Jak się ubrać na motor
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
@leff - ale to jak ze sprzetem narciarskim - za pierwszym razem kupno pelnego zestawu boli finansowo, ale kupno przyzwoitych uniwersalnych komponentow jest nieuniknione. W kolejnych sezonach sie po trochu dokupuje - na dobra pogode, na gorsza, na mgle, na lodowiec itd.
Przyzwoity zestaw tekstylny dawal rade przy 15stopniach, w mzawce na autostradzie, ale tez nie bylo problemu na codzien w miescie. Pozniej dokupuje sie wedle uznania i checi, ale najpierw musza byc zaspokojone podstawowe potrzeby.
Przyzwoity zestaw tekstylny dawal rade przy 15stopniach, w mzawce na autostradzie, ale tez nie bylo problemu na codzien w miescie. Pozniej dokupuje sie wedle uznania i checi, ale najpierw musza byc zaspokojone podstawowe potrzeby.
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
malomi, ja w jednoczęściowym kombiaku i po mieście latam i nie ma tragedii, ale jest to kombiak typowo letni, skóra wentylowana od kolan do barków a z tylu nawet na tyłku ale rzeczywiście nie do tego został stworzony
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Oczywiście, że się da dla chcące wszystko jest możliwe osobiście nie polecam ;] Masz skóra perforowana to jeszcze, jako taka daje radę, ale przyznasz, że momentami na czerwonym tęsknisz za zimowym chłodem
Ja w tym roku planujÄ™ zakup buzera do miejskiego latania w godzinach szczytu.
Ja w tym roku planujÄ™ zakup buzera do miejskiego latania w godzinach szczytu.
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
na taki typowy upał w południe, w środku lata i jak wiem że jadę w miasto to jeansy motórowe i kurtka w której są konkret przeloty wentylacyjne, ale pod kurtkę wtedy tylko taki cienki termoaktyw i chłodzi przy 10 km/h. Jak jest wszędzie gorąco to w jakiejkolwiek kurtce jak stoisz chłodno nie będzie
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Oczywiście, ale taki przewiewny buzer hmmn może być fajnie muszę to jeszcze przemyśleć, ale przy prędkościach do 50km/h ;> myślę, że zda egzamin, co myślicie >?
Nawiąże do ciuchów termo. Mam ze 2 pary koszulek firmy 4 tech, ale nie zagłębiałem się w temat czy to na cieplejsze czy też na zimno jak to z tymi ciuchami czy te niby skrojone na zimne dni są faktycznie lepsze lepiej trzymają ciepło są grubsze czy to pic na wodę >?
Nawiąże do ciuchów termo. Mam ze 2 pary koszulek firmy 4 tech, ale nie zagłębiałem się w temat czy to na cieplejsze czy też na zimno jak to z tymi ciuchami czy te niby skrojone na zimne dni są faktycznie lepsze lepiej trzymają ciepło są grubsze czy to pic na wodę >?
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
ja mam dwa komplety, jeden bardzo przylegający, drugi trochę mniej, ale taki polarowy jest od środka, w chłodne dni ubieram oba w cieplejsze dni tylko górę od tego bardzo przylegającego i bezpośrednio na to kombiak, zeby nie wiało bezpośrednio na skórę. sporą różnicę może dać też kolor biały kombiak nie nagrzewa się tak jak czarny
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
A w taki sposób sobie to rozwiązali na zasadzie podbitki... Ciekawe ciekawe kolejny wydatek ;d
SkoQ a używasz ocieplaczy na kolana >? Jak ostatnio kumpel mi pokazał swoje fioletowe kolana to takowe ocieplacze stały się moim priorytetem.
Spory wybór na rynku a nie chciałbym przepłacać
SkoQ a używasz ocieplaczy na kolana >? Jak ostatnio kumpel mi pokazał swoje fioletowe kolana to takowe ocieplacze stały się moim priorytetem.
Spory wybór na rynku a nie chciałbym przepłacać
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
jak lece w trase na poltora/dwa tygodnie, kilka tysiecy km to wole jednak miec texy z gore, przydaly sie juz nie raz, zwlaszcza podczas 650 km w ulewie gdzie na mecie bylo raptem 5 stopni ciepla. Skora w tym wypadku by wymiekla zaraz na samym poczatku. Podobnie jak jest 30 stopni ciepla to do latania w miescie nie zaloze skory ale w pozostalych przypadkach najchetniej zakladam skore od kombiaka i motto. Gdybym lecial w jedno miejsce i mogl sie przebrac to looz, ale przewaznie w tych ciuchac musze spedzic dluzszy czas i przemieszczam sie dwu/trzykrotnie wiec lazenie w calym kombiaku przez kilka godzin jest, delikatnie mowiac, malo komfortowe.
malomi, zamiast buzera polecam dobra letnia kurtke, jest duzo bardziej praktyczna:
- masz kieszenie,
- nie gniecie Ci tak bardzo ciuchow pod spodem,
- latwiej sie zaklada,
- wiele kurtek ma mozliwosc wpiecia/wypiecia paneli wentylacyjnych,
- jak Cie trafi zwykly kamien to w kurtce tak nie czuc a w buzerze i owszem.
zamienilem buzer na kurtke i raczej do buzera nie wroce.
malomi, zamiast buzera polecam dobra letnia kurtke, jest duzo bardziej praktyczna:
- masz kieszenie,
- nie gniecie Ci tak bardzo ciuchow pod spodem,
- latwiej sie zaklada,
- wiele kurtek ma mozliwosc wpiecia/wypiecia paneli wentylacyjnych,
- jak Cie trafi zwykly kamien to w kurtce tak nie czuc a w buzerze i owszem.
zamienilem buzer na kurtke i raczej do buzera nie wroce.
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Generalnie mam tex-a bez podpinki w buzer-e/zbroi kuszÄ…cy jest fakt braku ton materiaÅ‚u miÄ™dzy protektorami z drugiej strony ciekawe jak z wentylacjÄ… tego materiaÅ‚u… Ale macie Panowie racje chyba kupiÄ™ po prostu jasnÄ… cienkÄ… kurtkÄ™ z naciskiem na wentylacjÄ™...
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Ja poniżej 15 stopni nie jeżdżę na moto więc za ocieplacze, robią protektory Jak mi ma być zimno, to wolę nie jeździć, moto to przyjemność a nie mus
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Generalnie też nie latam jak jest zimno, ale zdarza mi się latać w okolicach 10 stopni a obserwując naszą aurę coś czuję że polowe sezonu będę latał w ocieplaczach albo wcale xd
Cena są przyzwoite a przynajmniej na stare lata będę mógł chodzić ;]
Cena są przyzwoite a przynajmniej na stare lata będę mógł chodzić ;]
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Wszystkim, którzy chcą się produkować i mówić, że kombi skórzane nie służy do jazdy na codzień powiem tyle- przestańcie. Gość wie lepiej, przelatał już setki tysięcy km na moto i po prostu wymiata.
Skoq- który to Twój sezon? Pierwszy? Drugi? Przejechałeś te magiczne 5 tys km?
Widać więcej piszesz niż jeździsz, forumowy znawca. Nie lubię takich ludzi jak Ty- wszystkim wciskasz to co sam masz, bo skoro taki geniusz nosi na każdą okazję skórzane kombi to i my lud ciemny i głupi powinniśmy...
Malomi- jazda w kombi skórzanym po większym mieście to nie problem, tylko to jest mało wygodne na dłuższą skalę. Do nocnej jazdy spoko, ale do pracy? Bitch please, a niektórzy tak robią
Swoją drogą buzer i motojeansy nie dają takiej przewiewności, to tylko mit, który sprawdziłem na swojej skórze. Najlepiej kupić kurtkę z meshu a na lato ganiać w oddzielnych protektorach tyłka i kolan, albo uciąć motojeansy nad kolanem i mieć do tego ochraniacze kolan na 2 zawiasach. Buzer choć wykonany jest z siatki to ma dużo powierzchni niewentylowanych, pod którymi się pocisz jak nie wiem. Dużo lepsze są ażurowe protektory w kurtce z siatki. Ponadto buzer + plecak powoduje, że nie mogę się oglądać za siebie, a to podstawa na moto.
Generalnie tylko z Leffem mogę się w pełni zgodzić, widać kto tu jeździ a kto tylko gada
Skoq- który to Twój sezon? Pierwszy? Drugi? Przejechałeś te magiczne 5 tys km?
Widać więcej piszesz niż jeździsz, forumowy znawca. Nie lubię takich ludzi jak Ty- wszystkim wciskasz to co sam masz, bo skoro taki geniusz nosi na każdą okazję skórzane kombi to i my lud ciemny i głupi powinniśmy...
Malomi- jazda w kombi skórzanym po większym mieście to nie problem, tylko to jest mało wygodne na dłuższą skalę. Do nocnej jazdy spoko, ale do pracy? Bitch please, a niektórzy tak robią
Swoją drogą buzer i motojeansy nie dają takiej przewiewności, to tylko mit, który sprawdziłem na swojej skórze. Najlepiej kupić kurtkę z meshu a na lato ganiać w oddzielnych protektorach tyłka i kolan, albo uciąć motojeansy nad kolanem i mieć do tego ochraniacze kolan na 2 zawiasach. Buzer choć wykonany jest z siatki to ma dużo powierzchni niewentylowanych, pod którymi się pocisz jak nie wiem. Dużo lepsze są ażurowe protektory w kurtce z siatki. Ponadto buzer + plecak powoduje, że nie mogę się oglądać za siebie, a to podstawa na moto.
Generalnie tylko z Leffem mogę się w pełni zgodzić, widać kto tu jeździ a kto tylko gada
- nerd
- Świeżak
Nerd- co Ty masz za buzer? Nie miałem problemu z oglądaniem się w Thorze. Co do przewiewności- jest ok, ale tak jak napisał- panele są niekoniecznie przewiewne (niby mają otwory ale za wiele to nie daje). Jak jeździłem w systemie: koszulka-zbroja-koszulka było ok, ale i tak idzie się w tym zgrzać latem. Kurtka z meshu (porządna) będzie według mnie najlepszym i bezpieczniejszym od zbroi rozwiązaniem. Niestety również bardziej kosztownym.
-
kravec - Administrator
Jasne, że jazda w kombi to nie problem w dużym mieście...
To, że mało wygodnie to już pomijam, ale weź później wyjdź gdzieś do ludzi czy np. do pracy... Bez komentarza
Co do buzera to macie Panowie rację odpuściłem temat byłem pooglądam, przymierzyłem i doszedłem do wniosku, że nie spełnią moich oczekiwań... Zamierzam sprawić sobie jakąś mega letnią i preferowaną kurtkę to żeby nie zakładać już osobnego tematu podpytam tu.
Kurtka ma służyć do przejazdów np. z domu do pracy jakieś krótkie latanie w mieście w gorące dni.
Główne kryterium mega wentylacja.
Materiał: nie skóra
Cena ma drugorzędne znaczenie.
Co myślicie o produktach tego producenta >?
http://rs-taichi.pl/produkty/kurtki-tekstylne-mesh.html
Ps.
Drogi kolego jesteś na forum od 8 postów może jednak trochę wyhamujesz z oceną innych user-ów ? Bo z tą oceną Skoq-a zaj...ś jak łysy grzywką o kant kuli...
SkoQ jakby to powiedzieć jest hmmm Perfekcjonistą ?!
To, że mało wygodnie to już pomijam, ale weź później wyjdź gdzieś do ludzi czy np. do pracy... Bez komentarza
Co do buzera to macie Panowie rację odpuściłem temat byłem pooglądam, przymierzyłem i doszedłem do wniosku, że nie spełnią moich oczekiwań... Zamierzam sprawić sobie jakąś mega letnią i preferowaną kurtkę to żeby nie zakładać już osobnego tematu podpytam tu.
Kurtka ma służyć do przejazdów np. z domu do pracy jakieś krótkie latanie w mieście w gorące dni.
Główne kryterium mega wentylacja.
Materiał: nie skóra
Cena ma drugorzędne znaczenie.
Co myślicie o produktach tego producenta >?
http://rs-taichi.pl/produkty/kurtki-tekstylne-mesh.html
Ps.
nerd napisał(a):Skoq- który to Twój sezon? Pierwszy? Drugi? Przejechałeś te magiczne 5 tys km? Widać więcej piszesz niż jeździsz, forumowy znawca. Nie lubię takich ludzi jak Ty- wszystkim wciskasz to co sam masz, bo skoro taki geniusz nosi na każdą okazję skórzane kombi to i my lud ciemny i głupi powinniśmy...
Drogi kolego jesteś na forum od 8 postów może jednak trochę wyhamujesz z oceną innych user-ów ? Bo z tą oceną Skoq-a zaj...ś jak łysy grzywką o kant kuli...
SkoQ jakby to powiedzieć jest hmmm Perfekcjonistą ?!
CBR f4i sport
-
malomi - Bywalec
Do perfekcji to mi daleko, ale rzeczywiście staram się nie używać rzeczy do tego do czego stworzone nie zostały. Dlatego moim zdaniem crossem się nie jeździ w trasy, chopperem po torze, a sportem po lesie.
I tak samo jest w przypadku ubrania. I można, wiedząc, ża pół dnia spędzisz przepychając się przez korki ubrać na siebie skórzany jednoczęściowy kombiak, tylko po co ? Żeby przy lekkim nie farcie przegrzać organizm i stracić przytomność ? bardzo słaby pomysł.
Choć w takim kombi czuję się rzeczywiście jak ryba w wodzie i dobrze mi się w nim jeździ, po prostu jest wygodny, i no cholera lubię go
Nerd napisałeś coś o mnie, pojechałeś troszeczkę, i fajnie rozumiem nie każdy musi mnie lubić. Ale chłopaku, masz przeciwko mnie jakieś konkretne argumenty czy tak sobie wchodzisz i jeździsz po ludziach ? Z którym konkretnie moim zdaniem się nie zgadzasz, i dlaczego ? Bo nie bardzo wiem co Ci mam odpowiedzieć i szczerze mówiąc wyczuwam słabego trolla
Do Twojej wiadomości na motocyklu jeżdżę od lat... oj będzie koło 9 teraz , jakieś trzy lata temu miałem niewielkie pojęcie o motocyklach ale na swojej 125 w 4t jeździłem sobie po okolicznych lasach przy okazji trochę się ucząc, powolutku nadrabiam zaległości, dlatego po totalnej zmianie środowiska postanowiłem zapytać ludzi którzy dużo lepiej wiedzą czego szukam.
Aha no i zapomniał bym
Napisałeś:
Po czym napisałeś
A ja głupi myślałem, że jazda na co dzień to jest własnie jazda np. do pracy
Czekam kolego na konkrety, a nie na bicie piany, bo to możesz robić sobie w domu bez świadków
I tak samo jest w przypadku ubrania. I można, wiedząc, ża pół dnia spędzisz przepychając się przez korki ubrać na siebie skórzany jednoczęściowy kombiak, tylko po co ? Żeby przy lekkim nie farcie przegrzać organizm i stracić przytomność ? bardzo słaby pomysł.
Choć w takim kombi czuję się rzeczywiście jak ryba w wodzie i dobrze mi się w nim jeździ, po prostu jest wygodny, i no cholera lubię go
Nerd napisałeś coś o mnie, pojechałeś troszeczkę, i fajnie rozumiem nie każdy musi mnie lubić. Ale chłopaku, masz przeciwko mnie jakieś konkretne argumenty czy tak sobie wchodzisz i jeździsz po ludziach ? Z którym konkretnie moim zdaniem się nie zgadzasz, i dlaczego ? Bo nie bardzo wiem co Ci mam odpowiedzieć i szczerze mówiąc wyczuwam słabego trolla
Do Twojej wiadomości na motocyklu jeżdżę od lat... oj będzie koło 9 teraz , jakieś trzy lata temu miałem niewielkie pojęcie o motocyklach ale na swojej 125 w 4t jeździłem sobie po okolicznych lasach przy okazji trochę się ucząc, powolutku nadrabiam zaległości, dlatego po totalnej zmianie środowiska postanowiłem zapytać ludzi którzy dużo lepiej wiedzą czego szukam.
Aha no i zapomniał bym
Napisałeś:
Wszystkim, którzy chcą się produkować i mówić, że kombi skórzane nie służy do jazdy na codzień powiem tyle- przestańcie.
Po czym napisałeś
Malomi- jazda w kombi skórzanym po większym mieście to nie problem, tylko to jest mało wygodne na dłuższą skalę. Do nocnej jazdy spoko, ale do pracy?
A ja głupi myślałem, że jazda na co dzień to jest własnie jazda np. do pracy
Czekam kolego na konkrety, a nie na bicie piany, bo to możesz robić sobie w domu bez świadków
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość