyklem wymaga dobrej ostrości widzenia (piach, olej itp. na drodze) a także sprawności obojga oczu, ponieważ niektóre sytuację na drodze dostrzegasz kątem oka musisz wzrokiem ogarniać ogrom rzeczy...
Jak siÄ™ uprzesz to badania lekarskie pewnie przepchniesz, ale co z tego?..
Jak siÄ™ uprzesz to badania lekarskie pewnie przepchniesz, ale co z tego?..
Ostatnio edytowano 27/3/2014, 11:46 przez malomi, Å‚Ä…cznie edytowano 1 raz
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Brekekeks napisał(a):Ja mam po -8.5 na obu oczach i lekki astygmatyzm. Nie było problemu, po prostu dostałem prawko na 6 lat.
Wielkie dzieki za odp. Uspokoiles mnie troche. Czyli ze warto probowac. malomi, wlasnie sek w tym, ze smigam do pracy na 50ccm (bo liczy sie pasja, a nie sprzet ) i jakos nie czuje sie niepewnie, wrecz przeciwnie. Wiec chcialbym nabrac pewnosci na czyms wiekszym, ale bez skrajnosci
- NeRwY
- Świeżak
Nie czujesz się niepewnie bo nie widzisz zagrożenia
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości