poważny problem z moto
• Strona 1 z 1
poważny problem z moto
Witam.
ostatnio jeżdżąc zauważyłem ze moto słabnie z dnia na dzień.(zawsze szedł na gume a teraz nie) aż w końcu dzisiaj jeżdzac coś sie stało mianowicie. ruszajac z jedynnki moto zbiera sie jak babcia, natomiast silnik prauje ładnie jak zawsze, bez zmian. daje mu cały gaz, silnik ma wysokie obroty a moto jedzie jak by chciało a nie mogło. dopiero po ostrej 15 sekundowej przegazówy zaczyna sie zbierać. nie wiem czy to sprzegło czy napęd.
jeżeli chodzi o sprzet to nic rewelacyjnego yamaha yz 250 2t 95'
prosił bym o komenarze, opinie, rade
z góry dzięki i pozdrawiam.
ostatnio jeżdżąc zauważyłem ze moto słabnie z dnia na dzień.(zawsze szedł na gume a teraz nie) aż w końcu dzisiaj jeżdzac coś sie stało mianowicie. ruszajac z jedynnki moto zbiera sie jak babcia, natomiast silnik prauje ładnie jak zawsze, bez zmian. daje mu cały gaz, silnik ma wysokie obroty a moto jedzie jak by chciało a nie mogło. dopiero po ostrej 15 sekundowej przegazówy zaczyna sie zbierać. nie wiem czy to sprzegło czy napęd.
jeżeli chodzi o sprzet to nic rewelacyjnego yamaha yz 250 2t 95'
prosił bym o komenarze, opinie, rade
z góry dzięki i pozdrawiam.
- piegus159
- Świeżak
jakby naped to by trzeszczalo i szarpalo, obstawiam sprzeglo
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
nic nie trzeszczy i nie szarpie.
-jade na 5-tce 40 km/h w tym wysokie obroty ;
-chciałem spróbowac zrobic dziure w ziemi, to jak dałem cały gaz to koło w miejcu stało, a sprzegło juz było puszczone, dopiero po jakis kilku sekundach zacznie obracać kołem, tylko nie ta jak powinno.
-jade na 5-tce 40 km/h w tym wysokie obroty ;
-chciałem spróbowac zrobic dziure w ziemi, to jak dałem cały gaz to koło w miejcu stało, a sprzegło juz było puszczone, dopiero po jakis kilku sekundach zacznie obracać kołem, tylko nie ta jak powinno.
- piegus159
- Świeżak
kolego sprawdz sprzęgło moze sie rozsypało i ciągle sie ślizga zamiast przenosić moment a nie masz dużo rozbierania moze z 6 śrubek i będziesz wiedział co jest radził bym nie jezdzic na takim moto lepiej to rozbierz i popatrz a co do kwest napedu nie ma takiej opcji żeby to była jego wina
--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
slizga sie sprzęgło, nie jeździj bo jeszcze gorzej robisz. rozbieraj i diagnozuj. albo sie tarcze posypały i sie ślizga albo cos innego. zobacz jak linka cyz nie jest za mocnoi naciągnięta.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
olej z wodą by jeszcze bardziej zaklejał tarcze wiec by nawet mniej ciągneło. a kolor ma jaki ? jak biały to sie woda dostaje. wymyj wszystko porządnie, sprawdz pompe wody po pewnie puszcza. wlej nowego oleju, a przy okazji rozbierz sprzegło pomierz tarcze przekładki i spręzynki. porównaj z manualem
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości